Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia bez sensu kupować kolejny fotelik za 3 mies bo nie minie kolejne 6 mies i bedziesz musiala kuoic kolejny. W ten sposow kupisz trzy foteliki w rok. Jak masz ważną,bezwypadkowa łupine z maxi cosi to pobujacie sie spokojnie 10-11 miesiecy.
33Sylwia, mikaja lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Czy ktoras z Was widziala w jakiejś aptece albo innych internetach tantum rosa w sprayu?Kuźwa szukam i nie widze nigdzie a wiem ze jest bo nie raz widziałam
Ja widziałam w buteleczkach.
-
Kamsza wrote:Alxawl gratulacje 😘😘🌺🌺🌺
Sylwia no to będzie pokaźny chłopak z taką waga 😊😊
Ja wizytuje w piątek jestem ciekawa czy mała dalej głową w gore czy zmieniła jednak zdanie...😁😁 -
Tamtym rosą tylko jest w saszetkach u nas tez ubolewam nad tym .moj maz pojechal pryskac juz jie wiem ba co ja dzisiaj caly dzien leżę nie mam siły na nic.zaraz zjem kolację druga i pojde się myć .wózek dzisiaj kupimy ale wyślą dopiero 18 czerwca bo tyle zamówień a ja chce szarą tapicerke
-
33Sylwia wrote:Co do fotelika mam zwykły maxi cosi póki co 😁 ale też mi odradzali wózek 3 w 1 dlatego mam 2 w 1 plus fotelik osobno. Widać gołym okiem różnice choćby w plastiku, my mało jeździmy autem, wszędzie mamy na codzień blisko ale wiadomo wypadek może zdążyć się zawsze. Myślę że tak po 3 miesiącach kupię nowy już mocowony na stałe w aucie.
W łupinie dziecko powinno jeździć do oporu. Te montowane na stałe to są często łączone grupy wagowe, np. 0-18kg, 0-25kg albo co gorsza 0-36kg, a tych tez sie nie zaleca do konca, bo jak to mowia - jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Jak po tej grupie 0 chcecie jakis taki 9-18/9-25kg to na pewno nie po 3 miesiacach, bo do tego fotela wlasnie dziecko musi i wagowo byc i wzrostowo no i musi siedziec.
JAk ten maxi cosi jest pewny - niewypadkowy i mniej niz 5 lat od pierwszego uzycia, to spokojnie wozic mozecie dziecko az dorosnie do nastepnej grupy wagowej
Dobrym rozwiazaniem jest po prostu baza isofix - wtedy nie trzeba sie meczyc z pasami, tylko sie wpina i juz. Isofix jest chyba do 18kg. jak nie do 25.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:12
-
Alisia wrote:Dziewczyny czy po CC dostaje się pończochy uciskowe ?
To się nosi non stop ? W nocy też ?
Mnie zalecali 24h na dobe, ale ja to zdjelam jak wyszlam ze szpitala i nie zalozylam juz w domu. Pewnie malo rozsadnie, ale tak ciezko mi sie je ubieralo, ze z rana w brzuchu nawet nie bylam w stanie, a meza mi sie nie chcialo prosic. -
Mikaja, Karola to może trochę dłużej niż trzy miesiące będzie w nim jeździł, patrzyłam na 9-18, potem kolejny. Nie zamierzam kupić jednego na od 0 do 36. Do 36 kg to pewnie kupię nastepny wózek i łóżko więc tymbardziej nie rozumie fotelików 0-36 😂ale każdy sobie robi jak chce 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:15
-
nick nieaktualny
-
A co do majtek siateczkowych ja piorę o prasuje zresztą jak dokładnie wszystko. Kiedyś miałam jakieś problemy skórne mega swedzaxe trzy miech nic nie pomagało dopiero jak wszystko wymylam w occie z wodą, wszystko upralam i wyprasowalam minęło. Nie wiem co to było ale nie życzę nikomu. Więc nowe cokolwiek ładuje w praniu i prasowaniu 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:19
-
Mialam w jednej z poprzednich prac znajomego, który kupił fotel używany, taki właśnie 0-36, bo po co się rozdrabniać i taniej i stwierdził, że sam ocenił że bezwypadkowy
Co kto lubi właśnie
Ja mam teraz dla młodego Axkidy dwa (RWF 9-25kg) - Minikida i Move - Minikid jest do 125cm wiec starczy na dlugo, ten Move jest mniejszy no i jednak gorszy troche, ciężej młodego podociągać, bo coś blokuje się czasem. Polecam je jak coś, bo naprawdę rewelacja - zwłaszcza Minikid - i ma zdany test plus, któy jest o wiele bardziej rygorystyczny niz ADAC.
Będzie tak jeździł do tyłu do oporu (młoda też), a potem dopiero się pewnie przesiądziemy na fotel przodem i planuję już Takatę maxi ale to się zobaczy
Ja jestem maniaczka jeśli chodzi o bezpieczenstwo w samochodzie więc temat mam dość swiezo opykany -
Aska1994 wrote:Sylwia, zapowiada się rekordowy noworodek, jak już ma 3200KG 😁😂 przepraszam, wiem, chodziło o gramy, a słownik swoje wrzuca kilogramy, to nie ma być uszczypliwość jak coś 😎
Karola myślę że jest jakaś pomyłka 🤣 choć 3500 gr przy porodzie nie jest źle. Chyba 😁😬😑 -
nick nieaktualny
-
Nigdy nie slyszalam zeby po cc ktos nosil takie ponczochy. Ja bede bo musze. Na noc sciagam, lekarze tak kazali. Bede musiala spytac czy po cc trzeba 24h na dobe nosic, szczerze piwiedziawszy pierwsze slysze.
-
UWAGA ZACZYNA SIĘ 😭😭
jestem po wizycie, rozwarcie zrobiło się na 2,5 palca przy badaniu zaczął odchodzić mi czop a szyjki nie mam już wcale
Lekarz powiedział że jeśli wytrzymam do piątku to mam przyjść na ktg, i jeśli nie urodze do przyszłej środy to mam przyjść na wizytę i będzie mnie kładł do szpitala bo rozwarcie prawdopodobnie będzie już mega
Ogólnie powiedział że jest zszokowany że w ciągu 2 tygodni tak dużo się zmieniło, i że będę miała szybki poród może się założyć (oby😭)
Do szpitala mam jechać jeśli odejdą mi wody albo dostanę skurczy co 3min i będą przez godzinę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:54
xgirl, tka_aa, Aska1994, LidziA89, KasiaLukasia, kinga27.30, JaSzczurek, Casjopea, Drobinka91, Hiszpaneczka, Panna_Justyna lubią tę wiadomość