Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wstępnie cc mam zaplanowane na piątek ale mozliwe ze przeniosa mnie na poniedziałek. Dziś miały być 3 cc nagle jest 5 wiec jak cos będzie pilnego u kogoś to wtedy mozliwe ze tak zrobia
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Messy92 wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy co ale mam ujemną grupę krwi. Syn miał plusowa po ojcu. W 1 trymestrze miałam robionego coombsa i to by było na tyle. Moja koleżanka miała już 3 razy robiony. A lekarz nawet nie wspomni ,ze trzeba sprawdzić. Paranoja
Messy92 lubi tę wiadomość
-
Drobinka dawaj od razu znać po wizycie
Lolla brzuszek pierwsza klasa!
Messy92 może zrob sobie odczyn coombsa po prostu, i bedziesz spokojna:) ja tez mialam robiony tylko raz na poczatku ciąży, a potem cisza więc sama spytalam lekarza i powiedzial zebym zrobilaLolla, Messy92 lubią tę wiadomość
-
Drobinka zaciska nogi! Wszytsko będzie dobrze!
Właśnie dajcie znać jakie apki do mierzenia skurczy używacie.
-
Dziewczyny jakie koszule do karmienia i do porodu kupiliscie? Szukam właśnie na allegro i nie wiem co wybrać
-
Lolla wrote:Czy wiecie kiedy odstawić magnez?
-
Dobra, jestem po. Wychodzi na to, że mam takie bolesne straszaki, do tej pory mnie jeszcze łapią. Szyjka w najgorszym pomiarze miała 18mm, w takim "normalnym " z którego mam usg 2.60 cm, więc o dziwo poprawiło się, bo miałam ostatnio u Niego 2.38cm i zmniejszyło się rozwarcie wewnętrzne (ciekawe czy to zasługa leżenia czy luteiny którą wczoraj wzięłam 🤔).
Podłączył mnie do ktg, wszystko wyszło w normie, miałam 2 bolesne skurcze (ale nie tak bolesne jak w nocy) ale tylko delikatnie wyszło ponad normę z tego co ja widziałam, a według Niego to jest ok. Powiedział, że pessar by założył na wszelki wypadek tak czy siak,bo jeszcze 4 tygodnie musimy wytrzymać, ale to oczywiście moja decyzja i jak się nie zgodzę to tylko podpiszę papierek,że się nie zgadzam i tyle. Póki co mam brać regularnie Spasmolinę 4x dziennie po 1 tabletce i przepisał mi też luteinę 2x dziennie po 1 tabletce i jeśli mimo leków będę dalej mieć skurcze, to idę na 2-3 dni do szpitala i podają sterydy dla małego na płucka. I ogólnie jesteśmy cały czas w kontakcie.
Czyli dobre wieści z wizyty póki co, rękę trzymamy na pulsie i czekamy co będzie dalej, a Wam dzięki za słowa otuchy. 🙂 a teraz wracam do domu, jem i spróbuję odespać..😴Sylka135, Hiszpaneczka, LidziA89, mikaja, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Eluska wrote:Nie jestes przewrazliwiona. Ja mam ujemna i miałam badanie robione 3 razy i do tego do 30 tc miałam mieć podana immunoglobuline.
Zrobiłam dzisiaj prywatnie , za kilka dni będzie wynik. Immunoglobuliny nie dostałam ale pewnie znowu po porodzie dostanę. Co za pacany z tych lekarzy. Strasznie mnie to wkurwia, ze pacjent musi sam wiedzieć co badać