X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami zaluje, ze tyle jest tych badan i przy tym tyle stresu ;/ W ogole uwazam, ze te badania powinny byc szvzegolowo omawiane jesli pokazywane sa wyniki na.wykresie lub podawane wartosci zamoast okreslenoa "w normie". Bo lekarz mowi po wizycie - wszystko ok, fajmie, a jak pozniej na spokojnie czlowiek zapoznaje sie z wynikami i sie okazuje, ze cos jest na granicy w ktorakolwiek sttone to panikuje :/

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leje z xgirl 😁 Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😘

Wyobraźcie sobie dwie analogiczne sytuacje.. Te same objawy i tak:
    LidziA89 na działeczce, słońce i zimny Radlerek.. A nasza kochana x zimne szpitalne łóżko, ekg, ktg i ciśnieniomierz 😁😁

33Sylwia, xgirl, LidziA89 lubią tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Haha może masz jakieś dostrzegalne tylko dla białych fartuchow symptomy 😂

No młoda jest zajebista. Oczywiście poza tymi momentami, w których mam ochotę ją zastrzelic 😆 W żłobku ciągle się śmieją, że do przedszkola ją odesla.
    W ogole to odkryłam w końcu w czym tkwił problem przy zabieraniu jej ze żłobka. Ona nie chce "wychodzić" na rękach, tylko na nóżkach. Teraz ochoczo wybiega sama z sali, siada na laweczke (jest trochę za wysoka), jak jej się uda to bije sobie brawo i ściąga kapcie 😁 Potem cała happy robi cioci papa, wysyła buziaczka i grzecznie za rączkę drepcze do auta ☺️
    Ech, samodzielność.. ;)
    Zawsze mnie to w dziaciach zachwyca! Beztroskosc i samodzielność. Niespodziewana mądrość!
    A co do gina myślę że chciał mnie lepiej poznać 😂 oadać sytuację czy może liczyć na kolejną ciążę u mnie 😂 kasa 😂

Tka_aaa dlatego ja już się nie wczytuje. Jak lekarz mówi mi że jest ok przyjmuje do wiadomości i się cieszę. Szczególnie teraz juz musi być dobrze 😁 mam dość martwię is się, zbieram siły na SN bez znieczulenia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:15

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ja też leje z xgirl 😁 Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😘

Wyobraźcie sobie dwie analogiczne sytuacje.. Te same objawy i tak:
    LidziA89 na działeczce, słońce i zimny Radlerek.. A nasza kochana x zimne szpitalne łóżko, ekg, ktg i ciśnieniomierz 😁😁
    W punkt! 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣
    Widzę też że rośnie kółko uwielbiających Xgril 😂😂😂
    Właśnie Lidzia miłego weekendu 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:18

LidziA89 lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazdy watek ma taka niedorobiona, z ktora trzeba sie uzerac 😆😆

Ale wy sie smiejcie, jak dostalam zakrzepicy to mnie wszyscy w szpitalu chwalili, ze tak szybko zareagowalam mimo, ze nie mialam typowych objawow bo w miare normalnie chodzilam i nic nie bolalo. Tak tylko mowie, moje panikarstwo sie raz na cos przydalo😎😂😂😂

Tkaa tez tak mialam. Lekarz mowil, ze OK a na wynikach cos delikatnie poza norma. Nigdy nie wnikalam w sumie... Jak mowia, ze OK to OK. Hmmm

Casjopea lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl właśnie na insta mi się przewinęła jakaś reklama z hasłem, które mi do Ciebie pasuje :D "pregnancy is the happiest ever reason to feel like a crap" W sumie to dla każdej z nas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:17

Casjopea, 33Sylwia, xgirl lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba naprawdę mam ten brzuch nisko. Dzisiaj golilam się TAM na pełnym podglądzie (mamy wannę narożnikowa i na ścianach przy niej ogromne lustra, więc jak usiądzie się na brzegu wanny okrakiem to.. No wiecie 😁) i masakra, normalnie mój brzuch zajął także łono! Mówiąc wprost, mam łoniaki na brzuchu. I to nie dlatego, że rozpoczęły ekspansję na brzuch.. Po prostu on jest aż tak nisko! 🙊

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Aaaa i wiecie co?! Mój Gino dziś zrobił mi test na depresję 😁 nie mam. Dostałam 7 punktów do 11 nie ma się depresji - taka ciekawostka, nie podejrzewałem go o to że tak martwi się moim zdrowiem psychicznym 😁

Też mialam ostatnio ten test. Bzdura na maksa.

Sylwia dziękuję uwielbiam tu być cisza i spokój 😉

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Wiecie co, ja chyba naprawdę mam ten brzuch nisko. Dzisiaj golilam się TAM na pełnym podglądzie (mamy wannę narożnikowa i na ścianach przy niej ogromne lustra, więc jak usiądzie się na brzegu wanny okrakiem to.. No wiecie 😁) i masakra, normalnie mój brzuch zajął także łono! Mówiąc wprost, mam łoniaki na brzuchu. I to nie dlatego, że rozpoczęły ekspansję na brzuch.. Po prostu on jest aż tak nisko! 🙊

Gdzies czytałam że w drugiej i kolejnej ciąży brzuch może szybciej opaść. Mój jest tak samo wysoko jak był specjalnie sobie dziś zdjęcie w lustrze robiłam 😁

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo wow :D

Ja jutro będę kosiarkę odpalać przed wizytą u gin, to zobaczę, co i jak :P

Dziś kochana mamusia mi pięty trochę wyczyściła, jutro ja jej machnę :D Za dzieciaka (w sumie to dopóki z nią mieszkalam, czyli jeszcze 6 lat temu :P) non stop jej robiłam mani i pedi to raz ona mi się odwdzięczyła :D

Stopki mam jak mlody :D

Ale już mam dość tej ciążowej niepełnosprawności. Mała dzisiaj mi się wpychała w przeponę i nagle mi tchu brakowało. Też dziś przeleżałam pół dnia... idę zaraz na piłce posiedzieć.

Na plus, że zeżarłam te daktyle :D

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Też mialam ostatnio ten test. Bzdura na maksa.

Sylwia dziękuję uwielbiam tu być cisza i spokój 😉
    Oczywiście że bzdura!

Oj też bym uwielbiała 😍 to kolejne nasze marzenie do zrealizowania tylko musimy znaleźć fundusz działkowy 😂 choć Ty to masz wypas do naszego marzenia! Ja to myślę by kupić jakiś maleńki ogródek działkowy blisko bloku 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wiadomość SMS że jutro o 9:30 mam tą mini sesje. Kur.... Jutro ja myślałam że jutro jest piątek... Nieee! Jeszcze nogi muszę golic 😂 i szukać rekwizytow 😂 myślałam że zdobędę jakieś fajne pomysły a teraz nie mam czasu 😂😂😂 puf zastrzele się!

xgirl lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Oczywiście że bzdura!

Oj też bym uwielbiała 😍 to kolejne nasze marzenie do zrealizowania tylko musimy znaleźć fundusz działkowy 😂 choć Ty to masz wypas do naszego marzenia! Ja to myślę by kupić jakiś maleńki ogródek działkowy blisko bloku 😂

Też nam się z mężem marzy <3 Obecnie mamy dom, ale ogrod jest koszmarny do ogarniania i dm sam w sobie... typowo angielski ;p Wkurzajacy. W Pl chcemy mieszkanie w bloku i wlasnie działeczkę :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja fajna reklama :D Mi sie pokazuja glownie takie odpindrzone laski wyginajace sie na tle lozek, wozkow itp hahah :D Ma to tyle wspolnego z ciaza, ze hoho :P

W ogole same te daktyle zjadlas czy jakos przygotowalas?

Sylwia mi tez sie ciagle dni myla :o :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec koncow zjadlam je same, ale czytalam w tym czasie forum wiec nie skupialam sie na tym, ze nie do konca mi pasuja :D Ja mam te medjool a one sa mega duze i maja jakas taka nietypowa ta skorke :P Troche obrzudliwe ;p Nie pasuje mi do konca konsystencja :P

Pokazuje Ci sie to, co ogladasz haha :D

Moja znajoma z pracy urodzila dzis :O Miala termin za 11 dni. Miala cc, czekam az mi napisze, czy indukcja poszla nie tak czy co..

• mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowana w koncu... a tak nie chciala. Przeraza mnie to :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no pytaj i pisz :o

Ile ich trzeba jesc?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9a0db30740.jpg
    No kurde jak to durnowato wyglada🤦😆😂😂😂 i teraz pomyslcie o naszych stylowach i tej pindzi 😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Planowana w koncu... a tak nie chciala. Przeraza mnie to :P
    Z jakiego powodu planowana?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam i poki co nie bede. Zapytalam juz tylko czy dziec faktycznie taki duzy jak ja straszyli. Zapytam za jakis czas, niech dojdzie do siebie :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do daktyli to 60-70 gram wiec okolo 5 takich duzych.
    Mam jedno opakowanie 1kg - zjem i wiecej nie zamawiam ;p Co ma byc to bedzie i tyle :P

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ