Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Hiszpaneczka próbowałaś go ciasno owinąć pieluszka? Jak tortille? Moze marudzi bo sie czuje zagrozony. Kupke moze na piersi robic nawet raz na tydzien,na kolki jest zdecydowanie za wczesnie. On ma żółtaczke tak? Dlatego lezy pod lampą? Ja nie je przez żółtaczke to moze płakać właśnie z głodu woec wypada go dokarmic a jak je to moze ma potrzebe ssania duza i musisz mu dać smoczka. Jakbys to dokładniej opisala to moze by dalo cos rade doradzic bo tak ro ciezko a na pewno jest sposób na to zeby pomóc
jest pod lampami wiec nie mogę go owinąć ani nic. Je wlasnie chetnie i oddaje siku i stolec. Jest dokarmiamy sztucznym mlekiem bo mam mało pokarmu i mały glodny był.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ała moje biodra, moja macica! Też nie miałam dobrej nocy, ale tak już chyba musi być, zawsze coś... Dobrze ze juz nie długo. Dziś ból rozciągającej się macicy obudził mnie i myśl kur... nie mam ciemnego ręcznika do porodu! I przez ten ręcznik nie mogłam chyba z godzinę zasnąć...
Hiszpaneczka tule mocno, nie znam się ale mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Trzymajcie się jeszcze troszkę 😘😘😘
Xgril współczuję takich akcji... takich nocy... Mam nadzieję że nie będą trwały do końca 😘
Niestety nasze Maluszki mając oraz mniej miejsca przez co nam jest coraz trudniej itd... Ale Im też! Musimy wytrwać do bezpiecznych dni a potem niech się robi co chce byle szczęśliwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 07:51
-
A ja caly czas bym tylko spała i spała... macie tak, czy tylko ja jestem dziwakiem? 😁
Dzisiaj o 4 obudziłam się w takiej pozycji jak zasnęłamvi byłam cała zdrętwiała 😝
Wczoraj poszlam sama na spacer, wracałam z myślą, ciekawe ci bym zrobiła, gdyby mi teraz wody odeszły 😂
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KarolaJJJ wrote:Ja pol nocy z termoforem na brzuchu. Nie wiem czy to macica czy pęcherz...Boli ale nie jakos dramatycznie. Wczoraj wypilam 3 l wody z sokiem z granatu wiec teoretycznie pecherz powinnam miec przepłukany.W ogole jakas dziwna noc,non stop karetki slychac bylo. Mam nadzieje ze zadna z Was nie urodzila bo cos w powietrzu wisialo🙄
Termofor raczej nie jest wskazany -
O termoforach to rozne rzeczy slyszalam.. Jedni mowia, ze bron Boze a inni, ze spoko tylko zeby nie byla woda za goraca (opinie lekarzy, nie kogos tam w necie itp), jedna lekarka n aporodowce mowila nawet, ze na brzuch mozna termofor klasc jak boli bez problemu(bylam wtedy w 4 mies). To samo z masazami. Ja wam powiem, ze ostatnio jade mocno z koksem i czesto uzywam termoforu i chodze na masaze. Z odcinkiem ledzwiowym uwazam ale wyzej juz sie w ogole nie ograniczam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 08:24
-
Hiszpaneczko nie pomoge Ci bardzo bo sama sie nie znam ale to wszystko jest normalne, ten dol, ta bezradnosc, malo mleka itp. To wszystko minie i bedziesz sie juz niedlugo w pelni cieszyc synkiem ;*
Co do puchniecia nog to podobno normalne po cc, kolezanka ostatnio miala to samo i zeszlo po kilku dniach ale skonsultuj to z lekarzem tak czy siak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 08:27
-
nick nieaktualnyXgirl u mnie mala tak niefortunnie lezala ze przez ucisk miałam trudności z oddychaniem, straszny bol kręgosłupa i zawroty głowy. Może to bylo przyczyną tej bezsenności. Nie wiem ale współczuję bo to było strasznie męczące. Pociesze Cie ze ja po porodzie czułam się jak nowo narodzona bo wszystkie objawy zniknęły 😉 a ta ciąże przechodzę dużo lepiej
-
Hiszpaneczko może własnie od mm się pręży. Mm mm nie jest równe i różnie dzieci mogą reagować. Zwłaszcza takie maleńkie.
Co do puchnięcia, to po cc takie puchnięcie jest normalne - masz skarpety uciskowe? Heparynę?
Ja pamiętam po cc miałam tak okropnie spuchnięte stopy, że kostka była szersza niż ta najszersza część stopy koło palców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 08:38
-
Sylka tez mysle, ze Mala jakos dziwnie lezy i uciska mi gdzie nie trzeba bo wszystkie badania ok to co to niby moze byc?
Te 3 tyg jakos przezyje ehh ale ciezko, straszne to nie moc spac
Choc wczoraj poszlo troche lepiej niz przedwczoraj.
-
Alisia mam to samo jak pochodze wiecej ale przez to, ze ja chuda jestem i mam dlonie kosciotrupa i stopy jak sledzie z anoreksja to po takim spuchnieciu wygladam normalnie wreszcie hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 08:47
-
Alisia wrote:Ja już puchnę - dłonie , stopy
obrączkę musiałam już ściągnąć . Jak leżę to opuchlizna zachodzi ale jak wracam że spaceru to jest dramat .
Ja obrączki nie noszę od początku drugiego trymestru poprzedniej ciążyNawet nie wiem, gdzie jest, a że jest ze złota mieszanego, to nie mogę jej powiększyć
Także jak porodzę te moje dzieci i schudnę do 70 kg to MOŻE ją założę. Jak nie, to sobie zamówię nową
Tak, jak stopy mi nie wróciły nigdy do przedciążowego rozmiaru tak i palce chyba.
-
Hiszpaneczka wrote:Wiecie mam dość, mały placze, myślę ze nie umie zrobic kupki , pręży się itp, a położna gada ze to nie kolka, ze to za wcześnie, ze mały sie poci pod lampa, ze musi jeść itp. Mowi bym masowala brzuszek, bym opracowała nóżkami, położyła na brzuchu itp. To nie wiem jak musza wyglądać kolki skoro teraz mały tak to przechodzi. Myślałam ze pomoga mu jakoś a ona mi mowi że nie. Czy ma prawdę nie ma jak pomóc maluchowi?
Do tego zauważyłam że prawa stopa mi spuchla, mam nadzieje że to nic powaznego. Jestem klebkiem nerwówStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Alisia wrote:Czyli mam się przygotować na wymianę całego obuwia 🙈🙈🙈???