X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ale mozna tez powiedziec, ze 20latka zamiast bawic sie, szalec, podrozowac musi siedziec w pieluchach i marnowac najlepsze lata zycia.

I to wlasnie zależy od 20latki ;) większośc moich koleżanek jest jak Ty - lubi imprezy.
    Ja jestem z tych co wychodza pierwsze i piją najmniej. Uwielbiam podróże ale wiem ze z dzieckiem tez mozna podróżować, moi rodzice dali rade, nie sypiając w hotelach tylko namiotach.

Dlatego jak mowilam, kazdy ma racje ;)

Kamsza lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Danio Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ta igła jest mała, ale musisz wbić całą :P
    ja biorę heparynę (Neoparin), też robię sama - w brzuch.

Magda dla Ciebie tez szacun za samodzielne zastrzyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:35

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ta igła jest mała, ale musisz wbić całą :P
    ja biorę heparynę (Neoparin), też robię sama - w brzuch.

ja fragmin tez w brzuch ale prg w posladek

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    I to wlasnie zależy od 20latki ;) większośc moich koleżanek jest jak Ty - lubi imprezy.
    Ja jestem z tych co wychodza pierwsze i piją najmniej. Uwielbiam podróże ale wiem ze z dzieckiem tez mozna podróżować, moi rodzice dali rade, nie sypiając w hotelach tylko namiotach.

Dlatego jak mowilam, kazdy ma racje ;)
    No no bo to wszystko zalezy od czlowieka. Dla Ciebie dziecko w tym wieku to spelnienie marzen a ja bym sobie w leb strzelila :P To samo tyczy sie drugiej mlodosci po 50tce.. moze niektorzy wcale jej nie chca ;)

Sung, ines. lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • poliś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za mąż wyszłam mając 21 lat, ale byłam na studiach i nie planowałam jeszcze ciąży.. Po roku moje małżeństwo się rozpadło, wzięliśmy rozwód. Mój mąż był w innym związku 4 lata i miał zaplanowany ślub, ja też byłam już 3 lata w innym związku. Rozstałam się z tym mężczyzną , trochę się nawróciłam i zaczęło mi przeszkadzać, że nie walczyłam o małżeństwo... Modliłam się o poukładanie życia, i tak o to 2 miesiące przed ślubem mój mąż odwołał go i wróciliśmy do siebie :) już ponad 4 lata jesteśmy od powrotu... O dziecko zaczęliśmy się starać rok po powrocie i te starania trwały ponad 2 lata, w końcu zaszłam w ciążę ale niestety w 22tc synek zmarł.

I dziś z perspektywy czasu i trochę z autopsji ale też z opowieści znajomych wiem, że wiele par które długo zwlekały, później nie mają wcale łatwo z zajściem, niektórzy walczą o ciąże kilka lat, więc jakby nie patrzeć uważam, że młody wiek (20-25) to najlepszy do zajścia w ciążę..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis ciekawa historia. Kiedy drugi slub? :P

Roznie to bywa.. Jasne, ze mlodszym osobom latwiej zajsc w ciaze ale nie ma reguly. Poza tym trzeba sie zmusic do macierzynstwa w wieku 25 lat bo pozniej moze byc za pozno? Tez bez sensu..

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś bardzo mi przykro ze stracilas maluszka. A co było powodem, oczywiście jeśli możesz to napisz.

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • poliś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Polis ciekawa historia. Kiedy drugi slub? :P

Roznie to bywa.. Jasne, ze mlodszym osobom latwiej zajsc w ciaze ale nie ma reguly. Poza tym trzeba sie zmusic do macierzynstwa w wieku 25 lat bo pozniej moze byc za pozno? Tez bez sensu..

Drugi ślub wzięliśmy w 2015 :) ale to już tylko cywilny..

xgirl lubi tę wiadomość

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 tydz. Oja:(

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    poliś bardzo mi przykro ze stracilas maluszka. A co było powodem, oczywiście jeśli możesz to napisz.
    Badania prenatalne 1 trymestru wyszły bardzo dobrze, ale nie robiłam pappa tylko samo usg, i tak w 19tc okazało się, że ja nie mam w ogole wód płodowych ( bo nerki dziecka nie pracowały), nagle dziecko miało wodogłowie, kardiomegalię ( serce na 2/3 brzuszka) i jeszcze inne wady... Nigdy nie zapomnę tej wizyty, modliłam się żeby to był sen.. Ale niestety Franip w 22t2dz ciąży zmarł. Zrobiliśmy badania dna i miał 3 trisomie chromosomów 10,16 i płci, więc zamiast xy miał xxy..

Ja z mężem kariotypy mamy prawidłowe, genetycy twierdzą, że to wypadek - błąd przy łączniu komórek... Genetycy też stwierdzili, że pierwszy raz w ich historii zdarzyło się, że z tyloma wadami dziecko dożyło aż do 22tc, bo zazwyczaj to 7-9 tc..

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym szybkim zajściem w ciążę w młodym wieku różnie bywa. Walczyłam o własną ciążę dość dlugo i trochę .mam wiedzy w tym temacie. Wiadomo ze ogolnie mlodsza kobieta jest bardziej plodna ale nie ma na to reguły. Tak naprawdę jezeli ktos jest zdrowy to zajdzie w ciążę w wieku 25 lat i w wieku 35 lat. Z wlasnego doswiadczenia wiem że kolezanki w wieku 34 lat zachodzily w ciążę za pierwzzym razem a sa dziewczyny ktore zaczely sie starac w wieku 25 teraz są po 30 o dziecka jak nie bylo tak nie ma...

ines. lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Badania prenatalne 1 trymestru wyszły bardzo dobrze, ale nie robiłam pappa tylko samo usg, i tak w 19tc okazało się, że ja nie mam w ogole wód płodowych ( bo nerki dziecka nie pracowały), nagle dziecko miało wodogłowie, kardiomegalię ( serce na 2/3 brzuszka) i jeszcze inne wady... Nigdy nie zapomnę tej wizyty, modliłam się żeby to był sen.. Ale niestety Franip w 22t2dz ciąży zmarł. Zrobiliśmy badania dna i miał 3 trisomie chromosomów 10,16 i płci, więc zamiast xy miał xxy..

Ja z mężem kariotypy mamy prawidłowe, genetycy twierdzą, że to wypadek - błąd przy łączniu komórek... Genetycy też stwierdzili, że pierwszy raz w ich historii zdarzyło się, że z tyloma wadami dziecko dożyło aż do 22tc, bo zazwyczaj to 7-9 tc..
    Czemu nie wykryli tego szybciej? Nie dalo sie czy lekarz partacz?
    Ale popatrz ile walczyl.. tyle czasu :( Bardzo wspolczuje, od samego czytania ryczec mi sie chce.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Czemu nie wykryli tego szybciej? Nie dalo sie czy lekarz partacz?
    Ale popatrz ile walczyl.. tyle czasu :( Bardzo wspolczuje, od samego czytania ryczec mi sie chce.
    Nie wykrył bo wszystko było ok do 19 tc, nie robiłam papaa ale i tak pappa wykrywa triso 13,18,21 ale genetyk powiedziala że nie wykrył by tych wad, ale białko miało by za duże stężenie co wskazywało by że coś może być nie tak..

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za glupie pytania ale jak moze byc tak, ze wszystko jest ok a tu nagle tyle wad?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • JestemAsia Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę mieć 3 albo 4 dzieci :) jestem z wielodzietnej rodziny i mąż też. Wiem jaka to radość wchodzic do takiego domu pełnego życia. Ale oczywiście to zależy od każdego z osobna :)
    na dzień dzisiejszy doła już dostaje, że tak ciężko przechodzę już po raz drugi ciążę na tym etapie. Nudności 24/7 i wymioty praktycznie codziennie.

Sylka135 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poliś historia Waszego małżeństwa jest niesamowita!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • poliś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Sorry za glupie pytania ale jak moze byc tak, ze wszystko jest ok a tu nagle tyle wad?
    Tak było ja wcześniej byłam na wizycie w 17 tc i było ok, zarówno nerki, mózg, serce, później w 19 tc okazało się że dziecko właśnie zatrzymalo się na 17 tc, nic przez te 2 tygodnie nie urosło, i pojawiły się te wady..

2nn3yx8dulexgmnl.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Tak było ja wcześniej byłam na wizycie w 17 tc i było ok, zarówno nerki, mózg, serce, później w 19 tc okazało się że dziecko właśnie zatrzymalo się na 17 tc, nic przez te 2 tygodnie nie urosło, i pojawiły się te wady..
    Masakra, bardzo wam wspolczuje. Nigdy nie zrozumiem takich sytuacji, zezdrowe dziecko nagle przestaje sie rozwijac.

Ja tez mam fajne historie zwiazkowe ale nie wiem jak bardzo tradycyjne jestescie, wzielybyscie mnie jeszcze za wariatke jakas :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Masakra, bardzo wam wspolczuje. Nigdy nie zrozumiem takich sytuacji, zezdrowe dziecko nagle przestaje sie rozwijac.

Ja tez mam fajne historie zwiazkowe ale nie wiem jak bardzo tradycyjne jestescie, wzielybyscie mnie jeszcze za wariatke jakas :P
    ja w ogóle nie jestem tradycyjna :P jak dla mnie możesz opowiadać :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ja w ogóle nie jestem tradycyjna :P jak dla mnie możesz opowiadać :)
    Jakos na poczatku naszego zwiazku z mezem odkrylam, ze mnie zdradza. O dziwo nie dotknelo mnie to jakos, zrobilam scene bo myslalam, ze tak trzeba. Jedyne co mnie zdenerwowalo to to, ze mnie oklamal a nie, ze przespal sie z inna. Chcialam ja poznac i zobaczyc co to za jedna. Spotkalysmy sie raz, drugi i sie sobie spodobalysmy i nawet rozwinely sie baaardzo mocne uczucia :) Przez jakis czas mialysmy dosc intensywny romans. Jak moj wtedy jescze nie maz sie dowiedzial, to mu szczena opadla :P Paradoksalnie ta sytuacja bardzo umocnila nasz zwiazek, pokazala jacy jestesmy i jak chcemy zyc. Takze nas to do siebie zblizylo.. wreszcie zaczelismy szczerze ze soba rozmawiac i rozwiazywac problemy a nie chowac je pod dywan. Z ta dziewczyna mamy kontakt do dzis i nawet czasem sie spotykamy na jedzonko czy cos :P Ona jest super, to jedna z fajniejszych osob jakie kiedykolwiek mialam okazje poznac w zyciu. W sumie to rozumiem meza, ze chcial z nia byc :)

Casjopea lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ