Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga27.30 wrote:Laski, podbijam pytanie Ines? Macie taki segregator?
-
Ja czekam bo już zamówiłam powinien być w tym tyg to dam znać co i jak.ines., kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Hiszpaneczko cudnie!
U mnie też dobrze. Żółwik ma 1.5 cm Ja w to dalej nie moge uwierzyć
Cudowne wieści No i mnie trochę uspokoilas bo mamy żółwiki podobnych rozmiarów już sobie wkręcalam o co chodzi, ze mój taki „duzy”
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziewczyny jak to jest. Jeśli zwymiotowałam ponad godzinę po wzięciu leków (w tym acard czy kwas foliowy) to powinnam je przyjąć ponownie? Jest tam tez wit D, kwasy omgea (przez które krakersowe wymioty smakują ryba) i wit C.
Nie chce mieć ich w sobie za dużo żeby nie przedawkować.
Normalnie jak jestem po lekach to bardzo się pilnuje żeby nie wymiotować ale dzisiaj się nie udało.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
dziewczyny ja dziś poszłam po skierowanie na badania z nfz, i lekarz powiedział, że bez prowadzenia ciąży nie da skierowania, powiedziałam, że jasne, że będę tu prowadzić ( tak naprawdę to prywatnie z POLMED prowadzę ciążę) ale dał skierowanie i usg zrobił
Dzidzia z usg wychodzi starsza o 3 dni bo 7t6dz i ma już 1,52 CRL , widać juz zarys twarzy i tułowia załączam zdjęcie, ( jakby co główka jest po lewej stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 18:20
mikka86, Hiszpaneczka, kinga27.30, Eluska, _Hope_, ligotka, LidziA89, Sylka135, Casjopea, ines., Agula92, Alrauna1987, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Piękne zdjęcie
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hej wszystkim dzis 43 dzien cyklu i dwie kreski.wg ovufren poród 29.07 wykonalam Tel do gina i pow ze to dopiero 6 tydzien wiec czekamy jeszcze tydzien, dwa i dopiero mnie zaprasza. Nie jest za pozno? Nie chce sie chwalić nikomu dopóki nie będę miala potwierxzenia na usg, a moze on sie boi ze to za wcześnie, ze jeszcze może @ przyjdzie? Boli mnie podbrzusze jak na okres i nic poza tym nieraz wieczorami meczy mnie zgaga
-
nick nieaktualny
-
Violka86 wrote:Hej wszystkim dzis 43 dzien cyklu i dwie kreski.wg ovufren poród 29.07 wykonalam Tel do gina i pow ze to dopiero 6 tydzien wiec czekamy jeszcze tydzien, dwa i dopiero mnie zaprasza. Nie jest za pozno? Nie chce sie chwalić nikomu dopóki nie będę miala potwierxzenia na usg, a moze on sie boi ze to za wcześnie, ze jeszcze może @ przyjdzie? Boli mnie podbrzusze jak na okres i nic poza tym nieraz wieczorami meczy mnie zgaga
Bardzo sie ciesze, ze na wizytach wszystko super!!! Super jakby u kazdej z nas bylo do konca wszystko ok
Ja sie malo udzielam bo siedzez rodzicami. Niancza mnie i w ogole faaaajnie. Jem wiecej bo mi gotuja i daja male porcje ale czesto. Sama sil nie mam.Violka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam ciąże wg usg 8 tygodni 2 dni na dzień dzisiejszy. Jak myślicie kiedy najlepiej wybrać się na usg genetyczne? Przed świętami od poniedziałku zaczynam 11tyg2dni a po nowym roku 13tyg4dni 2 stycznia. Między świętami nie wiem czy gdzieś dam radę się zapisać. Lepiej po 11 tygodniu przed świętami czy po 13 po nowym roku?
-
a u nnie Panie w miejscu gdzie chodzę do gina, przed wizytą uzupełnianą różne rzeczy i ostatnio wyjęłam segregator, a Pani mówi: „o, mamaginekolog, będzie z Pani porządna pcjentka” więc to chyba ułatwia też innymViolka86, ines. lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Panna Anna wrote:Mam ciąże wg usg 8 tygodni 2 dni na dzień dzisiejszy. Jak myślicie kiedy najlepiej wybrać się na usg genetyczne? Przed świętami od poniedziałku zaczynam 11tyg2dni a po nowym roku 13tyg4dni 2 stycznia. Między świętami nie wiem czy gdzieś dam radę się zapisać. Lepiej po 11 tygodniu przed świętami czy po 13 po nowym roku?