Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Ale mozna tez powiedziec, ze 20latka zamiast bawic sie, szalec, podrozowac musi siedziec w pieluchach i marnowac najlepsze lata zycia.
I to wlasnie zależy od 20latki większośc moich koleżanek jest jak Ty - lubi imprezy.
Ja jestem z tych co wychodza pierwsze i piją najmniej. Uwielbiam podróże ale wiem ze z dzieckiem tez mozna podróżować, moi rodzice dali rade, nie sypiając w hotelach tylko namiotach.
Dlatego jak mowilam, kazdy ma racjeKamsza lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:I to wlasnie zależy od 20latki większośc moich koleżanek jest jak Ty - lubi imprezy.
Ja jestem z tych co wychodza pierwsze i piją najmniej. Uwielbiam podróże ale wiem ze z dzieckiem tez mozna podróżować, moi rodzice dali rade, nie sypiając w hotelach tylko namiotach.
Dlatego jak mowilam, kazdy ma racjeSung, ines. lubią tę wiadomość
-
Ja za mąż wyszłam mając 21 lat, ale byłam na studiach i nie planowałam jeszcze ciąży.. Po roku moje małżeństwo się rozpadło, wzięliśmy rozwód. Mój mąż był w innym związku 4 lata i miał zaplanowany ślub, ja też byłam już 3 lata w innym związku. Rozstałam się z tym mężczyzną , trochę się nawróciłam i zaczęło mi przeszkadzać, że nie walczyłam o małżeństwo... Modliłam się o poukładanie życia, i tak o to 2 miesiące przed ślubem mój mąż odwołał go i wróciliśmy do siebie już ponad 4 lata jesteśmy od powrotu... O dziecko zaczęliśmy się starać rok po powrocie i te starania trwały ponad 2 lata, w końcu zaszłam w ciążę ale niestety w 22tc synek zmarł.
I dziś z perspektywy czasu i trochę z autopsji ale też z opowieści znajomych wiem, że wiele par które długo zwlekały, później nie mają wcale łatwo z zajściem, niektórzy walczą o ciąże kilka lat, więc jakby nie patrzeć uważam, że młody wiek (20-25) to najlepszy do zajścia w ciążę..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Polis ciekawa historia. Kiedy drugi slub?
Roznie to bywa.. Jasne, ze mlodszym osobom latwiej zajsc w ciaze ale nie ma reguly. Poza tym trzeba sie zmusic do macierzynstwa w wieku 25 lat bo pozniej moze byc za pozno? Tez bez sensu..Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:Polis ciekawa historia. Kiedy drugi slub?
Roznie to bywa.. Jasne, ze mlodszym osobom latwiej zajsc w ciaze ale nie ma reguly. Poza tym trzeba sie zmusic do macierzynstwa w wieku 25 lat bo pozniej moze byc za pozno? Tez bez sensu..
Drugi ślub wzięliśmy w 2015 ale to już tylko cywilny..xgirl lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Hiszpaneczka wrote:poliś bardzo mi przykro ze stracilas maluszka. A co było powodem, oczywiście jeśli możesz to napisz.
Ja z mężem kariotypy mamy prawidłowe, genetycy twierdzą, że to wypadek - błąd przy łączniu komórek... Genetycy też stwierdzili, że pierwszy raz w ich historii zdarzyło się, że z tyloma wadami dziecko dożyło aż do 22tc, bo zazwyczaj to 7-9 tc..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Dziewczyny z tym szybkim zajściem w ciążę w młodym wieku różnie bywa. Walczyłam o własną ciążę dość dlugo i trochę .mam wiedzy w tym temacie. Wiadomo ze ogolnie mlodsza kobieta jest bardziej plodna ale nie ma na to reguły. Tak naprawdę jezeli ktos jest zdrowy to zajdzie w ciążę w wieku 25 lat i w wieku 35 lat. Z wlasnego doswiadczenia wiem że kolezanki w wieku 34 lat zachodzily w ciążę za pierwzzym razem a sa dziewczyny ktore zaczely sie starac w wieku 25 teraz są po 30 o dziecka jak nie bylo tak nie ma...
ines. lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:Badania prenatalne 1 trymestru wyszły bardzo dobrze, ale nie robiłam pappa tylko samo usg, i tak w 19tc okazało się, że ja nie mam w ogole wód płodowych ( bo nerki dziecka nie pracowały), nagle dziecko miało wodogłowie, kardiomegalię ( serce na 2/3 brzuszka) i jeszcze inne wady... Nigdy nie zapomnę tej wizyty, modliłam się żeby to był sen.. Ale niestety Franip w 22t2dz ciąży zmarł. Zrobiliśmy badania dna i miał 3 trisomie chromosomów 10,16 i płci, więc zamiast xy miał xxy..
Ja z mężem kariotypy mamy prawidłowe, genetycy twierdzą, że to wypadek - błąd przy łączniu komórek... Genetycy też stwierdzili, że pierwszy raz w ich historii zdarzyło się, że z tyloma wadami dziecko dożyło aż do 22tc, bo zazwyczaj to 7-9 tc..
Ale popatrz ile walczyl.. tyle czasu Bardzo wspolczuje, od samego czytania ryczec mi sie chce. -
xgirl wrote:Czemu nie wykryli tego szybciej? Nie dalo sie czy lekarz partacz?
Ale popatrz ile walczyl.. tyle czasu Bardzo wspolczuje, od samego czytania ryczec mi sie chce.Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
A ja chcę mieć 3 albo 4 dzieci jestem z wielodzietnej rodziny i mąż też. Wiem jaka to radość wchodzic do takiego domu pełnego życia. Ale oczywiście to zależy od każdego z osobna
na dzień dzisiejszy doła już dostaje, że tak ciężko przechodzę już po raz drugi ciążę na tym etapie. Nudności 24/7 i wymioty praktycznie codziennie.Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Poliś historia Waszego małżeństwa jest niesamowita!
-
xgirl wrote:Sorry za glupie pytania ale jak moze byc tak, ze wszystko jest ok a tu nagle tyle wad?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
poliś wrote:Tak było ja wcześniej byłam na wizycie w 17 tc i było ok, zarówno nerki, mózg, serce, później w 19 tc okazało się że dziecko właśnie zatrzymalo się na 17 tc, nic przez te 2 tygodnie nie urosło, i pojawiły się te wady..
Ja tez mam fajne historie zwiazkowe ale nie wiem jak bardzo tradycyjne jestescie, wzielybyscie mnie jeszcze za wariatke jakas -
xgirl wrote:Masakra, bardzo wam wspolczuje. Nigdy nie zrozumiem takich sytuacji, zezdrowe dziecko nagle przestaje sie rozwijac.
Ja tez mam fajne historie zwiazkowe ale nie wiem jak bardzo tradycyjne jestescie, wzielybyscie mnie jeszcze za wariatke jakas💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:ja w ogóle nie jestem tradycyjna jak dla mnie możesz opowiadać
Casjopea lubi tę wiadomość