X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Mikaja czytałam to,jednak nadal mam swoje zdanie na ten temat i to mnie nie przekonuje

Nie musi Cię to przekonywać, ale fakty są faktami i tyle.

Prawda jest i taka, że nawet, jak poró zacznie się naturalnie, to dziecko może wyjść i mieć problemy nawet z oddychaniem - pewnie rzadko się tak zdarza, ale nie jest to wykluczone. Ogólnie myślę, że przy porodach no ni ma reguły i tyle :P

Mój szczęśliwie w 38+5 wyszedł bez żadnych problemów. Trochę mu tętno spadło po podaniu zzo, ale zaraz się zebrał i wyjęli go 4h później dopiero. Ja już gorączki dostawałam.
    Teżdługo już bez wód byliśmy, bo ok 14-16h jakos.

Lidzia uff - super! :)

xgirl bez komentarza :P ja tam bym chciała, zeby mnie trochę rozciagnelo haha :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zrobila dzis ruskie - ona lepila, ja gotowalam i mam ochote isc teraz sie zanurzyc w basenie, tak sie ugrzalam :D A jeszcze teraz smazylam kotlecika dla mlodego, bo on pierogow nie lubi. No leje sie ze mnie, a zimno mamy, bo jest moze max 15 stopni, od rana leje i wieje.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja i to za kazdym razem jak z ktoryms gadalam to lecialy jakies debilne komentarze.. zadnego normalnego pytania: jak leci, jak sie czujesz, kiedy termin, itp tylko jakies komentarze z dupy. Nie chce mi sie z nimi juz gadac bo mnie wkurzaja.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl tez nie ma co wymagac od facetow - moja jedna z lepszych znajomych sie nie zapyta, a co dopiero faceci :D
    Moj brat nie ma mowy, zeby zapytal kiedykolwiek jak sie czuje :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze przewrazliwiona jestem :P Ale i tak mnie wkurzaja ich teksty nooooo

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wez wroc bo Cie w srake kopne i sie skonczy

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie kwestia przewrazliwienia, tylko w tym okresie dla nas to jest wazne i tyle. Inni tego nie czają kompletnie.

Mam znajome, ktore po porodzie tylko o swoich dzieciach mowia, nic nie zapytaja co u mnie i ogolnie gadki sa w stylu - co u ciebie? bo u mnie /.../ i tu tyrada o ich dzieciach ;p

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia Ufff! Chociaż dla mnie wizja szczęśliwego, naturalnego porodu nawet teraz jest nieco kusząca 😜

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgril oczywiście nogi ogolone nawet pazury umalowane! ale to już chyba ostatni raz 😂-upocilam się przy tym strasznie 😂 a koledzy jak koledzy trza było im powiedzieć że ze szczypiorami nie gadasz 😁 niech główkują co Ci chodzi 😂

Lidzia weź nie strasz 😘 jeszcze troszkę masz czasu 😁 jeszcze radlerka wypij 😁

Ja to bym chciała 28.06 urodzić 😂

Byliśmy właśnie na chińskim jedzeniu, matko jak nam smakowało! 😂Teraz już na poważnie drzemka a wieczorem idę na radlera lub białe pszeniczne 0% 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezusie jak mnie takie laski wkurzaja, ktore tylko o swoich dzieciach mowia… Moglabym udusic. Chociaz z grzecznosci moznaby czasem sie zamknac i posluchac druga osobe dla odmiany. Z taka jedna juz nie gadam wlasnie przez to. Fajna dziewczyna byla ale odkad zostala matka to porazka.. ciagle tylko ona, ona, jej synus, jej synus, jej synus. Myslisz, ze chco raz sie spytala co u mnie? :D Czasem sie pyta kiedy w PL bede a ja, ze nie wiem a bylam juz 2 razy w tym roku :P No ale nie mam sil wysluchiwac, ze jej synus zjadl brzoskwinie, namalowal obrazek, itp + oczywiscie fotki z tychze waznych wydarzen. Ile mozna.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat 28.06 najbardziej bym NIE chciala urodzic...to dla mnie smutna rocznica :( Tak samo 2.07 :(

xgirl ja tez juz z nimi nie gadam ;p w sumie to rozmawiam z 2 glownie ;p ktore jeszcze maja troche oleju w glowie :P jedną mam w Pl, drugą tu i wolę tę tutaj i szkoda mi ze sie wyprowadzam, bo mi ubedzie na zywo jednej normalnej osoby ;)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja im nawet mowie wprost, ze mnie wkurzaja itp ale chyba mysla, ze sobie jaja robie :P A dobra, narazie nie gadam z nimi.

W ogole zawsze taki smieszek jestes? Tylko sie cieszysz ciagle :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Lidzia dobre wieści 😘😘😘ulga
    ulga napewno. Udanego wypoczynku 😘😘

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Sylwia ja im nawet mowie wprost, ze mnie wkurzaja itp ale chyba mysla, ze sobie jaja robie :P A dobra, narazie nie gadam z nimi.

W ogole zawsze taki smieszek jestes? Tylko sie cieszysz ciagle :P
    Wprost to za łatwo nie mają o czym myśleć wtedy 😂
    Zazwyczaj mam dobry humor, mało rzeczy/osob mnie wyprowadza z dobrego nastroju choć mój mąż potrafi! Kiedyś byłam mega smutnym człowiekiem a potem dluuuugo uczyłam się doceniać małe rzeczy, szczegóły i czarpac radość z nich. Uczę się cały czas olewac i mieć dystans do siebie, ludzi i sytuacji...
    Kiedyś nie lubiłam swojego wyrazu twarzy z uśmiechem teraz już akceptuje 😂 i wiele jest takich rzeczy z kiedyś w które dziś trudno uwierzyć 😁

xgirl lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, podobno wrześniowa Kruszynka sama oddycha, super!

xgirl, Kamsza, Czarna_kawa, kinga27.30, Drobinka91 lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Wooow, podobno wrześniowa Kruszynka sama oddycha, super!

:OO to mega!

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kolezanek, my sie kolegujemy we trzy - ja obecnie w ciazy, jedna kolezanka ma rocznego synka, druga 2,5 latka i 0,5 roczna corke. Obydwie dziewczyny jak sie spotykamy, nawet one jako mamy praktycznie w ogole o dzieciach nie gadaja - traktuja masze spotkania jako swietosc i czas, w ktorym mozna byc babą a nie tylko matka :p tzn jasne czasami jakies pytanie padnie w stylu jak sobie z czyms poradzilas, bo teraz ja mam ten problem, ale to pare minut i koniec. Jednak doszla do nas teraz dawna kolezanka , ktora ma takiego 8 miesiecznego.... No, chryste. Jak sie pojawia to tylko gadka o kupkach, hlutach, jedzeniu dla dzieciaka, pieluchach i ekologicznych dziadostwach dla dzieci :d do wyrzugu!

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaa to trzeba ja wywalic z grupy😂😂 Od dzieciowych rozmiw mam was ale Jak sie spotykamy ze znajomymi to lubie pogadac o czyms innym. Czasem nawet zapomne na chwile, ze w ciazy jestem😂

Sylwia to super 😎 Pozytywne nastawienie, akceptacja i cieszenie sie nawet z malych rzeczy jest mega wazne. Fajnie sie Ciebie czyta, ciagle sie smiejesz😁

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    O Jezusie jak mnie takie laski wkurzaja, ktore tylko o swoich dzieciach mowia… Moglabym udusic. Chociaz z grzecznosci moznaby czasem sie zamknac i posluchac druga osobe dla odmiany. Z taka jedna juz nie gadam wlasnie przez to. Fajna dziewczyna byla ale odkad zostala matka to porazka.. ciagle tylko ona, ona, jej synus, jej synus, jej synus. Myslisz, ze chco raz sie spytala co u mnie? :D Czasem sie pyta kiedy w PL bede a ja, ze nie wiem a bylam juz 2 razy w tym roku :P No ale nie mam sil wysluchiwac, ze jej synus zjadl brzoskwinie, namalowal obrazek, itp + oczywiscie fotki z tychze waznych wydarzen. Ile mozna.
    Ja też strasznie nie lubię tego zachwytu nad swoimi dziećmi ,irytuje mnie to po prostu. Wiadomo, że dla każdej matki jej dziecko będzie najmądrzejsze, najpiękniejsze i w ogóle najcudowniejsze ale po co o tym wszystkim gadac mi akurat może nie chcieć się tego słuchać bo może mnie to mało obchodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 17:06

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez srednio inne dzieci obchodza🙄😁 Ale ogolnie denerwuja mnie ludzie, ktorzy tylko o swoich sprawach gadaja, nie musza byc to akurat dzieci.

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ