Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też właśnie o tym przeczytałam. Rokowała dobrze, było sporo nadziei, że uda się ją uratować, że będzie żyć. A teraz? Pozostaje tylko bezradność i wiara w cud 🙄Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyXgirl to przykre co musi przejść ta kobieta, ale staraj sie nie czytac takich strasznych historii.Jestes tydzień przed porodem więc ładuj sily tylko ladnymi i milymi rzeczami 😉Za chwilę będziesz tulila swoją córeczkę i cieszyla się macierzynstwem. Naciesz sie swoim ostatnim tygodniem w ciąży.
-
nick nieaktualnyJa mam laktator ale nie bralam do szpitala. I dobrze w sumie,lezy w szafie a ja przystawiam małego. Jak nacisne nic mi nie leci ale slysze ze zaczyna przełykac i juz po jednej piersi idzie spać ,zaczynam karmic juz na zmiane. Oprozni jedna i dzie spac pozniej daje drugą . Jeszcze do rana ciagnal 30 min jedna i 30 druga.
Zaczelam zapisywac godzine karmienia i strone.
Laktatora moze uzyje do "odetkania" cyca jak sie nawal zrobi ale to dwa trzy machniecia i tyle.
Ja jestem nastawiona na kp ale mały mi to tez ułatwia bo jest cycowym fanatykiem.
Strasznie mnie dzisiaj boli kręgoslup po podpajęczynówkowym,do tego okropny ból nóg. Jakby mi ktos kości łamał 😞 -
Dokładnie, nie ma co czytać czy słuchać i potem myśleć o takich rzeczach, trzeba być zawsze dobrej myśli i być pozytywnie nastawionym. 🙂 Pamietajmy, że uśmiech i dobre nastawienie przyciągają dobre rzeczy!
Takim złym myśleniem można tylko sobie czy dziecku zaszkodzić i się łatwo w tym zatracić. Złe rzeczy się zdarzają, ale nie ma co myśleć co by było gdyby, jak i tak nie ma się na to najmniejszego wpływu.
Także głowy do góry, cycki do przodu i uśmiech na twarz dziewczynki, wszystko się ułoży po naszej myśli ❣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 14:59
Sylka135 lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Przykro się czyta takie historie... Dlatego ja zwyczajnie nie wchodzę na inne fora i nie czytam. Zresztą rok 2017 był dla mnie strasznie nieszczęśliwy i doskonale zdaję sobie sprawę z nieszczęścia i bólu rodziców tej małej dziewczynki.
A ja umylam szafki i wkoncu włożyłam ciuszki do szuflad i szafki juchu od razu widać porządek... Jeszcze prasowanie przedemna
🤔 Jak to kurka zrobić... A ja dalej mam skurcze ale do wytrzymania więc raczej są poniżej 70Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 15:13
-
nick nieaktualny
-
Co do laktatora to mam z tomme tippe już dobrych parę lat ma chyba 5 lat tylko go wyparze i będę mieć. Powiem tak laktacja też zależy od tego czy dzieci dobrze chwytają cycka ja najdłużej karmila córkę 1 :8 tyg spadała z wagi musiałam dać mm jak dałam trochę odciagalam jeszcze swoje i mieszkałam z mm
2 córkę karmila 7 tygodni przez mies było git ładnie spała ale później zaczol się koszmar jak chciałam karmić darła się przy cycku później dałam mm bo stwierdziłam że nie będę się męczyć. Ponoć chłopcy są lepszymi ssakami i lubią cycki od niemowlaka 😂😂 zobaczymy jak to bedzie -
Kolejna wizytę mam 25 czerwca i wtedy zobaczymy podobno najwięcej porodów jest w burze ja zawsze byłam na to podatna z każdym dzieckiem na podtrzymaniu byłam jak swirowala pogoda
-
Nadrobiłam ale tylko do jednego się odniosę.
Sylka pisalas ze nie wierzysz w laktator - ja gdyby nie laktator w ogóle nie karmiliby mojego syna moim mlekiem - byl karmiony mieszanie tak 70/30 - 30 to mm. Byłam tez w tamtym czasie na grupie o kpi i były kobiety które karmiły swoje dzieci swoim mlekiem w 100% tylko na laktatorze. Niejedna po 1,5-2 lata. Kwestia znaleźć dobrze dostosowany do swoich cycow sprzęt. Mój niestety mojej laktacji nie rozkręcił odpowiednio ale tez nie bez mojej winy.
Najlepiej wiadomo mieć fajnego ssaka ale nie zawsze się udaje bo albo dziecko temperamentne albo butelka tez paskudzi. Nie ma reguły.
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
Mikaja same plusy z tych ostatnich tyg ciąży można wyciągnąć 😊😁 ja czekam od wskoczy ten magiczny nr na suwaczku 37tc i też odzyje 😊wtedy to się zacznie 😁😁😁😁
-
nick nieaktualnyJa i tak jestem zdania ze laktacje da sie rozkrecic tylko trzeba miec samozaparcie. Jak sie za duzo kombinuje to laktacja pada.
Ja z corka walczylam 3 miesiace. Dostala przynajmniej troche przeciwcial w tym czasie. Mysle ze te 3-4 miesiace to i tak warto sie męczyć. Pozniej mozna przejsc na mm jak ktos ma dosyć. Ja tez sie pistaram powalczyc do tego 3 miesiaca a jak bedzie kiepsko to pozniej butelka i tyle,nikt nie umrze od tego -
Ja mam z moim synkiem uzgodnione że ma siedzieć tak min. Do 9 lipca a później niech się dzieje. Tam na dole narazie pozamykane... 🤔 No ale we wtorek się zobaczy
-
KAROLAJJ wszystko zależy od nas naszego uporu i ssaka. Jak się uda to fajnie a jak nie to nie ma co ubolewa bo z każdym dzieckiem jest inaczej czasem z górki czasem pod górkę. Macierzyństwo to ciężki chleb nie tylko dobre chwilę niestety
-
Mój 4 miesiące był tak mieszanie karmiony i dałam se spokój bo już nie mogłam psychicznie tego znieść. Byłam poirytowana na maksa tym ze nie mogę w 100% mojego mleka mu dawać. Takie zerojedynkowe myślenie miałam.
Mieszane karmienie tez jest korzystne bo chociażby enzymy z mleka matki pomagają trawić mm. Nie ma tego złego zatem.
Miałam znajoma która karmiła piersią ale zawsze na noc dawała córce mm bo lepiej spała i tez dobre