Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Xgirl możliwe. Mi tez widać, ale to druga ciąża, dość szybko po pierwszej i mam wszystko rozciągnięte. W pierwszej nie było widać do 5go miesiąca ale wtedy byłam mega wyćwiczona, kaloryfer na brzuchu.. Jeśli masz słabe mięśnie proste brzucha i do tego jesteś szczuplutka to może być widać brzunio szybciutko.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Mi tez się wydaje ze u mnie widać mały brzuszek, a ze zazwyczaj Go nie ma to muszę to trochę chować bo chcemy powiedzieć rodzinie na swieta ale nie wiem czy tym razem uda się ukryć hehe ale tak jak mówi Ines mam wrażenie ze po tamtej ciąży wszystko jakby "luźniejsze"
-
ines. wrote:Xgirl możliwe. Mi tez widać, ale to druga ciąża, dość szybko po pierwszej i mam wszystko rozciągnięte. W pierwszej nie było widać do 5go miesiąca ale wtedy byłam mega wyćwiczona, kaloryfer na brzuchu.. Jeśli masz słabe mięśnie proste brzucha i do tego jesteś szczuplutka to może być widać brzunio szybciutko.
To się chyba zgadza, bo ja wyćwiczona nie jestem, ale jest szczupła przy 170cm ważę max.58kg teraz 59kg, końcówka 9tc a mnie brzuszek widać. Znaczy wygląda to tak jakbym przytyła na brzuchu po prostu💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
no no dokładnie coś takiego mój spec fizjo po-ciążowy mówi, że to właśnie od kondycji mięśni prostych zależy
no i drugie ciąże będzie widać duuuuuużo szybciej. z synkiem w święta i sylwestra występowałam w normalnych dopasowanych sukienkach r. 34 i nie było opcji zobaczyć ciąży. teraz już wybieram oversizy bo jak się przyjrzeć to widać charakterystyczną piłeczkę, a do świąt jeszcze miesiąc i ciąża też młodsza miałam w planie w pracy powiedzieć po nowym roku ale jak tak wywali bebzolek to chyba muszę się szykować wcześniej na rozmowęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 08:16
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej, ja na szybko dzisiaj.
Wczorajsza beta - 2245,0, jutro powtarzam,
Zrobiłam dodatkowo hormony tarczycy i TSH.
Hormony w normie, zaś TSH ponad normę: 3,340
Nie miałam wcześniej problemów z tarczycą. Czy coś grozi Maleństwu?
Już zaczełam działać. Jutro robię też dodatkowo any-tpo i anty-tg i trafię do piątku do enokrynologa. Dostałam od rodzinnego receptę na euthyrox 25, ale powiedział, że jego kompetencje się kończą z okazji mojej ciąży i koniecznie muszę iść do specjalisty.
Martwię się...Syn - ur. w 31tc - 2070g - 6/7/7 pkt. Apgar - 12.11.2013
-
Marg wrote:Hej, ja na szybko dzisiaj.
Wczorajsza beta - 2245,0, jutro powtarzam,
Zrobiłam dodatkowo hormony tarczycy i TSH.
Hormony w normie, zaś TSH ponad normę: 3,340
Nie miałam wcześniej problemów z tarczycą. Czy coś grozi Maleństwu?
Już zaczełam działać. Jutro robię też dodatkowo any-tpo i anty-tg i trafię do piątku do enokrynologa. Dostałam od rodzinnego receptę na euthyrox 25, ale powiedział, że jego kompetencje się kończą z okazji mojej ciąży i koniecznie muszę iść do specjalisty.
Martwię się...
badałaś ft4 i ft3?
te poziomy są najważniejsze, podaj wynik i normySung, xgirl lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Gratuluję wszystkich wczoraj - pięknie
I witam nowe dziewczyny
U mnie mdłości rano nie ma dopóki nie otworzę lodówki. Ogólnie nie narzekam
Dzisiaj robiłam badania tarczycowe - ciekawe, jaki będzie wynik. Będzie dopiero do 5 dni.
Zostało 11 dni takich ryzykownych. Wiem, że to naiwne, ale odliczam... Zawsze to jakoś luźniej na sercu.
U mnie brzucha nie widać, ale ja mam sporą pozostałość po poprzedniej ciąży więc prędko nie zobaczę. -
nick nieaktualnyHiszpaneczka wrote:Mogę apap na bol glowy?
Przy początkach bólu głowy polecam wodę z solą himalajską. Pół łyżeczki na szklankę wody. Niacyna też pomaga.
xgirl wrote:Czesc nowe dziewczyny, zapraszamy zapraszamy
Mam takie pytanie- czy mozliwe, ze juz w 9 tyg widac troche brzuch? Jestem dosc szczupla (54kg), stanelam wlasnie bokiem przed lustrem i mam taki lekko wywalony brzuch Duzo nie jem wiec to na bank nie od przejedzenia. W szoku jestem.
Czytam teraz, ze moze to wzdecia.. mam nadzieje, bo nie chce nawet wiedziec co by bylo za kilka miesiecy;p
Pamietam, że w 1 ciąży już w 10 tygodniu nosiłam spodnie ciążowe.
Hiszpaneczka wrote:ja nie mam zamariu robic amnio, za bardzo inwazyjne.
To ty ile masz lat ze musisz robic amnio? ale to będziesz robic jak cos wyjdzie zle czy w ogole chcesz robic?
Jestem po 40 i tak, decyzja zależy od wyniku.
Znajoma mówiła, że jej lekarz tłumaczył, ze statystyki poronień są , o ile dobrze zrozumiałam, liczone od lat 70ych.
Magda - mbc wrote:Sung, wrzucę Ci linka, przeczytasz sobie o tym ubezpieczeniu: https://testnifty.eu/dlaczego-tylko-nifty-pro/
Jeśli i tak robisz amnio, to ja bym olała, amnio jest 100% badaniem
tak też myślę.
Ktoś tu pisał o ciążach po cc. Ależ że co? -
nick nieaktualny
-
Ja bardziej wzdęcia odczuwam teraz dlatego też brzuszek trochę wywala. Wystarczy że coś zjem a zaraz słychać jak w jelitach burczy:/Dzisiaj postanowiłam odpocząć byłam tylko o 8 rano na małym spacerze żeby się dotlenic. Coś mnie brzuch cmi od wczoraj i wolę się nieprzeciazac. W 1 ciąży to tryskalam energia a w tej czuje się mega zmęczona. Widać każda ciaza inna Co do mdłości zaczekam odczuwać lekko rano ale pomaga mu narazie ciepła woda z rana
-
Ja mam granice największego zagrożenia 11 grudnia, w urodziny wiec liczę na porządny prezent
Kamsza lubi tę wiadomość
-
Hah dzisiaj mam urodziny wiec wszystkie koleżanki piszą: 'Chodź na drinka'
Dobrze, że mi nie zależy, żeby nie mówić o ciąży bo bym musiała kombinować. Tak to wychodzę wieczorem do baru i będę pić bezalkohlowo.
I mam prezent najlepszy na świecie, od rana tylko delikatne mdłości więc może nawet będę jeść .PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy