Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisia wrote:Ja też się nie dowiem 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Lady_Dior u Ciebie ciąża donoszona 😊😊😊
Alisia no fakt niby donoszona-choć zawsze myślałam,że to 38tc jest donoszona 🤔 ale widać mało wiem 😉 W ogóle według usg,to od środy mam donoszoną ciążę ale ja se ustawiłem suwaczek według om.Owulację miałam idealnie w 14dc i niemożliwe jest,że była 3dni wcześniejNo ja nigdy nie pójdę,dlaczego nie ma tych badań na gbs na zachodzie,skoro to takie niebezpieczne dla dziecka może być...Pozostaje wierzyć, że będzie dobrze.
-
Poczytalam na wrzesniowkach troche. Szew poszedl i jak lezala w szpitalu pod ktg to sie akcja zaczela. Mala wazy jakies 600g, jejku oby bylo dobrze wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:18
-
Nie no nie robi różnicy ale dziwi mnie,że trzymają się terminu z usg skoro różnica jest niewielka.No ale spoko niech już se tak liczą
Chyba przy planowanym cc nie ma sensu podawać antybiotyku przy dodatnim gbs ale nie znam się-tak tylko logicznie mi się wydaje
-
Moim zdaniem te dni robią różnice. W sensie ze te układy musza podejrzewać. Tez nawet planowane cc zaleca się robić po 38 tygodniu bie bez przyczyny. Tydzień w te czy we wte nawet po 37 tygodniach skończonych mogą robić różnice. Mogą, nie musza bo dzieci same z siebie rodzą się przecież i wcześniej
ale tego nigdy się nie wie.
Xgirl żebyś wiedziała ze będę nadawać na żywoostatnim razem nadawałam bo się nudziłam cała noc na tej oksy:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:30
-
Felicidad wrote:O super ☺ a na którego masz termin? Moj maz nie jest za tym szpitalem mowi ze to rzeznia ale poddzial położniczy porodowka jest po remoncie i podobno super personel itd. Znajoma miala tam 3 cesarki i byla bardzo zadowolona. Generalnie mam chyba blizej do koscierzyny bo mieszkam kolo Przywidza ale mlodego do teściów trzeba bedzie zawiesc a to po drodze do Kartuz.
Lidzia89
A jak nazywa sie ten lekarz ? Mowisz ze jest spoko? Moj lekarz pracuje w Gdynii i to jeszcze na ginekologii wiec nawet nie myslalam zeby w jego szpitalu rodzic.
Czemu nie możesz w kartuzach? Za daleko masz?
Ten szpital bardzo mocno się podniósł, zmiana lekarzy zrobiła swoje. Sporo lekarzy jest tutaj, którzy wcześniej przyjmowali w 3mieście. Zresztą kobiety z 3miasta przyjeżdżają rodzić do Kartuz wiec coś to znaczy
Ordynatorem jest tutaj Piskulak, ma swój prywatny gabinet w Gdyni.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A ja po sesji 😂boże z chłopcem się wybrać na sesję to wyczyn 😂 ciekawa jestem jak wyszło 😂 ale upał!
Teraz odpoczynek może drzemka hi hi
Mikaja super że już donoszona!
Aśka Ty to masz energię za nas wszystkie od rana 😂
Lady_Dior Tobie też gratki😁
Zaraz wszystkie będziemy doniszone i zacznie się dluzyc 😂
-
A ja tam nie wierzę w te gadania ,że niby 37 TC to donoszone a 36 to jeszcze nie,ale lepiej jak najdłużej nawet po 40 TC rodzić,byle by nie wyganiać na siłę. Dla kogo lepiej niby? Matka zmęczona ciąża z popuchnietymi nogami ,giga brzuchem itp. dziecko coraz większe,coraz mniej miejsca i to też może mieć więcej negatywnych skutków niż pozytywnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:41
mikaja lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Sylwia a nogi zdazylas ogolic?
U mnie dzis fajna pogoda, 20st tylko
No wlasnie, marudzimy ciagle, ze trzeba nogi trzymac, ze jescze nie a zaraz bedzie placz, ze czemuuuu tyyylleeee to trwaaaa
Mikka ja sie tam nie znam ale mysle, ze 38 to juz ok i nie mam zamiaru czekac jescze stu lat, dla mnie to juz bezpieczny czas, dzieciak wazy ponad 2,5 kg, bez przesady. -
Lidzia rety kciuki mocne-oby to nic poważnego
Mikaja nudy na oxy????Mi siostra mówiła, że darła się na cały oddział 😜
33Sylwia dziękuję hihi 😁 Ja na sesji miałam ubaw-co chwilę śmiać mi się chciało 😆