Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika zazdro cholero! Ja tak chce!!! Zamieńmy się😁Swoja droga w poprzedniej ciazy chodzilam z takim samym rozwarciem przez 5 tygodni.Czujesz ze cos Cie boli? Masz jakies skurcze? Pisz wszystko!Jaram sie🤩
W nas w szpitalach w standardzie nie zaklada sie ucisku po cc na nogi, czasem podczas cc i po sie stosuje ale nie jest to regułą.
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
Anngelikamarta polubilam kochana bo niedlugo zobaczysz synka, trzeba sie cieszyc. Rozumiem jednak, ze sie bardzo stresujesz, kazdy by sie stresowal! Dawaj znac jak bedziesz miec sily, a moze jescze pochodzisz tak jakis czas, kto wie. Buzi😘
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alxawl gratuluje! Wszystko u was okej? mialas cc czy sn?
Angelika woooow otworzysz moze te puszkę Pandory :d Zazdroszczę! Trzymam kciuki))
X, dzieki, ze pamietasz! Po wizycie nastroj dobry- lekarz mnie hspokoił, pokazal gdzie ta pepowina sie owija i zeby sie nie denerwowac bo wiekszosc dzieci jest owinieta pepowina w brzuchu tylko sie o tym nie mowi, zeby nie stresowac matki. Wyniki, ktore mnie niepokoily wyjasnil, ze to tylko statystyki.
Mala ułozona głowkowo, napiera z boku na szyjkę. Wazy okolo 2300, ładnie i proporcjonalnie rośnie. Wyniki badan mam dobre. Brak gbs!
W pomiarze usg szyjka okolo 2 cm, wiec znowu sie skrocila mam sie oszczędzac i raczej nie chodzic. Przewiduje ze wzgledu na ta szyjkę szynszy poród, mam jeszcze wytrzymac ze dwq tygodnie i byloby fajniej, chociaz teraz jest juz w miare bezpiecznie.
Dla swojego spokoju mam przychodzic do niego co tydzień
A jak ty sie czujesz? Nadal masz te dusznosci?xgirl, Casjopea, anngelikamarta, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam pończoch ani po jednej ani po drugiej CC.
Agelikamarta! Wooow, zazdro i trzymam kciuki! Już niedługo Antoś będzie z Wami 🙂anngelikamarta lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
AngelikaMarta wow!!!
Ale ekscytacjaZazdroszczę! Tez chce !
Sylwia my mamy Minikida w golfie 4 za pasażerem a z przodu owszem jest ciaśniej ale mój brat (186cm) spokojnie siedzi
To jest to ze trzeba dom auta przymierzać KAŻDY fotel i tyle.
Tka u Ciebie który tydzień kochana? Taka szyjka może się skrócić rach ciach a może rownie dobrze trzymać do 40 tygodnia. Nigdy nie wiadomo... trzymam kciuki żebyście wytrzymali do bezpiecznego okresu
W UK te pończochy + zastrzyki przeciwzakrzepowe dają zawsze po zabiegach. Czy to cc czy co innego - ja po łyżeczkowaniu tez miałam.anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
Mikaja u mnie skonczony 34, jutro wkraczam w 35 (z usg) z miesiaczki + 4 dni, ale chyba mialam owulacje przesunieta o te 4 dni
Wiem, ze moze i trzymac i sie skrocic. Ta moja szyjka to w ogole jaja sobie robi - co tydzie mam usg od 4 tygodni i wychodzi od 3,7 cm do 2 cm..Za kazdym razem inaczej, wiec juz sama nie wiem :o
X, jestem spokojniejsza. Chociaz wiadomo, ta pepowina nie daje mi spokoju i jestem obsrana, ze cos sie zadzieje a ja nie zauwaze.
Wlasnie dzisiaj rozmawialam o heparynie, powiedzial mi, ze 12h przed podaniem znieczuelnia musi byc ostatnia dawka. Inaczej nie dostane znieczulenia, czasami lepiej pominac dawke. A po prodzie minimum tydzien heparyna, z reguly daja dwa tygodnie, a czasami sa wskazania na 6 tygodni. Powiedzial w ogole, ze najwieksze zagrozenie zakrzepem jes w 5-6 dobie po porodzie. Te ktore maja planowana cesarke te maja szczescie, bo wiedza kiedy nie brac tej heparyny :o
-
xgirl wrote:U mnie mowili, ze 24h przed znieczuleniem trzeba odstawic. Kurde kazdy co innego gada..
W ogole nigdy nie slyszalam zeby ktos heparyne po porodzie bral :o
Po cesarce poeinna byc raczej obligatoryjnie. Zwracaja tez uwage na to w jakim stanie jest pacjemtka-czy daje rade wstawac, chodzic. -
tka_aa wrote:Lidzia, a Ty jak tam? Bardzo panikujesz? Mi moj gin powiedzial, ze takie krwawienia to raczej z szyjki. Moze brazowe to jakas stara krew. dobrze, ze zadzwonilas do lekarza. Na ktora juteo idziesz?
Nie Panikuje wcale bo plamienia już nie ma. Lekarz przyjmuje od 15 więc mam dzwonić jutro jeszcze. Na 10 idę do dentysty jeszcze ale wszystkie zeby mam już zrobione to taka wizyta kontrolna przed porodem.