Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adria wrote:Ja prałat w 40 nowych nie pralam no chyba ze walą czyms
nNowe warto prac, bo one jak sa wiezione z tej tajlandii, chin, bangladeshu czy innych, to czesto ciezarowki sa psikane chemia, zeby robastwo nie wlazlo. Dodatkowo nowe ubrania nie bez powodu sie tak szybko nie mna, jak juz uprane - tez sa zabezpieczone chemia przed mnieciem sie. Dlatego polecam prac wszystko co kupujemy. Chociazby w tych 40 stopniach.Casjopea lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Kurcze ja bym musiala te wszystkie grzechotki-zawieszki poprac😮
Ja to dopiero bede prala, jak sie mala urodzi - na poczatek nie potrzebne i tak. Szumisia tylko musze jeszcze machnac i baterie nowe mu kupic. Ciekawe, czy mala bedzie go lubila jak mlody - mlody to godzinami przy nim spal - musielismy z mezem nastawiac alarmy na 40 minut zeby przed 45 minutami (jak sie wylaczal) isc i go zresetowac W innym wypadku drzemka sie konczyla na tych 45 minutach -
Torba spakowana i niech sobie stoi musze jeszcze ciuszki pomyslec jakie mam wziąć, nie wiem jaka pogoda będzie itp. Wozek czysty, lozeczko tez
Ubranka prałam w 40-60 stopniach i do tego prasowanie z paraWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 17:16
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
mikka86 wrote:Większość to ma już kupione Ja nadal mam jeszcze obawy przed kupnem wózka...
-
Ja dzisiaj zamówiłam wózek ale okazało się że adamex już ich nie produkuje a jeden byłby najwcześniej na połowę lipca albo we wrześniu 😤jak już miałam wybrany to dupa oczywiście i znowu jestem w trakcie szukania 😤😤wykoncze się 😪
Do tego przewijak, wszystkie rzeczy do porodu i kosmetyczne dla małego muszę kupić i trochę ubranek jeszcze 😏a jutro rano na badania bo wizyta w czwartek -
anngelikamarta wrote:Ja dzisiaj zamówiłam wózek ale okazało się że adamex już ich nie produkuje a jeden byłby najwcześniej na połowę lipca albo we wrześniu 😤jak już miałam wybrany to dupa oczywiście i znowu jestem w trakcie szukania 😤😤wykoncze się 😪
Do tego przewijak, wszystkie rzeczy do porodu i kosmetyczne dla małego muszę kupić i trochę ubranek jeszcze 😏a jutro rano na badania bo wizyta w czwartek -
Dziewczyny, wiem, że już ten temat był ale wtedy się jakoś nie przykładałam. Czego będzie używać do pielęgnowania skóry, chodzi mi o kąpiele, maść do pupy i takie tam. Wiem, że nie powinno się używać maści z cynkiem bez potrzeby i emolientów, ale to wszystko co wiem. Nie mam jeszcze żadnych kosmetyków ani leków dla malucha, a przydałoby się powoli chyba zamawiać.
-
JaSzczurek wrote:Dziewczyny, wiem, że już ten temat był ale wtedy się jakoś nie przykładałam. Czego będzie używać do pielęgnowania skóry, chodzi mi o kąpiele, maść do pupy i takie tam. Wiem, że nie powinno się używać maści z cynkiem bez potrzeby i emolientów, ale to wszystko co wiem. Nie mam jeszcze żadnych kosmetyków ani leków dla malucha, a przydałoby się powoli chyba zamawiać.
Do kąpieli jakiś delikatny żel z rossmana babydream ,do pupy bepanten/rozowy linomag. Do pępka nic,do oczek sól fizjo w ampułkach,z lekami sie wstrzymaj,co najwyzej jakis przeciwgorączkowy syrop,witamine D lekarz niech zapiszeJaSzczurek lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Jedynka za brak uwagi na lekcji!
Do kąpieli jakiś delikatny żel z rossmana babydream ,do pupy bepanten/rozowy linomag. Do pępka nic,do oczek sól fizjo w ampułkach,z lekami sie wstrzymaj,co najwyzej jakis przeciwgorączkowy syrop,witamine D lekarz niech zapisze
mi polozna ze linomag z olejem lnianym chyba a to chyba jest zielony linomag
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja planuję kupić kinderkrafta prime https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3aaba8c18fd.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 19:23
33Sylwia lubi tę wiadomość