X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko ale upały 😁 ledwo żyje 😁

Drobinka91 wszystkiego najlepszego! Aby spełniły Ci się wszystkie marzenia 😘
    Agsy jakie teraz wybierasz imię dla synka 😁

Fajne macie te sesje też pójdę ale na taką taka oszukana ale z pomysłem. Tylko muszę lecieć na ciuchland po jakąś suknie 😁 i zdjąć hybrydy bo odrost mam już trochę duży 😂 i będę gotowa na bóstwo 😂 nie wiem czy zdążę do porodu 😂

Kupił mi mąż dziś piłkę i kołysze maleństwo non stop a on kopie i kopie. Byłam też a szkole rodzenia, przewijanie mam wjednym palcu 😂 za tydzień idziemy już z mezami 😁

Aaaa i łóżeczko przyszło hura, mega szybko wczoraj zamówiłam a dziś kurier 😁 ano i zameldowałam sie z rana, także jak urodze Leon będzie miał meldunek 😂

Drobinka91 lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia prawdopodobnie Miłosz :-). Bardzo podoba mi się Olaf, ale nie pasuje nam do nazwiska :-(.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłosz ładnie :) Mam kolegę Miłosza, który ma syna Dobromila i córkę Dobrochne. W skrócie trzy Miłki ❤️

AgaSY lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja rozumiem Twój stan i jestem pewna, że wkrótce minie ;) Ja natomiast zastanawiam się nad moją małą, która pomijając jej najnowszy etap, czyli totalna mamoza, jest mega niechętna wobec obcych i słabo znanych ludzi oraz sytuacji. Np dzisiaj w żłobku extra sprawa - dmuchany zamek, bańki, animatorzy.. Nie, ona tego nie chce. Stała ponoć z boku i marudzila, nie chciała się włączyć w zabawę. Potem w domu odwiedziła nas teściowa z córką (chrzestna mojej córki) i jej dziećmi. Dramat i czarna rozpacz. Siedziała wtulona we mnie cały czas, dopiero na dworze się rozluźnila, ale nie było w ogóle opcji, żeby dała się im dotknąć, czy żeby chociaż w ogóle na nich spojrzała. No nie lubi obcych i już. Jak przychodzi do nas jakiś "mój" człowiek i mówię mu, że ma jej dać spokój to chwila moment i już jest git, zagaduje i pokazuje różne rzeczy. Ale jak widzi teściową to zawsze jest przerażona, bo nie da się teściowej wytłumaczyć, że ma przestać młodą "atakować". Strasznie mnie to wkurwia.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przy okazji dogadalam dzisiaj z ciocią ze żłobka, że jak będę rodzić w środku nocy to spoko mogę do niej dzwonić, żeby córkę podrzucić 😁

• mikaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo czytałam niedawno ze taki lek separacyjny i niechęć do obcych może się pojawiać co jakiś czas nawet do 5 roku życia chyba. Także tak...

Teściowej wspolczuje. Ja nigdy małego nie zmuszam do całowania babć ani dziadków ani nikogo. Nawet go nie zmuszam do wysyłania dziadkom buziaków na skype. Chce to chce, nie to nie. Nawet jak mi nie chce dać buziaka na dobranoc czy się przytulić to tez mówię ze ok i już. Niech wie ze ma prawo powiedzieć „nie” i to ma być respektowane. Na szczęście moja mama to rozumie, tesciowie jeszcze zrozumieją tylko wrócimy do Polski na stałe :p

Eh dzieci i ich etapy ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak samo uważam i też nie zmuszam. Szkoda tylko, że teściowa tego pojąć nie może.. Ona ma dobre intencje i w ogóle, ale no nie kuma bazy. A teściu to już w ogóle 🤦‍♂️

• xgirl Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo spytaj tesciow czy lubia jak ich obcy ludzie obsciskuja albo czy zawsze z kazdym chce im sie gadac. Moze tak zajarza o co chodzi🙄

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnice pokoleń niestety są dramatyczne czasem.
    Wczoraj zalilam się bratu na mamę i mówił ze jego tez wkurza to ze ona tak jakby przyjmuje tylko jedna prawdę. Ze tak jak ona miała to każdy tak ma a tak nie jest. Przykładowo ja i mój brat byliśmy spokojnymi dzieciakami, a mój Mikołaj no nie jest i tyle. I ona tego kompletnie nie jarzy i potem mi daje takie rady z dupy z którymi cholera wie co ma człowiek zrobic. Mówi mi wczoraj ze jak nie chce czytać to żebym go położyła spać i już. Aha :D no to weź i go poloz jak taka mądra jesteś :D (mam de ja vu ze już to wczoraj pisałam). Tak czy siak no moje dziecko jest nerwowe, wrażliwe i działa inaczej. Nie zasypia samodzielnie, trzeba koło niego siedzieć itd. Ja nie mam z tym problemu, jak kiedyś tego nie lubiłam tak teraz lubię być przy nim jak zasypia. Do 18tki tak nie będzie wiec się tym cieszę o ile mi nie cuduje jak wczoraj np.
    Ogólnie jej uwagi i komentarze mnie już rozwalają. Muszę wyluzować bo się pozabijamy do października :p

• anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 ale to normalne że w tym właśnie okresie po 30 tygodniu dzieci przybierają najwięcej także się nie przejmuj :) mój mały w ciągu trzech tygodni przybrał 900g, gdzie lekarz mówił że w trzy tygodnie będzie do 800
    Pozniej znowu zwalniają z tym przybieraniem

Drobinka sto lat kochana ❤️

Piękne zdjęcia z sesji też zawsze marzyłam o takiej ale już raczej za późno na myślenie 😂🤦‍♀️

Drobinka91 lubi tę wiadomość

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz! ❤
    I miłej nocki, ja już spadam spać 👋😘

anngelikamarta lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Sylwia prawdopodobnie Miłosz :-). Bardzo podoba mi się Olaf, ale nie pasuje nam do nazwiska :-(.
    Olaf moje ulubione ♥️ale Miłosz też bardzo ładne 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 23:41

AgaSY lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije sobie teraz Żywiec 0 %pszeniczne - pycha! I zaraz sen jak Mały da 😁

Dobrej i spokojnej nocki 😘

xgirl lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde klade sie i znowu to samo co wczoraj. Co sie poloze to ciezko mi sie oddycha i mam wrazenie, ze bede mdlec. To mam nie spac caly miesiac az do porodu?! 🤷

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl zmartwie Cie ja w poprzedniej ciąży tak mialam ze do porodu nie mogłam zasnąć w nocy. Zasypialam nad ranem ok 6 i budzilam się o 10tej i tak przez całe półtora miesiąca. To był koszmar. Teraz też nie mogę spać bo poce się jak świnia... Najchętniej wzięłabym prysznic ale boje się że obudze Mała

• xgirl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialas podobne objawy co ja?
    No dzis usnelam o 7 rano🤦

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać 🙄

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mam dość, mały placze, myślę ze nie umie zrobic kupki , pręży się itp, a położna gada ze to nie kolka, ze to za wcześnie, ze mały sie poci pod lampa, ze musi jeść itp. Mowi bym masowala brzuszek, bym opracowała nóżkami, położyła na brzuchu itp. To nie wiem jak musza wyglądać kolki skoro teraz mały tak to przechodzi. Myślałam ze pomoga mu jakoś a ona mi mowi że nie. Czy ma prawdę nie ma jak pomóc maluchowi?

Do tego zauważyłam że prawa stopa mi spuchla, mam nadzieje że to nic powaznego. Jestem klebkiem nerwów

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka próbowałaś go ciasno owinąć pieluszka? Jak tortille? Moze marudzi bo sie czuje zagrozony. Kupke moze na piersi robic nawet raz na tydzien,na kolki jest zdecydowanie za wczesnie. On ma żółtaczke tak? Dlatego lezy pod lampą? Ja nie je przez żółtaczke to moze płakać właśnie z głodu woec wypada go dokarmic a jak je to moze ma potrzebe ssania duza i musisz mu dać smoczka. Jakbys to dokładniej opisala to moze by dalo cos rade doradzic bo tak ro ciezko a na pewno jest sposób na to zeby pomóc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 06:57

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pol nocy z termoforem na brzuchu. Nie wiem czy to macica czy pęcherz...Boli ale nie jakos dramatycznie. Wczoraj wypilam 3 l wody z sokiem z granatu wiec teoretycznie pecherz powinnam miec przepłukany.W ogole jakas dziwna noc,non stop karetki slychac bylo. Mam nadzieje ze zadna z Was nie urodzila bo cos w powietrzu wisialo🙄

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ