X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole ja mam cala mase roznych powalonych przygod, moglabym ksiazke napisac :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemAsia polubiłam za to, że myslisz o wielodzietnej rodzinie. Współczuję zlego samopoczucia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl uwielbiam Cię :D zawsze uważałam, że ludzie powinni żyć tak jak chcą, a nie tak jak im każe społeczeństwo.

Poliś, wzruszyłam się historią Waszego małżeństwa, jaka romantyczna!

Co do zachodzenia, to ja w geriatrycznym :p wieku, 31 i 33 lat zaszłam w 1 cyklu. To, że teraz mam problemy nie wynika z wieku, ale z.. poprzednich ciąż...

• Ewe90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historie dziewczyny! Super :D

Ja odliczam do 10 grudnia... :) a wizyta we czwartek bo wciąż plamie... :(

Co do wieku, to uważam że każdy ma swój czas i nikomu nic do tego :) ja chciałam zdążyć do 30 z dwójką i (tfu, tfu!) się udało :)

2Rp2p1.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych jak Xgirl i Sung, nie wyobrażam sobie zakładania rodziny w wieku 20 lat. Wtedy to były najbardziej szalone lata życia. Znajomi, podróże , poznawanie świata. Kiedy ja wyjechałam z polski i czerpałam z życia całymi garściami moja koleżanka zaszła w ciąże. Aktualnie ma trójkę i Sory ale jest trochę zgochrznia stara baba :D ja wiem to zależy od człowieka ale dzieci i szybka dorosłość bardzo ja zmieniły. No i co chwile by wychodzila, tu na drinka, tu na imprezę . A to już nie dla mnie, ja się już wyszalalam. Teraz, w wieku geriatrycznym (32 lata :D) jest czas dla rodziny, jest obok człowiek którego wybrałam świadomie i jestem 100% pewna. Ja sama jestem świadoma czego chce i czuje ze poświęcam rodzinie cała siebie, ze niczego mi nie brakuje i nie ma nic ważniejszego . No i tez sytuacja finansowa jest stabilna, jest zawód wykształcenie, wiem ze możemy zapewnić rodzinie wszystko co potrzeba.
    No ale rozumiem ze można wybrać inaczej.

A co do dziwnych związkowych historii to mój mąż to moja miłość z liceum :D często po pijaku całowaliśmy się po katach ale nigdy nie bylismy razem choć ja platoniczne się w nim kochałam :D drogi się rozeszły, gdzieś na studiach spotkaliśmy się przypadkiem, ja po rozstaniu, on tez. Siedzieliśmy na drinku i padła deklaracja ze w sumie się lubimy to jak nam w życiu nie wyjdzie po 30tce weźmiemy sobie ślub :D ja wyjechałam do Hiszpanii miałam tam ułożone życie (i faceta Hiszpana) przyjechałam na święta to polski, wyjątkowo długi 3 tygodniowy urlop. Spotkaliśmy się w knajpie i to był koniec jak tąpnęło. Po 3 tygodniach rzuciłam wszystko w Hiszpanii, wróciłam do polski, po 1,5 roku zaręczyny, po 3 latach równo na jego 30tke ślub ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 21:56

xgirl, Sylka135, Magda - mbc, poliś, Sung, Casjopea lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem ze drugi raz odzywam się tu tylko z pytaniem, ale nie chce sie do was przyzwyczajac dopoki nie pojde na USG...

Aplikuje sobie luteine 100 3x1 i juz drufi czy trzeci raz zauwazylam na papierze ciemne nitki krwi. Miala tak ktoras z Was?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tez fajna historia :)

Ja pamietam szalalam, zwiedzalam, robilam mnostwo rzeczy. Jak sie spotykalam z kolezankami z liceum to tylko: "Dzis Ada u lekarza byla, jutro kupujemy sokowirowke, za tydzien zebranie u Oli, ja tylko w garach stoje, na rachunki pozyczylismy od tesciow". Zawsze mi ich zal bylo :P Ja wiem, ze byly i sa szczesliwe ale mnie przerazalo takie zycie ... nudne no!!! :D Mlode laski a gadaly jak stare baby.

ines., Magda - mbc lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Evans wszystkiego najlepszego!

Ja nigdy nie byłam imprezowa ;D wyszłam za mąż w wieku 21 lat, a urodziłam syna jak miałam 22. Czułam, że w domu kogoś brakuje, że jest pusto. Przed pierwsza ciążą mówiłam, że chcę mieć jedno dziecko ale gdy urodził się syn to mi odbiło i już po kilku miesiącach marzyłam o następnym dziecku ;D także nigdy nie mówcie nigdy ;D bo często hormony szaleją i zapragnie się kolejnego maluszka ;D

"Produkcję dzieci" zamierzałam zakończyć przed 30 i mam nadzieję, że to się spełni, ja raczej z tych, co chcą ok 50 roku życia mieć odchowane dzieci :)

Każdy niech robi jak chce i jak czuje :)

PannaEvans lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze rozwala tekst "odchowane dzieci". Ja chce to zobaczyc jak te wszystkie laski nagle w wieku 50 lat zaczna wychodzic na imprezy, latac na urlopy, korzystac szalenczo z zycia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 22:21

Sung lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zamiaru po 50 korzystać szaleńczo z życia, bo jak mam ochotę to i teraz mogę, a latać na urlopy to i tak latamy, więc co za różnica. Chodzi o to, że nie masz dzieci już w domu, tylko są na swoim, a Ty masz jeszcze na tyle sił żeby normalnie żyć, a nie, że odchowasz dzieci mając powyżej 60 lat i zaraz sama będziesz potrzebować opieki

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nigdy się nie ma odchowanych dzieci. Ja do tej pory dzwonię jęczeć do mamy a i ona się o mnie zawsze martwi. A teraz ciągle słyszę - dziecko Ty jesteś poważnie chora, musisz uważać. To raz, a dwa wiadomo, moi rodzice też planowali życie po 50. Dzieci zniknęły z domu. Rodzice finansowo już nam nie pomagali, zrobili sobie mega drogi remont chaty, żeby mieć tak jak zawsze chcieli. Wiecie projektant, te sprawy. I kiedy moja siostra w końcu wyprowadziła się z domu i miała być druga młodość mój tato ciężko zachorował. No i co Wam powiem, no że dupa. Bo moi rodzice wszystko odkładali na później, jak już nas odchowają. No i odchowali, ale z domu na dłużej raczej się już nie ruszą. A ile nam dane jeszcze być „razem” tego też nie wiadomo.

Także planować można, a jak wyjdzie - się okaże :)

Sung lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciala majac dziecko dalej czasem gdzies wyjsc ze znajomymi, wyleciec na wycieczke, robic fajne rzeczy. Na bank nie bede czekac az mi sie dzieci "odchowaja".

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą opieką to też nie jest prosta sprawa. Ja nie mieszkam w rodzinnym mieście, bo wyjechałam na studia i już zostałam. Moja siostra nie mieszka w PL. Także jako rodzić, mimo że masz dzieci od tej przysłowiowej szklanki wody na starość (nienawidze tego powiedzenia) to zostajesz z problemami sama. Bo te dzieci mają swoje życia i oczekiwanie, że rzucą wszystko i będą się Tobą zajmować jest moim zdaniem lekko mówiąc... słabe!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dla rodziców zawsze dzieci pozostaną dziećmi i to, że są na swoim nie przekreśla tego, że ja nagle nie będę się o nich martwić/ dzwonić/ interesować. I wiadomo człowiek myśli, planuje a nie wiadomo co jutrzejszy dzień przyniesie

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl no i będziesz mogła czemu nie?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula92 wrote:
    xgirl no i będziesz mogła czemu nie?
    a bo niektorzy tak gadaja jakby majac male dzieci nic nie bylo mozna zrobic fajnego..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    a bo niektorzy tak gadaja jakby majac male dzieci nic nie bylo mozna zrobic fajnego..
    mało tego, niektórzy się sami ograniczają. My mamy jednych takich znajomych, co na każdą propozycję spotkania reagują: „wiesz, my mamy dwójkę dzieci...” i spotykają się już tylko z tymi, co też mają dzieci. :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak znam takich :) z resztą sama taka byłam przy pierwszym dziecku, ale to chyba wynikało ze stresu i tego, że nie ufałam nikomu tylko samej sobie, przy drugim dziecku mi to minęło ;p ;p

• xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Z tą opieką to też nie jest prosta sprawa. Ja nie mieszkam w rodzinnym mieście, bo wyjechałam na studia i już zostałam. Moja siostra nie mieszka w PL. Także jako rodzić, mimo że masz dzieci od tej przysłowiowej szklanki wody na starość (nienawidze tego powiedzenia) to zostajesz z problemami sama. Bo te dzieci mają swoje życia i oczekiwanie, że rzucą wszystko i będą się Tobą zajmować jest moim zdaniem lekko mówiąc... słabe!
    Niestety prawda.. dzis nawet 5tka dzieci nie jest gwarancja, ze na starosc nie zostanie sie samemu. Jednak jako przyklad musze podac moja mame, ktora odwiedza babcie w osrodku CODZIENNIE. Musielismy ja tam umiescic ze wzgledu na stan jej zdrowia. Mama ja karmi, ubiera, smaruje kremami, strzyze, skacze kolo niej zeby bylo jej milo, no masakra.. podziwiam to.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tacy ludzie mnie rozwalaja :D Nie chce byc taka ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Chce byc taka fajna matka wariatka majaca swoje zycie tez. Zobaczymyyyy ale postaram sie! :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ