Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny i gratuluję wczorajszych wizyt super się czyta takie wiadomości.
Ja do szczupłych nie należę ale nadwagi też nie mam. Więc mam nadzieję że spokojnie do świąt ukryje ciąże bo też mamy plan powiedzieć wszystkim na święta. Oczywiście o ile będzie wszystko dobrze. Mi największe zagrożenie mija 22.12 więc jeszcze sporo czasu i idealnie przed świętami.
Kto dziś wizytuje?
Ja czekam do poniedziałku i mam nadzieję że dostanę zezwolenie na powrót to pracy bo oszaleję w tym domu. -
PannaEvans,sto lat mamuska!!!
Do mnie zawitała tesciowa wiec mam wyrękę przy córci i miłe towarzystwo
Wow,ile nowych dziewczyn witamy !!!
Kto dziś wizytuje,betuje?
Któraś pisała o tsh ponad 3, byłam u mojego gino-enda i przy podwyższonym na 2,5 tsh dostałam eutyrox już 50 codziennie rano.Przypilnuj tego kochana,bo zanim maluch będzie miał swoją tarczyce to trzeba koniecznie uregulować swoje hormony.PannaEvans lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySung wrote:Ktoś tu pisał o ciążach po cc. Ależ że co?
PannaEvans lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Ostatnio naczytalam się różnych rzeczy na temat malego odstępu między cc a ciąża. Rodzilam w styczniu lekarz na wizycie kontrolnej powiedział mi że muszę poczekać minimum pol roku. Ogólnie zawsze miałam problem z zajściem (minimum półtora roku) a tu drugi cykl i ciąża. A wszędzie czytam, że bezpieczna granica to minimum rok a najlepiej to 2 lata. No ale cóż trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze
Sylka ja rozmawiałam z moim ginem o tym. on mowi, że najlepiej jest jak jest te 2 lata między porodami cc, że wtedy raczej już nic się nie powinno wydarzyć, ale różne są sytuacje w życiu i oni lekarze muszą sobie radzić więc wydaje mi sie, że grunt to trafić na dobrego specjaliste.
u mnie będzie właśnie praktycznie równe 2 lata pomiędzy porodami. to też zależy wszystko w jakim stanie masz bliznę, czy nie ma zrostów etc.Sylka135 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnySylka135 wrote:Ostatnio naczytalam się różnych rzeczy na temat malego odstępu między cc a ciąża. Rodzilam w styczniu lekarz na wizycie kontrolnej powiedział mi że muszę poczekać minimum pol roku. Ogólnie zawsze miałam problem z zajściem (minimum półtora roku) a tu drugi cykl i ciąża. A wszędzie czytam, że bezpieczna granica to minimum rok a najlepiej to 2 lata. No ale cóż trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze
Wiesz co, na grupie vbac widziałam sporo kobiet, które rodziły po 1.5 roku. U mnie różnica 1.8 w cesarkach. -
ines. wrote:PannaEvans najlepszego! które to urodzinki?
21, chyba jestem najmłodsza w tym wątku
Dzięki za życzenia dziewczynyPCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Sylka135 wrote:Ostatnio naczytalam się różnych rzeczy na temat malego odstępu między cc a ciąża. Rodzilam w styczniu lekarz na wizycie kontrolnej powiedział mi że muszę poczekać minimum pol roku. Ogólnie zawsze miałam problem z zajściem (minimum półtora roku) a tu drugi cykl i ciąża. A wszędzie czytam, że bezpieczna granica to minimum rok a najlepiej to 2 lata. No ale cóż trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze
Moja siostra urodziła córeczkę cesarka w czerwcu i rok później w październiku synka.
Wszystko było ok, jeszcze bez problemu zaszła w ciąże pare lat później.
Będzie dobrze nie masz się co stresować na wyrost.Sylka135 lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
PannaEvans wrote:21, chyba jestem najmłodsza w tym wątku
Dzięki za życzenia dziewczyny
O jaaaaa ale mlodzinka szacun ze w tak młodym wieku decydujesz się na dziecko
PannaEvans lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:O jaaaaa ale mlodzinka szacun ze w tak młodym wieku decydujesz się na dziecko
Heh przecież to wpadka
Tzn starałm się wcześniej, później zmieniłam plany,chciałam lecieć do USA itp więc zaprzestaliśmy. Po 8 miesiącach zabezpieczania się trafła się wpadka.
Ale zobacz watek mlode staraczki 95-97, niektore w moim wieku juz sa w drugiej ciazy, obie starane
Edit: dla dokladności
Miałam się zacząć starać w stanach w przyszle wakacje, to miał być nasz miesiąc miodowy. slub miał byc na początku lipca, przekładamy na wrzesien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:22
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Haha ja pamietam jak na 2-3cim roku studiow kolezanki zaczynaly sie starac o dzieci. To byl dla mnie mega szok wtedy Pojac tego nie moglam, ze w tak mlodym wieku chce sie za maz wychodzic i dzieci rodzic. Ale jasne, kazdy ma swoje tempo.
-
nick nieaktualnyCasjopea to znajomej doposalo szczęście ważne, że wszystko dobrze się skończyło Ogólnie by mnie ten temat jeszcze nie interesowal bo przecież do porodu daleko ale ostatnio koleżanka mi uswiadamiala ze przy krótszych odstepach niz 2 lata między porodami robią cc praktycznie z automatu a ja mialam nadzieję na sn.No cóż trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Jedynie będę miała druga cc i tyle. Ważne żeby moje kochane dziecko przyszlo na swiat cale i zdrowe a reszta nie ma znaczenia.
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:Haha ja pamietam jak na 2-3cim roku studiow kolezanki zaczynaly sie starac o dzieci. To byl dla mnie mega szok wtedy Pojac tego nie moglam, ze w tak mlodym wieku chce sie za maz wychodzic i dzieci rodzic. Ale jasne, kazdy ma swoje tempo.
u mnie tak nie było, ale chyba to przez rodzaj studiów. Raczej mało kto dałby radę pociągnąć z dzieckiem do 5 roku, no chyba że na zaocznych.
Ja też bym się w życiu nie zdecydowała na studiowanie plus chowanie dziecka.
Wiadomo, co innego jak się zdarzy.
Ale tak jak mówisz, każda ma inne tempo i inne plany na życie. Niektóre dziewczyny chcą mieć duże rodziny. My z mężem pozostaniemy raczej przy 1 dziecku.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda z jakiego powodu chcecie tylko 1?
Mnie zawsze kolezanki popedzaly zebym sie szybciej na dzieci decydowala.. wkurzalo mnie to czasem bo czemu mam sie do czegos zmuszac? Instynkt macierzynski poczulam w wieku 32 lat i nie zaluje. Gdybym zbyt szybko zdecydowala sie na dziecko bylabym baaaardzo nieszczesliwa. Dla mnie byly wazniejsze imprezy, znajomi, wyjazdy, seks. Wiem. pewnie dla wielu to bardzo plytkie ale dawalo mi szczescie. Tetaz zapragnelam dziecka, wszystko w swoim czasie
Mi pomaga kisiel. Na 30min mam przerwe od mdlosci