Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też nie wierze w laktator. Niestety nigdy nawalu nie miałam. Trochę smuci mnie, że mam taka mała różnice między ciazami a moje cycki jeszcze nie daja znaku żeby bylo tam jakieś mleko... Myślałam że tym razem przed porodem się pojawia jakieś pierwsze kropelki. Chybq znowu nic z tego nie będzie 😪
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moim zdaniem, jak nie wierzysz w swoje cycki, to miej ze sobą. Ale odradzałabym zbyt szybkie sięganie po niego.
Sylka, a jak naciśniesz pierś, to nic nie leci? Pamiętaj, że siara przed porodem lub jej brak wcale nic nie oznacza 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Wg mnie laktator jest super jak dziecko nie może ssać piersi bo np jest wczesniakiem. Wtedy faktycznie kobieta daje mu swoje mleko i pobudza laktacje. Jeśli może dziecko przystawiac to poza nawalem albo zatorem nie widzę powodu żeby to używać. Bo co? Ściągać i dawać smokiem? To rozleniwia. Ściągać i wylewać? Szkoda.
Ja mam takie zaschniete kropki siary na sutkach i jak scisne to się pojawiają krople więc na te pierwsze dni wystarczy. -
Podobno wydalenie lozyska daje znak do produkcji mleka. Nie jest tak? Dlatego nie ma sie co martwic, ze w ciazy nic nie cieknie.
Macie racje, bede pytac w szpitalu. Moj jest bardzo za karmieniem piersia i beda tam mnie na bank wspoierac. Tylko ja myslalam, ze zawsze trzeba pobudzac piersi dodatkowo laktatorem. Nie wiem skad ja to mam hm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 14:11
-
A że co kobieta to opinia, to się zgodzę. A to dlatego, że każda albo ma za sobą inną historię albo inne historie miały najbliższe jej kobiety.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny
-
X, ja jestem dowodem na to, że nie zawsze trzeba pobudzać laktatorem. Dałam radę i to bez większego wysiłku, mając CC na zimno.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Hope ja to samo jak nacisne to sie pojawiaja biale kropki mleka
choc ostatnio spalam jakos na boku i ze piers mnie cala bolala podnioslam sie a tu koszula mokra ;p
-
Sylka, może to banalnie zabrzmi, ale nastaw się optymistycznie. Nawet jeśli skończy się mm, to co z tego? Nie będziesz przez to gorszą matką 🙂 Wiktor i tak będzie Cię kochał najbardziej na świecie ❤️
xgirl, Sylka135 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
nick nieaktualny
-
Sylka, to trzymam kciuki, żeby się udało 😘
Sylka135 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Sylka135 wrote:Wiesz Aska jestem nastawiona, że co ma być to będzie, ale mam nadzieję, że może tym razem się uda. Tak bardzo bym chciała
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
X, dokladnie. Bedziesz mogla i chciala karmic, mala da rade to bedziesz to robila. Wiadomo, ze jesli bardzo Ci bedzie na tym zalezelao to zrobisz wszystko co w Twojej mocy. Z karmieniem moze byc roznie i warto miec alternatywe
Takie mityczne podchodzenie do karmienia piersia i nie dopopuszczanie mysli, ze moze byc roznie pozniej powoduje depresje i zalamanie, bo nie jest sie matka karmiacą, oczywiscie wedlug mnie. Na pewno zrobisz to co bedziesz mogla i co bedzie najlepsze dla Twojego dziexka i dla Ciebie, a innymi sie nie przejmuj. Badz otwarta na kazdy scenariusz i przyjmij go pozniej takim jakim jest
Aska1994, xgirl lubią tę wiadomość