X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Co cię rozczarowało? Jaką szczotkę kupiłaś?

Jeśli chodzi o pranie, to ja też jeszcze nie zaczęłam. Nie mam upranej ani jednej rzeczy dla malutkiej. Czekam na ładniejszą pogodę. U nas znów dziś pada. 😏 A te ciuszki trzeba prać w jakiejś bardzo wysokiej temperaturze? Czy wystarczy je przeprać w 30 stopniach, a potem wyprasować? Zabawki pluszowe też pierzecie?
    Ja piore w 40 i 50 stopniach ze względu na to ze niektóre ubranka mam używane. Poza tym piore wszystko co można wlacznie z pluszakami. Jedyne co się boje to ten koc bambusowy z lullalove i jakiś tam szelescik żeby nie stracił swoich właściwości. A kupiłam ta szczotke miękka. Rozczarowało mnie to że ta szczotka jest malutka i to ze te czerwone kokardki tez takie mikrusie. Wzięłam kolor szałwiowy to wpada mi w niebieski a myslalam ze będzie bardziej zielony. No ale nic :) ogólnie jestem zadowolona bo jakosc wydaje mi się super tak samo jak wykończenie itd nawet zastanawiałam się jeszcze nad wzięciem kocyka brzoskwiniowego. Więcej będę mogła powiedziec po użytkowaniu i praniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:28

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was korzystała albo kupiła szczotkę na ciemieniuchę z Lullalove? Chodzi mi o coś takiego: https://lullalove.com/kategoria/szczotki/szczotka-z-naturalnego-w-osia-w-zestawie-z-mu-linow-myjk-2

Ja mam szczoteczke no name z koziego wlosa i jest super :) ale podobnie jak hope - olej kokosowy super dziala :)
    Pozniej ogolnie malo jje uzywalam, bo maly ok 2 miesiaca zycia wylysial :D
    KarolaJJJ wrote:
    Mikka juz kończąc wrażliwy temat jak bym jechala ze szmatą za przeproszeniem. Ja bym na Twoim miejscu napisała do nfz i na następnej wizycie jej dala odpowiedź tylko po to zeby innych nie robiła na kase. Są osoby ktorych nie stac i nie zrobią badan a im przysługują . Ograniczanie dostepu do badan z ministerstwa to jest wykroczenie a nie oszczędność. Ja sie domyslam ze jest to poradnia ktora podchodzi pod marszałka a nie spółke i domyslalm sie dlaczego tak kombinuje ale sama moze wyleciec z pracy jak powoesz ze nie dala Ci skierowania na obowiazkowe badania a kartka to nie skierowanie,z reszta wszystko jest w systemie na co dala a na co nie,zadnej kartki tam nie widac

Popieram, bo to jest naprawde nie do pomyslenia.
    mikka86 wrote:
    no właśnie,na pewno masz rację ,tylko,że mi się nie chce po prostu tego robić , pisać tych skarg,wykłócać się z nią ,że wiem,że nie ma racji i robi w bambuko, zmieniać lekarza na te półtora miesiąca też już mi się nie chce,dla świętego spokoju zapłaciłam za te badania , jeszcze jedna, max 2 wizyty i asta la vista

Szkoda, ze Ci sie nie chce, bo to takie ciche przyzwolenie na takie dzialania wlasnie, a potem spoleczenstwo narzeka, ze nic sie nie zmienia. Nic sie nie zmieni, dopoki nie zabierzemy glosu i tyle. Ja bym z taka wlaczyla, zeby inne kobiety po mnie mialy lepiej i otrzymaly to, co im sie nalezy.

Bylam z 5 osobami z pracy na lunchu - znajoma stawiala mnie i drugiej dziewczynie, ktora ma termin 10 dni przede mna - super bylo, obzarlam sie i ledwo siedze haha :D do 16 musze dojsc do siebie, bo potem odiberam malego i do nocy z nim sie bujam. Meh :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszlam na 2gi spacer tego dnia, troche sie zmusilam ale oplacilo sie, ruch dobrze robi :)

mikaja, Kamsza, mikka86, kinga27.30 lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuszkami i resztą "zaszalałam" i wyprałam w 90 stopniach 🙈🙈🙈 wszystko "przetrwało" 😜😜😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 15:47

a31il5w.png

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko wypralam w max 60, miałam rzeczy używane i nowe. Uznałam że wszystko inne zginie pod żelazkiem 😁
    Xgril podziwiam bo mi się nic nie chce dziś 😁 senność mi doskwiera ale dziwna bo jak się kładę to poziewam i wstaje he he he.

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też max 60. Nigdy jeszcze nie uzylam mojej pralki w 90 stopniach tak w ogole :D

Żelazko moim zdaniem robi robote, a ja tez czesto prasuje z para wiec dodatkowo odkazanie :P

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 dni do tp :OOO

33Sylwia, Panna_Justyna lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Szkoda, ze Ci sie nie chce, bo to takie ciche przyzwolenie na takie dzialania wlasnie, a potem spoleczenstwo narzeka, ze nic sie nie zmienia. Nic sie nie zmieni, dopoki nie zabierzemy glosu i tyle. Ja bym z taka wlaczyla, zeby inne kobiety po mnie mialy lepiej i otrzymaly to, co im sie nalezy.

No widzisz Mikaja , Ty i zapewne kilka innych osób by nie darowało i walczyło, ale ja taka już jestem, rzadko walczę o cokolwiek, często odpuszczam ,żeby mieć święty spokój i idę na łatwiznę i to w wielu kwestiach, na dużo rzeczy w życiu mam po prostu wywalone ( dużo osób mi to mówiło i tak jest) i tak żyje mi się łatwiej, ja nie mówię ,że tak jest lepiej ale taka już jestem. A jak mi się coś nie udaję, to już w ogóle rzadko podejmuje drugą próbę,zazwyczaj odpuszczam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 16:03

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    40 dni do tp :OOO
    U mnie 45 😁

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 6 raczkow to wyobrazcie sobie ta akcje,pierwsze usg
    -oooo widzimy tutaj ciąze,
    -ooo sa nawet dwa zarodki
    Następna wizyta
    -ooo widze 4 zarodki, chwileczke...ooo jest i 5!
    Rodzice zesrani,boja sie chodzic na kolejne wizyty,kobieta rodzi a tu
    -oooo mamy 6 dzieci😅

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka tez taka bylam, ale macierzynstwo mnie jednak zmienilo - jak przyszlo mi walczyc o zdrowie mojego dziecka, to mi kierowniczke jakas od NFZ w Prokocimiu sprowadzali na dol, bo powiedzialam, ze nie wyjde :D Obys sie nie musiala uczyc tego w takich okolicznosciach. Ale swiat jest jaki jest - mozliwe, ze ktoregos dnia bedziesz zmuszona walczyc o swoje.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Co do 6 raczkow to wyobrazcie sobie ta akcje,pierwsze usg
    -oooo widzimy tutaj ciąze,
    -ooo sa nawet dwa zarodki
    Następna wizyta
    -ooo widze 4 zarodki, chwileczke...ooo jest i 5!
    Rodzice zesrani,boja sie chodzic na kolejne wizyty,kobieta rodzi a tu
    -oooo mamy 6 dzieci😅

Albo wyjeli juz 5, a lekarz - hola hola, bo jeszcze jedno tam jest! :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn mojego meza opowiadal, ze jak mu sie drugi rodzil, to lekarz tam byl od dolu odbieral porod, kuzynka (jedno i drugie jest kuzynostwem z moim mezem ale z dwoch stron :P) wypchnela dziecie, a lekarz 'ooo, jaki on czarny!' :D Kuzyn ponoc prawie zemdlal :D
    Chodzio oczywiscie o kolor wlosow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 16:12

xgirl lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do dzisiejszych 6 raczków 😂😂 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e316bc91349.jpg

xgirl, Emma_ lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Albo wyjeli juz 5, a lekarz - hola hola, bo jeszcze jedno tam jest! :D
    No o to wlasnie mi chodzilo😂Ale przy tej ilosci jednno w tą czy w tą...

mikaja lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/images/c6cc02fc904a4.jpg

Przeraza mnie moj brzuch z profilu :D od gory go tak nie widze :D

Hiszpaneczka, Emma_, kinga27.30, Sylka135 lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobny albo większy 😱 jak tu dziewczyny wrzucają takie małe słodkie brzusie to troszkę im zazdroszczę 😜

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Adria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałat w 40 nowych nie pralam no chyba ze walą czyms

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja dam Ci dobrą rade:jak Cie przeraża to nie patrz na niego z profilu 😁

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja bym musiala te wszystkie grzechotki-zawieszki poprac😮

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ