Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:No mnie tez srednio inne dzieci obchodza🙄😁 Ale ogolnie denerwuja mnie ludzie, ktorzy tylko o swoich sprawach gadaja, nie musza byc to akurat dzieci.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Jest coś w tym ze kobieta trochę rozumu traci jak się dziecko rodzi ale no ileż można o dziecku :p
Znajoma z pracy mi pisała ze przekonali ja do cesarki bo mały wychodził 4,5kg na usg a koniec końców urodził się 3800. Podobno przepraszali ja... fajnie tylko co z tego? Pochlastana drugi raz a nie chciała ano pierwszym razem ano teraz i obydwoje dzieci podobna waga chociaż fakt ze poprzednik razem dziecko tyle miało w 40+3 jakoś jak jej się poród zaczal -
Dlatego takie fora czy grupy rowiesnicze są idealne. Przychodzi taki czas że człowiek żyje tymi srakami, ulewaniem, cyckaniem i innymi pierdami i obcych to by można zameczyc na śmierć ale jak wszystkie mamy podobnie jest git. A potem człowiek luzuje, bardziej się z dzieciem dogaduje i znowu są gadki na różne tematy 😊
xgirl, 33Sylwia, Lady_Dior, Sylka135, Czarna_kawa, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Hope masz absolutna racje! Jakbym tak miala moje kolezanki wypytywac o wszystko i napitalac o mojej malej i moich ciaglych problemach to by chyba mnie poblokowaly wszedzie i przestaly sie odzywac
-
Przepraszam, ale chciałam wtrącic z moją dzisiejszą depresją. Znowu jestem zajebana, że tak powiem. Lekki katar, brak głosu i ropiejace oko. Ja łapię już po prostu wszystko.. Mikołaj chce mnie zniszczyć jeszcze za życia płodowego.
Wbiłam sobie teraz w łeb, że te wszystkie moje infekcje jakoś na niego wpłyną i będzie z nim coś nie tak
PS. LidziA89 extra
PS2 Stan piczki po porodzie sn to nie jest powód do drwin :p Też przeszłam etap złości i zawiści gdy moja koleżanka po cc brykala radośnie w łóżku z mężem miesiąc po porodzie, a gdy my tego sprobowalismy po miesiącu to w sekundę przypomniałam sobie wszystkie słowa wszystkich modlitw tego świata. -
Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram
sporo...
Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówięda chłopak radę
Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p
Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :pCasjopea lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram
sporo...
Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówięda chłopak radę
Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p
Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :p
A niedługo następne święto - we wt mam ginekologa na 19, więc tatuś będzie mógł się wykazać. No dobra, na 19:30, ale sklamalam, że na 19 😂 -
nick nieaktualny
-
Casjo haha
ja wczoraj mówiłam ze pewnie będzie opóźnienie i pewnie zadzwonię zapytać ile żeby tu nie siedzieć ale i tak przyjechałam na czas
oglądam „ojca Mateusza” bo ty zawsze leci a nigdy tego nie oglądam haha
mąż pytał czy dzwoniłam przed moim wyjściem ale powiedziałam ze nie
wole tu posiedzieć
matka roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 21:51
-
nick nieaktualny
-
Casjo haha
Moj 3 lata i nadal kupa w pampek - nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Tylko mowi wprost - chce kupeee, zaloz mi pampesia ;p Niczym go nie idzie przekonac, nic no.. musi dojrzec - zmuszac go nie zamierzam, ostatnio sie naczytalam, jakie to konsekwencje moze miec jesli chodzi o nieprawidlowe nawyki potem, nietrzymanie moczu i inne. Pierdziele.
Ja po wizycie - mala niby ma 3268gram (+/-477 gram), ALEobwod glowy wyszedl 29 cm, gdzie 4 tygodnie temu w szpitalu wychodzilo 31
zmalalo mi dziecko ;p
Brzuch i kosc udowa urosly chociaz harmonijnie
Takze tak jesli chodzi wlasnie o bledy pomiarowe ;p
Przeplywy ok, afi ok, tetno tez ok.
Szyjka zamknieta, 2cm, nie jest scentralizowana (czyli, ze jest skierowana w strone kosci udowej) wiec nic tam sie nie dzieje
Doradzila mi nie godzic sie na indukcje ani masaze szyjki, bo skoro ostatnim razem to nic nie dalo, to nie ma co sie meczyc drugi raz. I zebym sobie klepnela cc zaraz po 40 tygodniu i dluzej nie czekac i pewnie tak zrobie. Byle po 2. lipca, bo 2. lipca mam wizyte z mlodym u fizjoterapeutki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:27
Sylka135, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Wow, Casjopea, potwierdzam słowa Sylki, masz ogarnięte dziecko! Moja spierdziela gdzie pieprz rośnie jak chce kupę przebrac i oczywiście nie komunikuje jak te kupę ma więc u nas daleka droga.
Mikaja, korzystaj z czasu wolnego u gina🤪Sylka135 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mikaja może odda dzidziusiowi pampersy na kupki 😁 ale na siłę chyba nie ma co zmuszać. On ma dopiero 3 latka, mimo wszystko to słodziak malutki.
Super że wizyta ok, to teraz musisz podjąć decyzję czy SN czy cc 😁
Casjo nie chce ale jeszcze trochę i będę zazdrością Ci córki 😁
Kochane a my padamy po mega aktywnym dniu 😁 Oczywiście Leon zaczyna buszowac i rozciąga się, nawet na plecach czuje tego skutki.
Lidzia jak sytuacja?
Dobrej nocki kobietki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:34
-
Ostatnio sie wycwanil i wolal pampersa, a potem tylko do niego sikal. Wiec sie wkurzylam i powiedzialam, ze jak chce kupke, to idziemy najpierw na nocnik zrobic siku i jak dalej bedzie chcial kupe, to mu zaloze wiec tak teraz robimy
Zdarzylo sie pare razy, ze zrobil siku i juz potem nie wolal. Trzeba uwazac, bo to mądre bestie
Ja sie jednak troche martwie, bo on mial te przejscia powazne z tym ukladem moczowym. Po powrocie do Pl lecę z nim do urologa naszego i nefrologa mu znajdę też. Mam juz namiary w Krk na dobrych lekarzy wlasnie od naszego urologa.