X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans, sto lat.
    Dla mnie to kosmos taki młody wiek ;) moje znajome po 30 pierwsze dziecko ;)

PannaEvans, ines. lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Magda z jakiego powodu chcecie tylko 1?

Mnie zawsze kolezanki popedzaly zebym sie szybciej na dzieci decydowala.. wkurzalo mnie to czasem bo czemu mam sie do czegos zmuszac? Instynkt macierzynski poczulam w wieku 32 lat i nie zaluje. Gdybym zbyt szybko zdecydowala sie na dziecko bylabym baaaardzo nieszczesliwa. Dla mnie byly wazniejsze imprezy, znajomi, wyjazdy, seks. Wiem. pewnie dla wielu to bardzo plytkie ale dawalo mi szczescie. Tetaz zapragnelam dziecka, wszystko w swoim czasie :)

Mi pomaga kisiel. Na 30min mam przerwe od mdlosci :P

Po pierwsze, ja podobnie jak Ty nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego. Lubię swoje życie takie jakie jest. Ale z drugiej strony uznaliśmy z mężem, że może być tak, że będziemy kiedyś żałować, że nie mamy dzieci. Stąd decyzja o dziecku. A jeśli chodzi o ilość, to biorąc pod uwagę fakt, że nie chciałam mieć w ogóle dzieci, to jedno w zupełności wystarczy.
    Dodatkowo moja ciąża przez moje choroby (zakrzepica, zapalenie skórno-mięśniowe) jest ciążą wysokiego ryzyka. I to bardziej dla mnie niż dla dziecka więc nie sądzę, żebym chciała drugi raz przez to przechodzić.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tam kiedys instynkt pojawil ale rozumiem Twoj tok myslenia. A co do ciaz podwyzszonego ryzyka to juz w ogole potrafie sobie wyobrazic, ze nie chcesz sie ponownie narazac. Ja chyba tez poprzestane na jednym. Tak zle te ciaze znosze, ze mi wystarczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 15:09

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także więcej dzieci na pewno mieć nie będę, jedno i koniec,co do tego nie mam wątpliwości

Magda - mbc lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow niezle. Myslalam juz, ze ja jedyna z tym pomyslem.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego skrycie bym chciała,żeby to była dziewczynka, bo jeśli nie to następnej szansy już nie będzie :) no ale oczywiście pokocham równie mocno także synka

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale dzisiaj mam jakoś dziwny dzień. Ciągle wkrecam sobie że coś jest nie tak. Nagle zniknęły mi wszystkie objawy ciąży, oprócz sennosci. Już mam w głowie najgorsze :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Dziewczyny, ale dzisiaj mam jakoś dziwny dzień. Ciągle wkrecam sobie że coś jest nie tak. Nagle zniknęły mi wszystkie objawy ciąży, oprócz sennosci. Już mam w głowie najgorsze :/
    ja mam to samo,serio,tylko nie chciałam tu głowy tym nikomu zawracac,ale już powiem,też dzisiaj czuje się dziwnie normalnie,aż dzwoniłam po ginekologach w mieście ,żeby się zapisać na wizytę do byle kogo i sprawdzić czy wszystko ok, ale udało mi się wyżebrać termin dopiero na poniedziałek...a swoją wizytę mam dopiero 12 grudnia

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Wow niezle. Myslalam juz, ze ja jedyna z tym pomyslem.

ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie, ale jest jak jest to marze chociaż żeby jedno urodzić i być szczesliwa mama

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka ja wizytę mam 6 grudnia i czuję że do tego czasu zeswiruje :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję,że to tylko nasze schizy, za jakiś czas pewnie będziemy wkręcać sobie ,że nie czujemy ruchów itp.itd..

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Haha ja pamietam jak na 2-3cim roku studiow kolezanki zaczynaly sie starac o dzieci. To byl dla mnie mega szok wtedy :D Pojac tego nie moglam, ze w tak mlodym wieku chce sie za maz wychodzic i dzieci rodzic. Ale jasne, kazdy ma swoje tempo.

Ja jestem na trzecim.
    Chicalam od razu po studiach się zacząć starać.
    Jetem pierwsza wśród bliskich zajonych i pierwsza w całym towarzystwie tutaj. Tylko kto przy zdrowych zmyslach kto nie chce tutaj zostawać by celowo zachodził w ciążę. W sumie to nie mamy też praktycznie żadnych par, mało kiedy oboje by chcieli studiować w UK, rodziął jest mega trudny, więc znam może ze 2 pary.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Evans wszystkiego NAJ!!!

Dziewczyny z tymi objawami to jest różnie, np. wieczorem piersi bolesne, rano bardzo mało bolesne, ale teraz znowu wraca ból i napięcie, już zauważyłam, że to się ciągle zmienia. Z nudnosciami podobnie, takimi falami przychodzą.

Co do dwójki dzieci i więcej, ja też byłam za jedynaczką, nasza córka ma 7 lat. Ale nie mamy zbyt dużej rodziny i sobie pomyślałam, że jak nas zabraknie, to zostanie sama. Wiadomo, zawsze są przyjaciele, ale jednak wsparcie bliskiej rodziny jest nie do przecenienia :) z resztą ona marzy o rodzeństwie, codziennie się o to modli. No i tak wyszło, że od roku już czekamy i mam nadzieję, mimo wcześniejszego niepowodzenia teraz będzie wszystko dobrze i mała dostanie na swoje urodziny niesamowity prezent- rodzeństwo :) bo w 2011 roku też byłam lipcówką, chociaż młoda urodziła się pod koniec czerwca ;)

ines. lubi tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    PannaEvans, sto lat.
    Dla mnie to kosmos taki młody wiek ;) moje znajome po 30 pierwsze dziecko ;)

Dziękuję :D , ja po trzydziestce chciałabym zamknąć produkcję ;). Żeby do 50 były już dorosłe i mam spokój i drugą młodość. Współczuję moim rodzicom co ze mną zaliczyli wpadke i mając 58-60 lat mają studentkę na utrzymaniu. Albo mojej teściowej, ona celowo postarała się o dziecko, ale ma 52 lata i zbuntowaną 16latkę. Jej koleżanki zachodzily na studiach lub zaraz po, wtedy im się dziwila, latali z mężem do Stanów, bawili się, teraz w sumie mówi, że żałuje.
    Za to chrzestna mojego ma 42 i studentkę + licealistę więc do 50 będzie mieć samodzielne dzieci ;) A uż z mężem mają drugą młodośc, podróże, imprezy itp.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak uwazam, ze roznie to bywa i nie zaluje, ze nie zaszlam wczesniej. Jakbym kiedys wpadla to bylabym baaaaardzo nieszczesliwa i nawet sobie myslalam, ze bym usunela jakby sie ciaza trafila.. az tak bardzo nie chcialam.

Haha co ma moj maz powiedziec, krotko po 51 urodzinach bedzie bawic noworodka :D :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Dziękuję :D , ja po trzydziestce chciałabym zamknąć produkcję ;). Żeby do 50 były już dorosłe i mam spokój i drugą młodość. Współczuję moim rodzicom co ze mną zaliczyli wpadke i mając 58-60 lat mają studentkę na utrzymaniu. Albo mojej teściowej, ona celowo postarała się o dziecko, ale ma 52 lata i zbuntowaną 16latkę. Jej koleżanki zachodzily na studiach lub zaraz po, wtedy im się dziwila, latali z mężem do Stanów, bawili się, teraz w sumie mówi, że żałuje.
    Za to chrzestna mojego ma 42 i studentkę + licealistę więc do 50 będzie mieć samodzielne dzieci ;) A uż z mężem mają drugą młodośc, podróże, imprezy itp.
    Nie zawsze tak jest. Ja mam siostre, ktora mama urodzila jak miala 30lat teraz ma 25 i niestety nie jest samodzielna...
    ale nie że jest chora, po prostu tak ma, że się trzyma jej spódnicy. Tata próbuje odciąć pępowinę, ale serce matki...Różnie bywa.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała wiecej jak jedno dziecko ale z racji tego ze o to staralismy sie 2 lata to bedziemy cieszyc sie z jednego a jak Bog da drugie to bedzie cudnie <3 moja mama i tata w przyszlym roku koncza 50 i ma odchowane dzieci :D ja mam 27 i mam dwoch braci starszy ma 29 mlodszy 25 kazdy juz na swoim wiec druga mlodosc jej sie zaczyna a w sumie juz dwano zaczela bo wszyscy szybko sie usamodzielnilismy :D mamunia urodzila pierwsze dziecko w wieku 20 lat i pozniej co dwa lata i nie zaluje , mowi ze tak naprawde nigdy nie ma opodwiedniego czasu na dziecko bo zawsze czlowiek by chcial cos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z Was pośmieję i powiem: pozyjemy zobaczymy. Jako starsza koleżanka :p

Najpierw w ogóle nie chciałam mieć. No ale jedno ok. Podobnie jak magda.
    Po urodzeniu: "NIGDY WIĘCEJ", po roku jak mi minęło to natychmiast drugie trzasnelismy.
    Po dwójce z małą różnicą wieku chciałam się podwiązać. NIGDY WIĘCEJ!

Po kolejnych 7 latach miałam wrażenie, że się uduszę jak nie zajdę ;)

Także ten. Plany sobie, a człowiek zmienny jest.

Magda - mbc, Casjopea, ines. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:

ta, a potem po 50 zawał i tyle z planów :p

ja już się nabawiłam i napodróżowałam.

Niech każdy żyje jak chce. I z konsekwencją swoich wyborów.
    Widac, że strasznie młoda jesteś :) skoro po 30 ciąża to dla Ciebie "na starość". Tak wynika z tych opisów strasznych przypadków :p
    A ja znam ludzi, któzy mieli 45 i 50 i są super szczęśliwi.
    No nie będziemy się przecież licytować czyja prawda jest prawdziwsza, nie?

PannaEvans lubi tę wiadomość

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ