X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No mnie tez srednio inne dzieci obchodza🙄😁 Ale ogolnie denerwuja mnie ludzie, ktorzy tylko o swoich sprawach gadaja, nie musza byc to akurat dzieci.
    No tak samo jakbym ja ciągle gadała o swoim psie, że jest taki mądry i wspaniały,że dzisiaj nauczył się przynosić patyk na dworze, a wczoraj zakopał swoją kupę, czemu nie?? Może dla mnie mój pies jest tak ważny jak dla kogoś swoje dziecko i uwielbiam o nim opowiadać i pokazywać jego zdjęcia. Tylko kogo to obchodzi???

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakopal kupe wow, chce znac szczegoly😂😂💓

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś w tym ze kobieta trochę rozumu traci jak się dziecko rodzi ale no ileż można o dziecku :p

Znajoma z pracy mi pisała ze przekonali ja do cesarki bo mały wychodził 4,5kg na usg a koniec końców urodził się 3800. Podobno przepraszali ja... fajnie tylko co z tego? Pochlastana drugi raz a nie chciała ano pierwszym razem ano teraz i obydwoje dzieci podobna waga chociaż fakt ze poprzednik razem dziecko tyle miało w 40+3 jakoś jak jej się poród zaczal

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde troche glupio jesli nie chciala cc i zrobili bez sensu :/ No ale nie bylo to specjalnie..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego takie fora czy grupy rowiesnicze są idealne. Przychodzi taki czas że człowiek żyje tymi srakami, ulewaniem, cyckaniem i innymi pierdami i obcych to by można zameczyc na śmierć ale jak wszystkie mamy podobnie jest git. A potem człowiek luzuje, bardziej się z dzieciem dogaduje i znowu są gadki na różne tematy 😊

xgirl, 33Sylwia, Lady_Dior, Sylka135, Czarna_kawa, AgaSY lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope masz absolutna racje! Jakbym tak miala moje kolezanki wypytywac o wszystko i napitalac o mojej malej i moich ciaglych problemach to by chyba mnie poblokowaly wszedzie i przestaly sie odzywac :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale chciałam wtrącic z moją dzisiejszą depresją. Znowu jestem zajebana, że tak powiem. Lekki katar, brak głosu i ropiejace oko. Ja łapię już po prostu wszystko.. Mikołaj chce mnie zniszczyć jeszcze za życia płodowego.
    Wbiłam sobie teraz w łeb, że te wszystkie moje infekcje jakoś na niego wpłyną i będzie z nim coś nie tak :(

PS. LidziA89 extra :)
    PS2 Stan piczki po porodzie sn to nie jest powód do drwin :p Też przeszłam etap złości i zawiści gdy moja koleżanka po cc brykala radośnie w łóżku z mężem miesiąc po porodzie, a gdy my tego sprobowalismy po miesiącu to w sekundę przypomniałam sobie wszystkie słowa wszystkich modlitw tego świata.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram :/ sporo...

Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówię :D da chłopak radę :D

Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
    W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p

Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :p

Casjopea lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Xgirl ja bym miała mega żal ale z drugiej strony to jasne ze te ich szacowanie jest obarczone błędem. Tu jednak 700 gram :/ sporo...

Casjo przytulam :* sama dopiero wyszłam w choroby i wiem jakie to męczące. Zdrówka i spokoju. Mikołajem to twarde sztuki - wiem co mówię :D da chłopak radę :D

Ja już czekam u gin. Przyjechałam w punkt o czasie ale widzę ze babeczka przede mną jeszcze nie weszła wiec oczywiście poczekam :p
    W ogóle 14 stopni a ja spódnica i gole nogi :p

Ah jak fajnie mieć wychodne i nie musieć kapac młodego dziś :p
    Mikaja i ja Cię rozumiem, bo dzisiaj przyjechała moja mama, która też dokonała kąpieli oraz położenia spać 😁
    A niedługo następne święto - we wt mam ginekologa na 19, więc tatuś będzie mógł się wykazać. No dobra, na 19:30, ale sklamalam, że na 19 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ja mam wizytę 18 tego i jak zwykle jedziemy cala rodzina 😉

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo haha :D ja wczoraj mówiłam ze pewnie będzie opóźnienie i pewnie zadzwonię zapytać ile żeby tu nie siedzieć ale i tak przyjechałam na czas :D oglądam „ojca Mateusza” bo ty zawsze leci a nigdy tego nie oglądam haha :D mąż pytał czy dzwoniłam przed moim wyjściem ale powiedziałam ze nie :D wole tu posiedzieć :D matka roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 21:51

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na 19, mając wizytę na 19:30 i będąc w pełni świadoma, że wejdę najwcześniej o 20 😂 High-five!

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, moja młoda pokazuje, że chce jej się kupę i pokazuje, że ją ma oraz żąda wówczas zmiany pieluchy, ale na nocniku nie robi nic poza byciem dumną, że na nim siedzi 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Casjopea masz ogarniete dziecko 👏

Casjopea lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo haha :D Moj 3 lata i nadal kupa w pampek - nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Tylko mowi wprost - chce kupeee, zaloz mi pampesia ;p Niczym go nie idzie przekonac, nic no.. musi dojrzec - zmuszac go nie zamierzam, ostatnio sie naczytalam, jakie to konsekwencje moze miec jesli chodzi o nieprawidlowe nawyki potem, nietrzymanie moczu i inne. Pierdziele.

Ja po wizycie - mala niby ma 3268gram (+/-477 gram), ALE :D obwod glowy wyszedl 29 cm, gdzie 4 tygodnie temu w szpitalu wychodzilo 31 :D zmalalo mi dziecko ;p
    Brzuch i kosc udowa urosly chociaz harmonijnie :D
    Takze tak jesli chodzi wlasnie o bledy pomiarowe ;p
    Przeplywy ok, afi ok, tetno tez ok.
    Szyjka zamknieta, 2cm, nie jest scentralizowana (czyli, ze jest skierowana w strone kosci udowej) wiec nic tam sie nie dzieje ;)
    Doradzila mi nie godzic sie na indukcje ani masaze szyjki, bo skoro ostatnim razem to nic nie dalo, to nie ma co sie meczyc drugi raz. I zebym sobie klepnela cc zaraz po 40 tygodniu i dluzej nie czekac i pewnie tak zrobie. Byle po 2. lipca, bo 2. lipca mam wizyte z mlodym u fizjoterapeutki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:27

Sylka135, Casjopea lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Casjopea, potwierdzam słowa Sylki, masz ogarnięte dziecko! Moja spierdziela gdzie pieprz rośnie jak chce kupę przebrac i oczywiście nie komunikuje jak te kupę ma więc u nas daleka droga.

Mikaja, korzystaj z czasu wolnego u gina🤪

Sylka135 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna juz wrocilam, ale mlody spi, to mam wolne :D

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa u mnie jest to samo 😉

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja może odda dzidziusiowi pampersy na kupki 😁 ale na siłę chyba nie ma co zmuszać. On ma dopiero 3 latka, mimo wszystko to słodziak malutki.
    Super że wizyta ok, to teraz musisz podjąć decyzję czy SN czy cc 😁

Casjo nie chce ale jeszcze trochę i będę zazdrością Ci córki 😁

Kochane a my padamy po mega aktywnym dniu 😁 Oczywiście Leon zaczyna buszowac i rozciąga się, nawet na plecach czuje tego skutki.

Lidzia jak sytuacja?

Dobrej nocki kobietki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 23:34

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sie wycwanil i wolal pampersa, a potem tylko do niego sikal. Wiec sie wkurzylam i powiedzialam, ze jak chce kupke, to idziemy najpierw na nocnik zrobic siku i jak dalej bedzie chcial kupe, to mu zaloze wiec tak teraz robimy :P Zdarzylo sie pare razy, ze zrobil siku i juz potem nie wolal. Trzeba uwazac, bo to mądre bestie :P

Ja sie jednak troche martwie, bo on mial te przejscia powazne z tym ukladem moczowym. Po powrocie do Pl lecę z nim do urologa naszego i nefrologa mu znajdę też. Mam juz namiary w Krk na dobrych lekarzy wlasnie od naszego urologa.

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ