Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alxawl gratulacje 😍
Lidzia to dobrze że się umowilas w razie co na wizytę lepiej zawsze sprawdzić czy coś się nie dzieje
Co do imion to ja z chłopakiem mamy dwa ale syn będzie miał jedno (pewnie dlatego że chcemy uniknąć wojny o drugie imię 😂)
Ja za 1,5h mam wizytę i boję się dzisiaj cholernie😖 -
xgirl wrote:
Anngelikamarta czemu sie boisz? Masz jakies przeslanki ku temu czy tylko taki zwykly stres? -
JaSzczurek wrote:@Mikaja, Alxawl miała ten sam termin porodu, co Ty
Lada chwila i na Ciebie przyjdzie pora
@Alxawl, gratkiMała zdrowa? Kiedy Was wypuszczą do domu?
Prawda ale u mnie (tfu tfu odpukać) wszystko dobrze i wszystko pozamykane. Jakoś nie wierze w poród SN u siebie już
Zostały mi niecałe 3 tygodnie. Jeszcze zobaczę jutro co położna wymyśli ale już jestem zła na sama myśl o spotkaniu z nia -
mikaja wrote:Prawda ale u mnie (tfu tfu odpukać) wszystko dobrze i wszystko pozamykane. Jakoś nie wierze w poród SN u siebie już
Zostały mi niecałe 3 tygodnie. Jeszcze zobaczę jutro co położna wymyśli ale już jestem zła na sama myśl o spotkaniu z niaA czemu Cię położna wkurza?
-
JaSzczurek wrote:A czemu nie wierzysz? Z tego co pamiętam to mała się obróciła, prawda?
A czemu Cię położna wkurza?
Tak ale byłam 2 dni temu na wizycie i nic nie kest gotowe tam na dole. Niby to się może zmienić w przeciągu tygodnia zapewne ale z młodym miałam podobnie i w 38+3 jak zaczęli indukcję to jeszcze szyjka trzymała tez z 2cm i ogólnie no nie była gotowa.
Będzie co ma być.
Położna będzie chciała mnie nakłaniać zapewne na masaże i indukcję a ja tego nie chce będąc już po cc. I będzie chciała mnie odwodzić od cc co mnie nie dziwi ale wkurza mnie to. -
W moim kościele chrzci się tylko dorosłych więc ten temat mam z bańki 😊
Alxawl gratuluję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:50
-
xgirl wrote:Mikaja czemu masz czas niecale 3tyg? Czemu nie mozesz rodzic np w 41t? Cos chyba juz pisalas ale wylecialo mi z glowy.
Bo mała już trochę wazy i tez nie mogę czekać nie wiadomo ile na poród SN. W sobotę w 36+6/37+0 miała 3200 około już wiec zapewne do terminu może dobić do 4kg nawet zakładając błędy pomiarowe. Chociaż no jest mniejsza niż brat był na tym etapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 18:26
-
U mnie też jutro ma być położna. Ale ja mam na prawde fajna babke ktora w rej coazy to w sumie tylko sprawdza tętno i słucha mojego narzekania. Asa ostatnio się z Wojtkiem bawiła bo mnie zaczepial że na ręce chce, więc kręciła z nim samoloty 😂
Później mam kontrolę szyjki. Mam nadzieję że została bez zmian bo nie widzi mi się szpital w taka pogodę...
Skurcze mam coraz dłuższe i mocniejsze ale jakoś się organizm musi przygotować do porodu więc nie panikuje. Z tym ze w poprzednich koszach czułam napisanie brzucha tylko nawet przy porodzie- teraz czuje ból. Więc poród pewnie nie będzie kolorowy 😂😂😂 nie wiem czy umiejscowienie łożyska na przedniej ścianie ma na to wpływ ale tak sobie wmawiamNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ok Mikaja, rozumiem.
Smieszne to, jedne chca rodzic, inne nie chca. Jedne chca cc, inne za wszelka cene chca ja ominac. Nie dogodzisz
Ulli a co z szyjka, skraca sie? Jezu sorry jak pytam bez sensu ciagle ale czasem sie miesza kto co maWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:10
-
My też po wizycie, wszystko pozamykane. Także ten brazowaty śluz z rana nie powinien mnie nie pokroić, mam obserwować jak coś dzwonić. Leon szykuje się na wyjście, pcha się, ułożony główkowo na boczku 😍 to czekam 😁 3200kg i lekarz mówi że tak na 3500- 3700 kg to widzi.
Alxawl gratuluje😍😍😍😍 jak się czujecie 😁
A możecie mi zdradzić o co chodzi z tymi liśćmi z malin, to takie zwykłe liście z krzaka? Jak je zaparzyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:15
Sylka135, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
Alxawl gratulacje 😘😘🌺🌺🌺
Sylwia no to będzie pokaźny chłopak z taką waga 😊😊
Ja wizytuje w piątek jestem ciekawa czy mała dalej głową w gore czy zmieniła jednak zdanie...😁😁 -
Co do fotelika mam zwykły maxi cosi póki co 😁 ale też mi odradzali wózek 3 w 1 dlatego mam 2 w 1 plus fotelik osobno. Widać gołym okiem różnice choćby w plastiku, my mało jeździmy autem, wszędzie mamy na codzień blisko ale wiadomo wypadek może zdążyć się zawsze. Myślę że tak po 3 miesiącach kupię nowy już mocowony na stałe w aucie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:24
-
33Sylwia wrote:My też po wizycie, wszystko pozamykane. Także ten brazowaty śluz z rana nie powinien mnie nie pokroić, mam obserwować jak coś dzwonić. Leon szykuje się na wyjście, pcha się, ułożony główkowo na boczku 😍 to czekam 😁 3200kg i lekarz mówi że tak na 3500- 3700 kg to widzi.
Alxawl gratuluje😍😍😍😍 jak się czujecie 😁
A możecie mi zdradzić o co chodzi z tymi liśćmi z malin, to takie zwykłe liście z krzaka? Jak je zaparzyc?
Jak masz maline to zbierasz jak obeschnie z rosy i suszysz ale mysle ze to teraz bez sensu i kup sobie gotowe. Koszt śmieszny bo 3 zł.
"Uznaje się, że pomaga ona głównie w czasie porodu, ze względu na to, że ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy. Dzięki temu skurcze są skuteczniejsze, a poród sprawniejszy" -
Sylwia, zapowiada się rekordowy noworodek, jak już ma 3200KG 😁😂 przepraszam, wiem, chodziło o gramy, a słownik swoje wrzuca kilogramy, to nie ma być uszczypliwość jak coś 😎Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJJ wrote:Czy ktoras z Was widziala w jakiejś aptece albo innych internetach tantum rosa w sprayu?Kuźwa szukam i nie widze nigdzie a wiem ze jest bo nie raz widziałam
Jest ale niestety nie w Polsce
https://www.promofarma.com/en/tantum-rose-soothing-spray/p-144593
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:27