Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:drugie imię nadane tylko przy chrzcie , poza kościołem nigdzie nie będzie widniało,będzie nie ważne, tak jakby go nie było, jeśli chcesz,żeby było używane np w dowodzie dziecka albo na świadectwach szkolnych muszisz podać je w USC
Okej, dzięki wielkie... wyklarowane
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
JaSzczurek wrote:Dziewczyny, macie albo zamierzacie mieć szumisia? Ja się zastanawiam i nie mogę się zdecydować. 200 zł wydaje mi się dużo za takiego pluszaka, poza tym są brzydkie.
A ja mam i to nawet dwa jeden do fotelika taki podróżny czy coś i drugi zwykły. Uprzedzam że sama ich nie kupiłam szkoda by mi było kasy. Nikt mnie nie pytał o zdanie oba dostałam w prezencie.
Adria też się zastanawiałam nad tym kinderkraft ale chcialabym go na żywo gdzieś zobaczyć. Cena fajna ale trochę się boję kupować na podstawie zdjęć z internetu. Widziałaś go na żywo?
Co do imion to my nawet nie mamy pierwszego bo Kamila się mojemu mężowi odwidziwla więc obecnie mówimy do niej Ziuta. -
mikaja wrote:Też mi sie wydaje, ze to tak jest - jak z imieniem z bierzmowania.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Alisia wrote:Dziewczyny teraz mnie to zaciekawiło - dwa imiona
to znaczy źe większość z Was nie ma dwóch imion w dowodzie osobistym i paszporcie ?
Ja mam dwa i jak się na jakieś zdecyduje to moja córka też będzie miała dwa 😋 -
Drugie imie nadaje sie razem z pierwszym w USC podczas rejestracji i wodnieje ono wszedzie i zawsze.
Moja corka nie ma ale Młody bedzie miał chyba.Bierzmowanie to co innego,to imie to raczej cos jak wybór patrona.
To podane w USC juz na zawsze jest z nami,w kosciele na chrzcie podaje sie to urzędowe. -
Messy92 wrote:Dobrze czytam? Nie pierzesz nowych ciuchów ani bielizny? LoLurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Dobra postanowione kupuje kinderkrafta bo wyczytałam ze x lander ten ma słaby stelaż i nieba daje się na polna drogea u mnie tylko polna
-
Ja juz po! Kciuki daly rade! Nie zarzygalam nikogo, chociaz byly chwile grozy
) Leb mnie boli ze stresu, a cisnienie to chyba mialam 250 :o
A teraz do ginekologa na 16 20 :p
Co do drugiego imienia, my nie mamy, ale małej zdecydowalismy dac po mojej mamie. Nazwisko po rodzinie meza, wiec drugie imie z mojej stronyMoja mama jak uslyszala, to sie poplakala ze wzruszenia. A powiem, ze nie jest łatwo ja zagiąć.
Sylka135, xgirl lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny cały weekend próbowałam Was dogonić i non stop mi uciekalyscie 😂😂😂. Nawet nie pamiętam do czego chciałam się odnieść. My mamy fotelik - łupinę Cybexa Aton 5, świetny jakościowo i bezpieczny, ale pierunsko ciężki 😁.
Moj pierwszy syn ma drugie imię po tatusiu, drugi też będzie je miał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 14:50
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KarolaJJJ wrote:Drugie imie nadaje sie razem z pierwszym w USC podczas rejestracji i wodnieje ono wszedzie i zawsze.
Moja corka nie ma ale Młody bedzie miał chyba.Bierzmowanie to co innego,to imie to raczej cos jak wybór patrona.
To podane w USC juz na zawsze jest z nami,w kosciele na chrzcie podaje sie to urzędowe.
I to w chrztu musi być podane w USC? Nie może być tak, że ktoś urzędowo ma jedno imię, ale z chrztu jest inne?
Kojarzę moją nauczycielkę z podstawówki, która urzędowo miała na imię Areta, ale mówiła, że ksiądz jej tak nie chciał ochrzcić wiec chrzcielne ma Katarzyna. Ale to chyba jeszcze inna sytuacja.
Pytanie czy urzędowo można mieć Anna, a w kościele Anna Maria np. ?? -
Mikaja to pytanie do księdza czy się zgodzi chyba
. Państwu to wsyztsko jedno, dla nich będzie wyłącznie Anna i tak będzie miała we wszystkich dokumentach, Anna Maria będzie miala tylko w księdze w Kościele i w domu możecie tak do niej mówic
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
A po co komu w ogole nadawac imie tylko przy chrzcie? To tak jak na bierzmowaniu. Raz sie go użyje.
Jak nadacie drugie imie w usc to ksiadz musi go uzyc podczas chrzcin bo takie imie nosi dziecko i koniec.
Co do kwestii ze ksiądz komuś nie chcial dziecka ochrzcic jakims imieniem to zacznijmy od tego,ze kościół uznaje imiona kościelne,jak jestesmy katolikami i zyjemy wg wiary i wyznania to takie własnie katolickie imię nadajemy. Inaczej kiedyś był zgrzyty,teraz nie wiem jak.jest. Z bierzmowaniem to samo,nadajemy tylko imiona świętych lub błogosławionych .
Ogólnie nic co nadane w kościele nie ma mocy prawnej,za to wszytko co zrobione drogą urzedową taka moc ma ale nie zawsze w kościele jest uznawane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 15:06