Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaja racja-czytałam,że najlepiej dla rodzącej jest,gdy dziecko jest plecami do brzucha mamy a gdy odwrotnie tak jak to było u Ciebie,to już poród jest trudniejszy i boleśniejszy dla matki.
-
mikaja wrote:Podrzucam kolejny raz
Wrzucalam to juz kilka razy
https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Felicidad wrote:Dziekuje za info. Moze moj przestanie teraz panikowac ☺ wkoncu pierwsze dziecko w uk rodzilismy gdzie wszystko bylo dla nas nowe i obce dalismy rade wiec teraz tez damy. A na kiedy masz termin? Moze sie spotkamy na porodowce😉
U mnie termin na 5-07
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Tak naprawde nie przewidzimy, ktore dziexko, z.ktorego tygodnia ciazy lepiej sobie poradzi. Najfajniej jak chce wyjsc samo w miare wczesnie tzn w tym juz bezpiecznym okresie.
Mam tylko nadsieje, ze lekarze wiedza jednak co robią.
Mysle, ze zadna przy zdrowych zmyslach kobieta nie zdecydowalaby sie na cesarke na zimno w 36 tc, bo jej goraco, albo podoba jej sie ten termin porodu. Kazda raczej ma wazny powod.
X, ja jak dolicze te 2 tygodnie to moglabym niby urodzic w sierpniu nawet. Jednak mam nadzieje, ze z cc na insulinie nie beda mnie tyle trzymac :o Bo niby mam sie zglosic do szpitala w 39 tc, jednak czy mi beda indukowac ...xgirl, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Nysle, ze zadna przy zdrowych zmyslach kobieta nie zdecydowalaby sie na cesarke na zimno w 36 tc, bo jej goraco, albo podoba jej sie ten termin porodu. Kazda raczej ma wazny powod.
Gdyby szlo o samopoczucie to bym miala CC w 8tc😂
Ja bede miec cc jakos miedzy 38+1 a 38+5 i mysle, ze jest to OK.
Za kazdym razem jak mam atak paniki albo czuje, ze bede mdlec mam ochote jechac na porodowke i sie drzec, ze maja mi natychmiast CC zrobic bo juz nie moge dluzej. I to mowie serio. Kazdy dzien to sukces. -
xgirl wrote:Ale chyba kilka dni w jedna czy druga str w tak zaawansowanej ciazy nie robi duzej roznicy nie?
Czy test na GBS robi sie tez jesli bedzie sie mialo CC?
tak, ja mialam zrobionego
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka, jak po wizycie położnej?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lidzia go go matka! Trzymam kciuki!
-
Ja biorę 16j insuliny na noc ale szczerze mowiac cukier mam graniczny, typu 89, a co drugi, trzeci dzień np 93. Nie chce już zwiększać dawki 😐
Z wyprawki mam wszystko. Torby spakowane. Nie kupiłam tylko bujaczka bo coś pewnie dziadkowie będą chcieli kupić.
Jeśli chodzi o nudę podczas porodu to qrde Mi się nie nudziło 🤣 o 17 odeszły wody. Prysznic, dopakowanie toreb, 18 ip i skurcze co 4 minuty 2 cm rozwarcia. Na porodowce byłam koło 18:40. Potem bardzo szybko straciłam przerwy między skurczami. Najpierw były krótkie, takie przerwy na kilka oddechow, szybko tej przerwy nie było wcale tylko jeden skurcz zamienial się w następny. Miałam popisać z koleżankami, zrobić im poród online no i nie wyszło 😉
Mikaja gratuluję donoszone ciazy! Ja w czwartek będę świętować 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 14:58
-
Jestem w szpitalu w Kartuzach bo tu było najszybciej. Kocham ten szpital, piękny oddział i super szybko. Więc polecam. Otdynatorem jest Piskulak i w Gdyni na nowogrodzkiej przyjmuje prywatnie trzy razy w tygodniu ale ma strasznie dużo pacjentek i długo się czeka na wizytę. Jestem po ktg czekam na lekarza i dam znać co dalej.
Edit. Podczas pisania posta przyszła Pani doktor. W usg czysto. Łożysko się nie odkleja. Szyjka długa. Wyczyscila mi tam wszytsko i jedziemy na działkę 😁 ale zabieramy psa i wracamy do domu wieczorkiem. Podobno pękło mi jakieś naczynko a że odstawiłam acard to krwi mogło być dużo. W każdym bądź razie nie rodze.Sylka135, tka_aa, Casjopea, 33Sylwia, Kamsza, Drobinka91, kinga27.30, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Dobra dokupilam koszule taka jak chciałam. Zamówiłam staniki do karmienia bo na miejscu rozmiarów brak. Klapek nie było w 3 sklepach dalej nie miałam siły chodzić i szukać. W poniedziałek się przejedziemy to kupie jakiekolwiek klapki te pampersy i wkładki i będzie z głowy.
Teraz jeszcze musimy wywalić jedna kanapę żeby nam drugie lozeczko weszło do pokoju i komoda na rzeczy małego. Jak pomyślę że to wszystko trzeba będzie przedstawiać i skręcać to mnie szlag trafia. A i jeszcze pranie, prasowanie, układanie... mam nadzieję że zdążę z tym moim zapałem do tego 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 15:06
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Boze jak mnie Ci moi koledzy wkurwiaja… Fajne chlopy i w ogole ale teksty wala jak niedojebani.. sorry za slownictwo ale rece mi opadaja.. fajnie, ze bede miec cc bo pipka zostanie ciasna.. ja pier… Jakbym nie miala innych zmartwien na glowie tylko moja pizda..
Strasznie mnie ta ciaza zmienila, kiedys bylam tez taka beztroska i pitolilam jak potluczona jakies pierdy razem z nimi. Ale mimo wszystko jakies wyczucie trzeba miec nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 15:15
-
LidziA89 ufff jak mi ulżyło 😊
-
Lidzia, to dobrze że wszystko w porządku. Ale i tak ważne, że sprawdziłaś, teraz jesteś spokojna. A lepiej sprawdzić kilkanaście razy za dużo niż raz za mało 🙂 a teraz się relaksuj na działce 😁Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥