X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiem czy dla samego malucha nie byłoby lepiej w 40 tc wyjść w końcu czytaliśmy artykuły ze każdy dzień się liczy 😕😕

• Danio Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    A co ze znieczuleniem? Bierzecie? Na szkole rodzenia mówili nam, że spoko, można brać, dają jak ktoś chce bez problemu, wiec jak już bedziemy czuć, że nie damy więcej rady na tej wojnie, to mamy się zgłaszać. Ja najchętniej zgłosiłabym się już przed porodem :) W ogole to chyba zaczynam się bać... Wcześniej byłam taki kozak, ze mnie to nie rusza, że każdy przecież rodzi i daje radę, ale im bliżej końca tym bardziej trzęsą mi się nogi.

Ja wychodzę z zalozenia ze wszystko jest dla ludzi. Jezeli oferuja znieczulenie do porodu tzn ze jest bezpieczne. Wiadomo, ze zawsze moga byc jakies komplikacje, ale to nawet przy zastrzyku moze cos pojsc nie tak.
    Jezelo nie bede dawala rady to jestem zdecydowana na znieczulenie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród 1 córki wspominam najgorzej później nawet nie miałam czasu pojeczec

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjopea mam podobne leki do Twoich😉 z tego względu zależy mi na szpitalu o wysokim stopniu referencyjnosci. A jak pomyślę o rozstaniu z Alicja to na sama myśl mam skurcze żołądka. ja w poprzedniej ciąży mialam dodatni gbs i teraz nie kazała mi robic tylko od razu wpisala ze jest dodatni bo podobno takie rzeczy tak szybko się nie zmieniają
    No właśnie, dlatego mi coś mój wynik nie pasuje..

Ja rodze w szpitalu o trzecim stopniu referencyjnosci :)
    A kto zajmie Ci się Alicja jak pojedziecie do szpitala? U nas moja mama, a później ciocia żłobkowa+mąż+moja mama, ale jeśli urodze przedwcześnie to kicha, bo mamy nie ma do 7 lipca 🙄

• Danio Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma co do insuliny to nie bój sie wiekszych dawek. Ona nie zaszkodzi ani tobie ani dziecku. Ja tez na poczatku czulam dziwny lęk podczas zwiekszania dawek, dopiero z czasem zrozunialam i poukladalam sobie w głowie ze to jest niezbedne i niwszkodliwe dla dziecka :)

Emma_ lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Casjopea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Ja wychodzę z zalozenia ze wszystko jest dla ludzi. Jezeli oferuja znieczulenie do porodu tzn ze jest bezpieczne. Wiadomo, ze zawsze moga byc jakies komplikacje, ale to nawet przy zastrzyku moze cos pojsc nie tak.
    Jezelo nie bede dawala rady to jestem zdecydowana na znieczulenie.
    No pewnie, gdybym nie dawała rady też bym wzięła. Nie dajmy się zwariować :)

• Casjopea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ mam nadzieję, że czujesz się dobrze! Umieram z ciekawości jak wygląda Stach ❤️

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Ale nie wiem czy dla samego malucha nie byłoby lepiej w 40 tc wyjść w końcu czytaliśmy artykuły ze każdy dzień się liczy 😕😕
    Dlatego spytam sie w szpitalu.. jak powiedza zeby czekac to poczekam. Ale dla siebie chcialabym juz miec to za soba. Do tego boje sie bo Mala ma glowe na gorze i jak akcja sie wczesniej zacznie i Mala wpitoli sie w kanal to nie wiem co bedzie :( Niby porod dlugo trwa ale boje sie, ze akurat u mnie pojdzie szybko. Juz sama nie wiem co myslec i co robic.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea jak będę rodzic w terminie to przyjedzie moja mama i się nia zajmie a jak akcja zacznie się nagle to wpakujemy ja do samochodu i zawioza mnie do szpitala a sami wroca do domu. Maz będzie musiał wziąć urlop i się nia zająć.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Juz sama nie wiem co myslec i co robic.
    Pozwól, że zaproponuję: NIC 😁

xgirl, JaSzczurek, KasiaLukasia, Eluska lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjopea jak będę rodzic w terminie to przyjedzie moja mama i się nia zajmie a jak akcja zacznie się nagle to wpakujemy ja do samochodu i zawioza mnie do szpitala a sami wroca do domu. Maz będzie musiał wziąć urlop i się nia zająć.
    No kurde u nas podobnie, aczkolwiek jest jeszcze opcja podrzucenia małej do cioci ze żłobka.
    I będziesz rodziła sama? To też jest opcja, w sumie o tym nie myślałam, ale zasadniczo wolałabym, żeby mąż był ze mną. Szczególnie, że wiem, że jemu bardzo zależy, żeby być.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Pozwól, że zaproponuję: NIC 😁
    Powiem Ci, ze calkiem niezly pomysl :P

Casjopea lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komentarzy ginekologów odnośnie ogolenia piczki, to serio mam na to kompletnie wywalone. Z "pochwały" o idealnym wygoleniu to bym się nawet zaśmiała ;)

Sylka135 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauczyłam córkę, żeby odnosiła po sobie naczynia do zlewu (jak stanie na paluszkach to sięgnie) i teraz mam w zlewie wszystko: naczynia, klocki, lalki, buty.. 😋

KasiaLukasia, Sylka135, LidziA89, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym wolała żeby maz byl obok ale jak nie będzie innego wyjścia to zmierze się z tym sama i tyle. Nie mamy nikogo kto jest az tak dyspozycyjny żebysmy mogli na niego liczyc o każdej porze. Zresztą jak już się dzieje to wiem że będzie mi wszystko jedno byle maly urodzil się cały i zdrowy. Wiem że moj maz bardzo by chciał byc obok no ale nie zawsze się da

Casjopea lubi tę wiadomość

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nauczyłam córkę, żeby odnosiła po sobie naczynia do zlewu (jak stanie na paluszkach to sięgnie) i teraz mam w zlewie wszystko: naczynia, klocki, lalki, buty.. 😋

Dobrze, że w zlewie, a nie w piekarniku. Trochę rzeczy straciliśmy, zanim weszło nam w nawyk sprawdzanie zawartości piekarnika przed włączeniem go... 😜

xgirl lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Dlatego spytam sie w szpitalu.. jak powiedza zeby czekac to poczekam. Ale dla siebie chcialabym juz miec to za soba. Do tego boje sie bo Mala ma glowe na gorze i jak akcja sie wczesniej zacznie i Mala wpitoli sie w kanal to nie wiem co bedzie :( Niby porod dlugo trwa ale boje sie, ze akurat u mnie pojdzie szybko. Juz sama nie wiem co myslec i co robic.

Spokojnie - moje 2 znajome mialy cc jak zaczela sie akcja - jedno dziecko bylo posladkowo, drugie glowkowo. To drugie wyjete zostalo przy 8cm rozwarcia juz i wszystko jest ok. Obydwoje dzieci zdrowych. Moj syn tez cc po indukcji tylogodzinnej, byl w kanale, glowke juz polozna przy badaniach widziala, bo mialam 8cm rozwarcia i tez wszystko jest ok. Wiec spokojnie :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie mam dziś uderzenia gorąca - jak kobieta podczas menopauzy :P

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie gin nie pochwaliła że sie pięknie ogoliłam,tylko dała mi do zrozumienia,że dobrze robię ,że się golę bo jeśli tego nie zrobię to zgolą mnie w szpitalu...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ gratuluję narodzin synusia i życzę byś jak najszybciej doszła do siebie.Duzo zdrówka dla Was.

Dziewczyny nie nadrobię,bo jadę do szpitala.Od rana sączą mi się wody choć niewiele ale już pobrudzilam bieliznę na brązowo i kazali przyjechać,to jadę.Skurczy brak choć w nocy miałam parę bolesnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:13

Sylka135, KasiaLukasia, anngelikamarta, Panna_Justyna, Emma_, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ