X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami zaluje, ze tyle jest tych badan i przy tym tyle stresu ;/ W ogole uwazam, ze te badania powinny byc szvzegolowo omawiane jesli pokazywane sa wyniki na.wykresie lub podawane wartosci zamoast okreslenoa "w normie". Bo lekarz mowi po wizycie - wszystko ok, fajmie, a jak pozniej na spokojnie czlowiek zapoznaje sie z wynikami i sie okazuje, ze cos jest na granicy w ktorakolwiek sttone to panikuje :/

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leje z xgirl 😁 Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😘

Wyobraźcie sobie dwie analogiczne sytuacje.. Te same objawy i tak:
    LidziA89 na działeczce, słońce i zimny Radlerek.. A nasza kochana x zimne szpitalne łóżko, ekg, ktg i ciśnieniomierz 😁😁

33Sylwia, xgirl, LidziA89 lubią tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Haha może masz jakieś dostrzegalne tylko dla białych fartuchow symptomy 😂

No młoda jest zajebista. Oczywiście poza tymi momentami, w których mam ochotę ją zastrzelic 😆 W żłobku ciągle się śmieją, że do przedszkola ją odesla.
    W ogole to odkryłam w końcu w czym tkwił problem przy zabieraniu jej ze żłobka. Ona nie chce "wychodzić" na rękach, tylko na nóżkach. Teraz ochoczo wybiega sama z sali, siada na laweczke (jest trochę za wysoka), jak jej się uda to bije sobie brawo i ściąga kapcie 😁 Potem cała happy robi cioci papa, wysyła buziaczka i grzecznie za rączkę drepcze do auta ☺️
    Ech, samodzielność.. ;)
    Zawsze mnie to w dziaciach zachwyca! Beztroskosc i samodzielność. Niespodziewana mądrość!
    A co do gina myślę że chciał mnie lepiej poznać 😂 oadać sytuację czy może liczyć na kolejną ciążę u mnie 😂 kasa 😂

Tka_aaa dlatego ja już się nie wczytuje. Jak lekarz mówi mi że jest ok przyjmuje do wiadomości i się cieszę. Szczególnie teraz juz musi być dobrze 😁 mam dość martwię is się, zbieram siły na SN bez znieczulenia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:15

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ja też leje z xgirl 😁 Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😘

Wyobraźcie sobie dwie analogiczne sytuacje.. Te same objawy i tak:
    LidziA89 na działeczce, słońce i zimny Radlerek.. A nasza kochana x zimne szpitalne łóżko, ekg, ktg i ciśnieniomierz 😁😁
    W punkt! 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣
    Widzę też że rośnie kółko uwielbiających Xgril 😂😂😂
    Właśnie Lidzia miłego weekendu 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:18

LidziA89 lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazdy watek ma taka niedorobiona, z ktora trzeba sie uzerac 😆😆

Ale wy sie smiejcie, jak dostalam zakrzepicy to mnie wszyscy w szpitalu chwalili, ze tak szybko zareagowalam mimo, ze nie mialam typowych objawow bo w miare normalnie chodzilam i nic nie bolalo. Tak tylko mowie, moje panikarstwo sie raz na cos przydalo😎😂😂😂

Tkaa tez tak mialam. Lekarz mowil, ze OK a na wynikach cos delikatnie poza norma. Nigdy nie wnikalam w sumie... Jak mowia, ze OK to OK. Hmmm

Casjopea lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl właśnie na insta mi się przewinęła jakaś reklama z hasłem, które mi do Ciebie pasuje :D "pregnancy is the happiest ever reason to feel like a crap" W sumie to dla każdej z nas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:17

Casjopea, 33Sylwia, xgirl lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba naprawdę mam ten brzuch nisko. Dzisiaj golilam się TAM na pełnym podglądzie (mamy wannę narożnikowa i na ścianach przy niej ogromne lustra, więc jak usiądzie się na brzegu wanny okrakiem to.. No wiecie 😁) i masakra, normalnie mój brzuch zajął także łono! Mówiąc wprost, mam łoniaki na brzuchu. I to nie dlatego, że rozpoczęły ekspansję na brzuch.. Po prostu on jest aż tak nisko! 🙊

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Aaaa i wiecie co?! Mój Gino dziś zrobił mi test na depresję 😁 nie mam. Dostałam 7 punktów do 11 nie ma się depresji - taka ciekawostka, nie podejrzewałem go o to że tak martwi się moim zdrowiem psychicznym 😁

Też mialam ostatnio ten test. Bzdura na maksa.

Sylwia dziękuję uwielbiam tu być cisza i spokój 😉

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Wiecie co, ja chyba naprawdę mam ten brzuch nisko. Dzisiaj golilam się TAM na pełnym podglądzie (mamy wannę narożnikowa i na ścianach przy niej ogromne lustra, więc jak usiądzie się na brzegu wanny okrakiem to.. No wiecie 😁) i masakra, normalnie mój brzuch zajął także łono! Mówiąc wprost, mam łoniaki na brzuchu. I to nie dlatego, że rozpoczęły ekspansję na brzuch.. Po prostu on jest aż tak nisko! 🙊

Gdzies czytałam że w drugiej i kolejnej ciąży brzuch może szybciej opaść. Mój jest tak samo wysoko jak był specjalnie sobie dziś zdjęcie w lustrze robiłam 😁

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo wow :D

Ja jutro będę kosiarkę odpalać przed wizytą u gin, to zobaczę, co i jak :P

Dziś kochana mamusia mi pięty trochę wyczyściła, jutro ja jej machnę :D Za dzieciaka (w sumie to dopóki z nią mieszkalam, czyli jeszcze 6 lat temu :P) non stop jej robiłam mani i pedi to raz ona mi się odwdzięczyła :D

Stopki mam jak mlody :D

Ale już mam dość tej ciążowej niepełnosprawności. Mała dzisiaj mi się wpychała w przeponę i nagle mi tchu brakowało. Też dziś przeleżałam pół dnia... idę zaraz na piłce posiedzieć.

Na plus, że zeżarłam te daktyle :D

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Też mialam ostatnio ten test. Bzdura na maksa.

Sylwia dziękuję uwielbiam tu być cisza i spokój 😉
    Oczywiście że bzdura!

Oj też bym uwielbiała 😍 to kolejne nasze marzenie do zrealizowania tylko musimy znaleźć fundusz działkowy 😂 choć Ty to masz wypas do naszego marzenia! Ja to myślę by kupić jakiś maleńki ogródek działkowy blisko bloku 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wiadomość SMS że jutro o 9:30 mam tą mini sesje. Kur.... Jutro ja myślałam że jutro jest piątek... Nieee! Jeszcze nogi muszę golic 😂 i szukać rekwizytow 😂 myślałam że zdobędę jakieś fajne pomysły a teraz nie mam czasu 😂😂😂 puf zastrzele się!

xgirl lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Oczywiście że bzdura!

Oj też bym uwielbiała 😍 to kolejne nasze marzenie do zrealizowania tylko musimy znaleźć fundusz działkowy 😂 choć Ty to masz wypas do naszego marzenia! Ja to myślę by kupić jakiś maleńki ogródek działkowy blisko bloku 😂

Też nam się z mężem marzy <3 Obecnie mamy dom, ale ogrod jest koszmarny do ogarniania i dm sam w sobie... typowo angielski ;p Wkurzajacy. W Pl chcemy mieszkanie w bloku i wlasnie działeczkę :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja fajna reklama :D Mi sie pokazuja glownie takie odpindrzone laski wyginajace sie na tle lozek, wozkow itp hahah :D Ma to tyle wspolnego z ciaza, ze hoho :P

W ogole same te daktyle zjadlas czy jakos przygotowalas?

Sylwia mi tez sie ciagle dni myla :o :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec koncow zjadlam je same, ale czytalam w tym czasie forum wiec nie skupialam sie na tym, ze nie do konca mi pasuja :D Ja mam te medjool a one sa mega duze i maja jakas taka nietypowa ta skorke :P Troche obrzudliwe ;p Nie pasuje mi do konca konsystencja :P

Pokazuje Ci sie to, co ogladasz haha :D

Moja znajoma z pracy urodzila dzis :O Miala termin za 11 dni. Miala cc, czekam az mi napisze, czy indukcja poszla nie tak czy co..

• mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowana w koncu... a tak nie chciala. Przeraza mnie to :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no pytaj i pisz :o

Ile ich trzeba jesc?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9a0db30740.jpg
    No kurde jak to durnowato wyglada🤦😆😂😂😂 i teraz pomyslcie o naszych stylowach i tej pindzi 😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Planowana w koncu... a tak nie chciala. Przeraza mnie to :P
    Z jakiego powodu planowana?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam i poki co nie bede. Zapytalam juz tylko czy dziec faktycznie taki duzy jak ja straszyli. Zapytam za jakis czas, niech dojdzie do siebie :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do daktyli to 60-70 gram wiec okolo 5 takich duzych.
    Mam jedno opakowanie 1kg - zjem i wiecej nie zamawiam ;p Co ma byc to bedzie i tyle :P

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ