Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znam Dziewczynę, która sama pojechała samochodem do porodu i sama wróciła 😁Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Wiecie co, jest przyczyna mojego obrzęku w kolanie.... polezalam od rana na prawym boku... obrzęk zniknął. kuzwa i co tu robić. Leżę na prawym, małej niewygodnie, leżę na lewym nie mogę chodzic 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 08:31
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
LidziA89 wrote:Kuźwa że na tej pieprzonej patologi nie ma miejsc 😠 znowu leżę pod oxy.
-
nick nieaktualnyMuszę jechać dzisiaj do lekarza a maz wyjątkowo musial isc do pracy i przekonuje mnie ze na tym etapie już nie mogę sama jechać samochodem... I zastanawialam się czy faktycznie jest jakiś zakaz i kobiety już nie jeżdżą na trochę dalsze trasy. No ale przekonalyscie mnie ze to bzdura i można jeździć do końca. Dzięki 😉
-
mikaja wrote:Jedną bolą inną nie. Mnie te na 40 już bolały.
-
Gratuluję bohaterkom wczorajszego dnia! 😍
Lidzia powodzenia! Już blisko. Mam nadzieję, że niebawem akcja ruszy na dobre i miejsce na patologii nie będzie potrzebne.
Mikaja, szacunek za próbę sn. 🙂 Ja też ostatnio na kwalifikacji dostałam zielone światło, żeby próbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 09:06
-
Lolla wrote:A gdzie można sprawdzić miejsca?
Pewnie to nie jest super dokładne Ale ostatnio się sprawdziło, w czwartek też się sprawdziło. -
ines. wrote:Wiecie co, jest przyczyna mojego obrzęku w kolanie.... polezalam od rana na prawym boku... obrzęk zniknął. kuzwa i co tu robić. Leżę na prawym, małej niewygodnie, leżę na lewym nie mogę chodzic 😭
Moje zdanie znasz, ja bym jechała, bo skoro na lewym Cię boli, a na prawym nie, tzn że jakiś tam zator jest, a do serca niedaleka droga! Nie chce Cie straszyć oczywiście, ale ja bym nie czekała.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
mikaja wrote:Jedną bolą inną nie. Mnie te na 40 już bolały.
-
Karola wszem i wobec oznajmiam, ze mialas racje co do CC. Tzn ja juz wczesniej wiedzialam, ze ja masz ale teraz odczuwam to na wlasnej skorze. Masakra przez wielkie M. Strasznie znosze dochodzenie do siebie. Wiedzialam, ze to nie bedzie latwe Ale zeby az tak.. No coz. Dzis mam plan wziac prysznic i wyjsc z pokoju. Aha i nigdy wiecej dzieci na milion procent🤗
-
Skurcze porodowe 60% bolą i to już konkretnie
Trzeba odróżnić skurcze porodowe od przepowiadajacych,ktore też mogą lekko boleć
To że w czasie ktg pisze na maszynie 60% albo 100% to nie oznacza wcale że to skurcze porodoweoni wiedzą bo mają dokładniejszy zapis u siebie
no chyba że macie inne maszyny do ktg bo na tej co ja byłam przy rozwarciu 7-8cm były mocne na 95% a przy 9 na 100%