Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adria wrote:Nie kokonów nie szyję .Ale dużo kupuje tkanin i z allegro też wiec wiem jak ta jakość wygląda dobrą bawełna to taka która kosztuje co najmniej 20 zl im droższa tym lepszamgatunkowo .jak wypierzesz sama sie przekonasz jak będziesz pracować.na fb jest dużo fajnych stron gdzie łaski szyja takie rzeczy tylko ze są dużo droższe niż te na allegro .dobrej jakości komplet kocyk z poduszką jest w cenie 180 zl ale masz pewność ze to się nierozwali przy pierwszej lepszej okazji .A tu masz zestaw 5 sztuk wiec heh jak bawełna kosztowała 5 zł za metr....
tutaj sam kokon 200 zl
https://allegro.pl/oferta/dwustronny-kokon-niemowlecy-szary-w-gwiazdki-80x45-8118439266
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Aśka faktycznie zniknęła w otchłani dzieci.
Casjo ja mam tak z dupy dzien ze głowa mała. Zaczęło sie o 8 rano od pisma z sądu o zniesieniu zakazu zbliżania i nakazu opuszczeniu domu,po 2 latach nagle znieśli zakaz bez mojej wiedzy. Pozniej juz bylo z duoy,ubrałam sie jak ćwok,pojechałam do labu bez moczu(nasikałam na miejscu),utknełam w wondzie w sądzie na 14 pietrze i spierdoliłam obiad. W momencie jak zabrakło papieru toaletowego to sie pobeczalam i poszlam spac a jak wstalam to sie okazalo ze przegapilam smsa ze szkoły rodzenia o zmianie godziy dzisiaj i przepadło mi kąpanie i pielegnacja....Do tego mały chyba zmienił pozycje i jest w poprzek🙄Ogolnie chce zeby ten dzien juz sie skonczyl. Pozytywem jej ze przyszly mi dwa staniki do karmienia a ali i sa bardzo fajne. -
Te kokony z jukki sa spoko na parę pran w zimnej wodzie bez wirowania ale faktycznie sie z nich szmata później. Ale jak ktos konczy kariere rodzenia to styknie,i tak dziecko szybko wyrosnie. Ja kupowalam material na kokon za 62 zł za metr, i drugi kawalek za 25 ale to resztka byla przeceniona.
-
mikaja wrote:Ja chyba gondolę do wózka dziś w końcu opiorę, bo w sumie pogoda ładna, to wyschnie na ogródku. I spokój...
Tylko tyłka mi się ruszyć nie chce Wróciłam dopiero do domu z kawusi
Ja ostatnio robiłam 1wsze pranie pieluch i kocyków-to ptak mi się bezczelnie zesrał na ulubioną różową pieluchę bambusową-menda jedna no 😠
Też leżę i kwiczę-mialam dom ogarnąć ale chyba nie dam rady-tak mi się brzuch stawia.JaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:
Też leżę i kwiczę-mialam dom ogarnąć ale chyba nie dam rady-tak mi się brzuch stawia. -
KarolaJJJ wrote:Te kokony z jukki sa spoko na parę pran w zimnej wodzie bez wirowania ale faktycznie sie z nich szmata później. Ale jak ktos konczy kariere rodzenia to styknie,i tak dziecko szybko wyrosnie. Ja kupowalam material na kokon za 62 zł za metr, i drugi kawalek za 25 ale to resztka byla przeceniona.
ten jest fajny
https://jukki.pl/pl/p/Kokon-XXL-120x65-cm-szare-gwiazdki/16733Sylwia lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
KarolaJJJ wrote:Te kokony z jukki sa spoko na parę pran w zimnej wodzie bez wirowania ale faktycznie sie z nich szmata później. Ale jak ktos konczy kariere rodzenia to styknie,i tak dziecko szybko wyrosnie. Ja kupowalam material na kokon za 62 zł za metr, i drugi kawalek za 25 ale to resztka byla przeceniona.
Ja na kocyk z poduszką ten w misie kupowałam bawelnne 50 zl za metr i do tego minky shannona za 84 za metrWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:11
-
Hiszpaneczka wrote:tutaj sam kokon 200 zl
https://allegro.pl/oferta/dwustronny-kokon-niemowlecy-szary-w-gwiazdki-80x45-8118439266 -
Adria wrote:Ja na stawianie się brzucha biorę aspafar 6 tabsów dziennie i mam dwie luteiny dopochwowo
Tu w NL twierdzą,że to normalne i dopóki nie są to bolesne twardnienia,nie krwawię to mam nie panikować W Pl lekarka mówiła,żeby brać luteinę w razie takich częstych skurczy ale nie wiem,czy u mnie ma to sens,bo ja mam jeden dzień spokojny z małą ilością skurczy,znowu za parę dni mam taki dzień,że skurcz za skurczem.Na badaniach w Pl szyjka twarda,zamknięta i tak ciągnę jakoś bez tej luteiny.
W całej ciąży nie miałam ani razu mierzonej szyjki-tylko na fotelu lekarze sprawdzali.Zawsze twarda,zamknięta i nawet na moją prośbę,żeby dopochwowo sprawdzić-żaden nie chciał 😠 i to w Pl bo tu w Nl w ogóle nie sprawdzają szyjki,choć nie raz mówiłam,że mnie to martwi.Mam nadzieję,że się trzyma ta szyjka
KarolaJJJ no to miałaś przeboje dziś ehhh.
Moja mała niby od 20tc ułożona główkowo ale jak patrzę na jej ruchy,to cały czas mam wrażenie,że w poprzek jest W piątek w końcu usg to się dowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:24
-
KarolaJJJ wrote:Ja mam jakies super extra bawełny kupione w promo,minky nie kupowalam,wole bawełne.Nie wiem czym to tesciowa wypełni no ale nie moj problem. Ufam jej
-
Lady_Dior wrote:Tu w NL twierdzą,że to normalne i dopóki nie są to bolesne twardnienia,nie krwawię to mam nie panikować W Pl lekarka mówiła,żeby brać luteinę w razie takich częstych skurczy ale nie wiem,czy u mnie ma to sens,bo ja mam jeden dzień spokojny z małą ilością skurczy,znowu za parę dni mam taki dzień,że skurcz za skurczem.Na badaniach w Pl szyjka twarda,zamknięta i tak ciągnę jakoś bez tej luteiny.
W całej ciąży nie miałam ani razu mierzonej szyjki-tylko na fotelu lekarze sprawdzali.Zawsze twarda,zamknięta i nawet na moją prośbę,żeby dopochwowo sprawdzić-żaden nie chciał 😠 i to w Pl bo tu w Nl w ogóle nie sprawdzają szyjki,choć nie raz mówiłam,że mnie to martwi.Mam nadzieję,że się trzyma ta szyjka
Moja mała niby od 20tc ułożona główkowo ale jak patrzę na jej ruchy,to cały czas mam wrażenie,że w poprzek jest W piątek w końcu usg to się dowiem.
Mi też nikt nie mierzył szyjki całą ciążę. W Norwegii w ogóle nie zaglądają w te rejony, a w Polsce ginekolog tylko rękę wkłada i mówi, że jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:46
-
Ale ten kokon jest przecież tylko na kilka miesięcy i dziecko wyrasta, śpiworek też albo jeszcze mniej, więc rzeczywiście zdążę go przez ten czas wyprać zaledwie kilka razy, to po co mi taki za 200 zł. Więcej dzieci nie planuje więc pozniej mogę nawet wyrzucić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:55
33Sylwia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Lady_Dior wrote:Tu w NL twierdzą,że to normalne i dopóki nie są to bolesne twardnienia,nie krwawię to mam nie panikować W Pl lekarka mówiła,żeby brać luteinę w razie takich częstych skurczy ale nie wiem,czy u mnie ma to sens,bo ja mam jeden dzień spokojny z małą ilością skurczy,znowu za parę dni mam taki dzień,że skurcz za skurczem.Na badaniach w Pl szyjka twarda,zamknięta i tak ciągnę jakoś bez tej luteiny.
Moja mała niby od 20tc ułożona główkowo ale jak patrzę na jej ruchy,to cały czas mam wrażenie,że w poprzek jest W piątek w końcu usg to się dowiem.
Ja uważam, że to przesada - jeśli nic się z szyjka nie dzieje (a nie musi!) to po co pchac luteine i inne? Ja poprzednia ciaze o 25tc mialam caly czas macice jak kamien doslownie, a szyjka do konca nie chciala puscic. Kontrolowalam jedynie i tyle,ale moj polski gin tu zawsze na pytanie czy trzeba prog mowil takim fajnym tonem 'ale poo cooo' -
mikka86 wrote:Ale ten kokon jest przecież tylko na kilka miesięcy i dziecko wyrasta, śpiworek też albo jeszcze mniej, więc rzeczywiście zdążę go przez ten czas wyprać zaledwie kilka razy, to po co mi taki za 200 zł. Więcej dzieci nie planuje więc pozniej mogę nawet wyrzucić
Jak Ci będzie dziecko chlustać, to może być tak, że będziesz go prała codziennie Ja miałam chlustające dziecko i pralka się nie zatrzymywała Także nie mów hop, różnie może być
Śpiworki akurat mają rozmiary aż do 36 miesięcy i są zazwyczaj zawyzone (moj teraz ma 36 miesiecy a spi w takim do 18, ale tez jest niskim dzieckiem jak na swoj wiek). Mlody będzie spał do 5rż w nich ze względu na te buty swoje orto. -
Ja żyję, jeszcze nie urodziłam chociaż mało brakło. Ogólnie czytam Was, ale nieco mi się wszystko pokomplikowało i nie mam nastroju.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥