Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adria wrote:Laski co jeszcze kupić cła niemowlaka
Emolium do kąpieli
Emulsja
Krem na oparzenia
Butelki 150ml 2szt
Krople na kołek
Wit d
Octinasept
Ręcznik kąpielowy 2
Co to sa krople na kołek? Mam zbereżne mysli ;o33Sylwia, xgirl lubią tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny, mam dylemat. Mam w ogrodzie rozłożony mega duży basen,który aż się prosi w taką pogodę żeby skorzystać, ale mama mi mówi, że przy zagrożonej ciąży nie powinnam się kąpać, że Jej lekarz np zabronił przy skracającej szyjce. Ale chyba jak wejdę na 5-10 minut się schłodzić i do cienia to nic mi się nie stanie? 😜
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
A ja Jaworzno ale to już wiecie chyba wszystkie 😂
Odpoczywam teraz, wstawilam pomidorowa i kompot i leżę 😁
Aśka poka kurczaczki i kiedy na rosół niedzielny zapraszasz 😂
Xgril też nie mam staników do karmienia i tak myślę i myślę czy chce mieć, póki co kupiłam dwa miękkie, myślę by kupić te z H&M co dziewczyny tu polecają by mieć na wyjścia ale nie chce mi się jechać po nie, za gorąco 😂
Dziś mam szkołę rodzenia z mezem... Puf!
A! Drobinka91 dokładnie zrobiłam po kupie jak kazałas 😂 liczę na dobry wynik 😂
Hope ja jeszcze 5 dni i też będę świętować donoszenie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 12:35
-
33Sylwia wrote:A ja Jaworzno ale to już wiecie chyba wszystkie 😂
Odpoczywam teraz, wstawilam pomidorowa i kompot i leżę 😁
Aśka poka kurczaczki i kiedy na rosół niedzielny zapraszasz 😂
Xgril też nie mam staników do karmienia i tak myślę i myślę czy chce mieć, póki co kupiłam dwa miękkie, myślę by kupić te z H&M co dziewczyny tu polecają by mieć na wyjścia ale nie chce mi się jechać po nie, za gorąco 😂
Dziś mam szkołę rodzenia z mezem... Puf!
A! Drobinka91 dokładnie zrobiłam po kupie jak kazałas 😂 liczę na dobry wynik 😂
Hope ja jeszcze 5 dni i też będę świętować donoszenie 😁
Haha no oby, bo będzie na mnie 🙈🤣 to czekamy 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
33sylwia ja mam z h&m do karmienia i polecam moje już wydłużone już nieładnie ale tak wygodne noszę dalej są mega
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Drobinkaz biore pod uwage Instytut Matki i Dziecka oraz Żelazna, ewentualnie Karową. Moglabym do Sochaczewa (ta sama droga) lub Pruszkowa, ale tam moze byc problem z cukrzyca ciazowa. zreszta my nie mamy samochodu wiec komunikacja w razie wu jakbym dluzej lezala to latwiejszy dojazd do Wawy.
Mikka, o proszę, a co Ty tu porabiasz? Toż jakies ciekawe to miejsce nie jest ;p Chociaz mamy wypasiony park Bajka wiec zqpraszam z dzieciakamiMialam kupowac mieszkanie w Ożarowie. W Socho tez bywam czasami w waszym 'centrum handlowym'
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Mi w pierwszej ciąży mówili że po 36tc nie wchodzić do basenu bo nie czuć że wody odeszły w wodzie. I pewnie bym nie poszła pływać Ale wejść na chwilkę i się schłodzić pewnie bym zaryzykowala.
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Oj no co... nie znam sie na dzieciatych kropelkach ;p
Ja generalnie dla dzieciaka stawiam na minimum: linomag do przewijania, emulsja pod pieluszke, sol fizjologiczna, do mycia zel z hipp i jakies cos do namaszczania ( polecane przez Sroka o), lekow i emolientow nie kupowalam bo podobno nie sa zalecane.
Z ubranek to: kilka bodziakow, spiochow, czqpecki, spodenki, kaftanik, cienki rozek, otulacz, kocyk, kilka pieluch, no i pampersow
Biore jeszcze wodne chustecki, waciki, butelke i chyba to wszystko -
Drobinka91 wrote:No to faktycznie długą drogę byś miała. A nie myślałaś o Solcu? Bardzo dobre opinie ma, nie wiem ile tam byś tam miała, ale opieka ponoć mega. 🙂
-
_Hope_ wrote:Qrde jakoś nie. Liczę że te są pierwsze mnie przyjmą. Chociaż ciągle teraz czytam że kogoś odeslali. A nie wiem czy jesteście na grupie halo gdzie rodzić warszawa, tam jakaś laska pisała że najwięcej spraw w sądzie o błędy przy porodzie ma żelazną i Madalińskiego. Ciekawe ile jest w tym prawdy.
Jestem na tej grupie, ale nie czytam na bieżąco. Hmm to ciekawe.🤔 całe szczęście że o Wołominie nic nie ma złego, bo dopiero bym miała dylemat 😁 ale w sumie o każdym szpitalu są dobre i złe opinie, ja np sugeruje się tylko opinią rodziny i znajomych które tam rodziły. W Internecie przeważnie piszą tylko rozgoryczone kobiety żeby zjechać szpital, bo coś było nie tak, o wiele mniej jest tych dobrych opinii.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
tka_aa wrote:Hope, ja np bardzo duzo zlych opinii slyszalam o Madalinskiego. A co to za grupa? na fb?
W ogole my mamy jakas grupe na fb?
A co, chcesz dołączyć?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
tka_aa wrote:Mikka, fajnie
Moze gdzies sie 'znamy' jak Twon ojciec z Blonia
Tutaj wszyscy wszystkich znaja ;p Kurna, a moze i rodzina jestesmy! :d
Drobinka, na pewno zamoczylabym nogi, kuper pewnie tez pare razy ;p ale co ma kapiel do szyjki?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
tka_aa wrote:Hope, ja np bardzo duzo zlych opinii slyszalam o Madalinskiego. A co to za grupa? na fb?
W ogole my mamy jakas grupe na fb?
http://szpitale.mazowieckie.pl/page/1,raporty-szpitali.html?id=42
I się załamuje bo tu nigdy nie ma miejsc w Bielańskim 😞
A nasza grupa na fb jakaś sprzedazowa kiedyś powstała chyba.