X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No mnie tez srednio inne dzieci obchodza🙄😁 Ale ogolnie denerwuja mnie ludzie, ktorzy tylko o swoich sprawach gadaja, nie musza byc to akurat dzieci.
    No tak samo jakbym ja ciągle gadała o swoim psie, że jest taki mądry i wspaniały,że dzisiaj nauczył się przynosić patyk na dworze, a wczoraj zakopał swoją kupę, czemu nie?? Może dla mnie mój pies jest tak ważny jak dla kogoś swoje dziecko i uwielbiam o nim opowiadać i pokazywać jego zdjęcia. Tylko kogo to obchodzi???

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakopal kupe wow, chce znac szczegoly😂😂💓

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś w tym ze kobieta trochę rozumu traci jak się dziecko rodzi ale no ileż można o dziecku :p

Znajoma z pracy mi pisała ze przekonali ja do cesarki bo mały wychodził 4,5kg na usg a koniec końców urodził się 3800. Podobno przepraszali ja... fajnie tylko co z tego? Pochlastana drugi raz a nie chciała ano pierwszym razem ano teraz i obydwoje dzieci podobna waga chociaż fakt ze poprzednik razem dziecko tyle miało w 40+3 jakoś jak jej się poród zaczal

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde troche glupio jesli nie chciala cc i zrobili bez sensu :/ No ale nie bylo to specjalnie..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego takie fora czy grupy rowiesnicze są idealne. Przychodzi taki czas że człowiek żyje tymi srakami, ulewaniem, cyckaniem i innymi pierdami i obcych to by można zameczyc na śmierć ale jak wszystkie mamy podobnie jest git. A potem człowiek luzuje, bardziej się z dzieciem dogaduje i znowu są gadki na różne tematy 😊

xgirl, 33Sylwia, Lady_Dior, Sylka135, Czarna_kawa, AgaSY lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope masz absolutna racje! Jakbym tak miala moje kolezanki wypytywac o wszystko i napitalac o mojej malej i moich ciaglych problemach to by chyba mnie poblokowaly wszedzie i przestaly sie odzywac :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale chciałam wtrącic z moją dzisiejszą depresją. Znowu jestem zajebana, że tak powiem. Lekki katar, brak głosu i ropiejace oko. Ja łapię już po prostu wszystko.. Mikołaj chce mnie zniszczyć jeszcze za życia płodowego.
    Wbiłam sobie teraz w łeb, że te wszystkie moje infekcje jakoś na niego wpłyną i będzie z nim coś nie tak :(

PS. LidziA89 extra :)
    PS2 Stan piczki po porodzie sn to nie jest powód do drwin :p Też przeszłam etap złości i zawiści gdy moja koleżanka po cc brykala radośnie w łóżku z mężem miesiąc po porodzie, a gdy my tego sprobowalismy po miesiącu to w sekundę przypomniałam sobie wszystkie słowa wszystkich modlitw tego świata.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram :/ sporo...

Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówię :D da chłopak radę :D

Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
    W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p

Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :p

Casjopea lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram :/ sporo...

Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówię :D da chłopak radę :D

Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
    W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p

Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :p
    Mikaja i ja Cię rozumiem, bo dzisiaj przyjechała moja mama, która też dokonała kąpieli oraz położenia spać 😁
    A niedługo następne święto - we wt mam ginekologa na 19, więc tatuś będzie mógł się wykazać. No dobra, na 19:30, ale sklamalam, że na 19 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ja mam wizytę 18 tego i jak zwykle jedziemy cala rodzina 😉

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo haha :D ja wczoraj mówiłam ze pewnie będzie opóźnienie i pewnie zadzwonię zapytać ile żeby tu nie siedzieć ale i tak przyjechałam na czas :D oglądam „ojca Mateusza” bo ty zawsze leci a nigdy tego nie oglądam haha :D mąż pytał czy dzwoniłam przed moim wyjściem ale powiedziałam ze nie :D wole tu posiedzieć :D matka roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 21:51

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na 19, mając wizytę na 19:30 i będąc w pełni świadoma, że wejdę najwcześniej o 20 😂 High-five!

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, moja młoda pokazuje, że chce jej się kupę i pokazuje, że ją ma oraz żąda wówczas zmiany pieluchy, ale na nocniku nie robi nic poza byciem dumną, że na nim siedzi 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Casjopea masz ogarniete dziecko 👏

Casjopea lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo haha :D Moj 3 lata i nadal kupa w pampek - nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Tylko mowi wprost - chce kupeee, zaloz mi pampesia ;p Niczym go nie idzie przekonac, nic no.. musi dojrzec - zmuszac go nie zamierzam, ostatnio sie naczytalam, jakie to konsekwencje moze miec jesli chodzi o nieprawidlowe nawyki potem, nietrzymanie moczu i inne. Pierdziele.

Ja po wizycie - mala niby ma 3268gram (+/-477 gram), ALE :D obwod glowy wyszedl 29 cm, gdzie 4 tygodnie temu w szpitalu wychodzilo 31 :D zmalalo mi dziecko ;p
    Brzuch i kosc udowa urosly chociaz harmonijnie :D
    Takze tak jesli chodzi wlasnie o bledy pomiarowe ;p
    Przeplywy ok, afi ok, tetno tez ok.
    Szyjka zamknieta, 2cm, nie jest scentralizowana (czyli, ze jest skierowana w strone kosci udowej) wiec nic tam sie nie dzieje ;)
    Doradzila mi nie godzic sie na indukcje ani masaze szyjki, bo skoro ostatnim razem to nic nie dalo, to nie ma co sie meczyc drugi raz. I zebym sobie klepnela cc zaraz po 40 tygodniu i dluzej nie czekac i pewnie tak zrobie. Byle po 2. lipca, bo 2. lipca mam wizyte z mlodym u fizjoterapeutki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:27

Sylka135, Casjopea lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Casjopea, potwierdzam słowa Sylki, masz ogarnięte dziecko! Moja spierdziela gdzie pieprz rośnie jak chce kupę przebrac i oczywiście nie komunikuje jak te kupę ma więc u nas daleka droga.

Mikaja, korzystaj z czasu wolnego u gina🤪

Sylka135 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna juz wrocilam, ale mlody spi, to mam wolne :D

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa u mnie jest to samo 😉

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja może odda dzidziusiowi pampersy na kupki 😁 ale na siłę chyba nie ma co zmuszać. On ma dopiero 3 latka, mimo wszystko to słodziak malutki.
    Super że wizyta ok, to teraz musisz podjąć decyzję czy SN czy cc 😁

Casjo nie chce ale jeszcze trochę i będę zazdrością Ci córki 😁

Kochane a my padamy po mega aktywnym dniu 😁 Oczywiście Leon zaczyna buszowac i rozciąga się, nawet na plecach czuje tego skutki.

Lidzia jak sytuacja?

Dobrej nocki kobietki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:34

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sie wycwanil i wolal pampersa, a potem tylko do niego sikal. Wiec sie wkurzylam i powiedzialam, ze jak chce kupke, to idziemy najpierw na nocnik zrobic siku i jak dalej bedzie chcial kupe, to mu zaloze wiec tak teraz robimy :P Zdarzylo sie pare razy, ze zrobil siku i juz potem nie wolal. Trzeba uwazac, bo to mądre bestie :P

Ja sie jednak troche martwie, bo on mial te przejscia powazne z tym ukladem moczowym. Po powrocie do Pl lecę z nim do urologa naszego i nefrologa mu znajdę też. Mam juz namiary w Krk na dobrych lekarzy wlasnie od naszego urologa.

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ