X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo gratulacje!!!

A ja witam się w kolejnym dniu ciąży :)

mikka86, Kajtolo lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Adria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jak widzę te słodkie dzieci to też chcę już mieć młodego osobno

xgirl lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • ines. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ines super ze sie udalo kp. Ja tez nikogo nie sluchalam,tylko siebie i dziecka. Mlodego dokarmiali mm bo cukier mu spadal ale on tego mm po wiszeniu na piersi wypijał z 10 ml. Mój mały buntownik❤
    Po tej walce o kp czuje sie jak zdobywca jakiegos szczytu😂

Dokładnie tak. Poza tym nie oszukujmy się ze przy drugim jest już łatwiej trzymać przystawiać, No i przede wszystkim doświadczona matka nie da sobie wjechać na psyche ze głodzi dziecko wiec tez tak łatwo po to mm nie sięga załamując się ze nie ma pokarmu. Niestety maja racje ze pokarm jest w głowie.

Ze mnie śmiała cdl jak weszła w druga dobę czy potrzebuje pomocy przy karmieniu... a ja właśnie na lewym cycu trzymalam mała a prawa ręka smarowałam sobie kanapkę... od razu aha to nie jest pani pierwsze dziecko

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo graty!
    Podwójne za sn po cc!

Kajtolo lubi tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja jestem nienormalną bo tęsknie za brzuszkiem 😂😂😂🙈

Kamsza lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja przy pierwszym dziecku nic sie nie nauczylam. Przy drugim wbijałam sobie teorie kp i nastawaialam sie na walke dzieki temu wiedzialam co mnie czeka i nie bylo zdziwienia ze cycek to jednak nie kran😁A kobietom niestety brakuje podstawowej wiedzy i jest jak jest

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

Oddam swój.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    To kiedy nastepne? 🤣

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kajtolo, powodzonka! 🥰

Muszę się wam pochwalić - cukry spadają!!!!!!!!!!!! Zwiększyłam przedwczoraj dawkę insuliny, ale też odstawiłam luteinę (która podobno podnosi cukier) i przerzuciłam się na chlebek chrupki, bo tego mojego miałam już dość. Dziś w nocy cukier 87 (u mnie norma to ponad 100, nawet 120), a rano 80! Od maja nie miałam takiego cukru. ❤️ Jak tak dalej pójdzie to będę musiała zmniejszać dawkę insu, żeby za bardzo nie spadał, ale póki co jaram się tym! 😄

Ooo wlasnie mi tez cukry spadly! Ale faktycznie, tez odstawilam luteine!

Emma_ lubi tę wiadomość

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moja po najedzeniu wygląda tak
    91566c8d57512e83med.jpg

Wybaczcie że mało co się udzielam ale ta moja mała to istna terrorysta. Łóżeczko ja parzy więc lepiej spać w łóżku u rodziców 🤔🙄🙄
    Nockę miałam katastrofalna mała non stop płakała wcziraj aż odsypialam prawie cały dzień. Lekarz kazał dawać małej tylko butelkę żeby niespadala z wagi. Ale tej nocy zaryzykowalam i między 2butelkami przystawialam mała do piersi. Faktycznie nie zjadła dużo ale przynajmniej się zmeczyla i spała dalej aż do następnej butelki. Coś mi się wydaje że ta dawka co lekarz zalecił czyli 50ml co 3h to już jej nie wystarcza. Fakt jak dałam jej pierś to butelki całej niewypila ale wiedziałam że była napewno najedzona. I noc była lepsza. Dzisiaj będę dzwoniła do pediatry jak ona to dalej widzi bo przez 2tyg wątpię że te 50ml to wystarczające dla niej.
    A jak u Was z waga po porodzie mi zostało 3kg :) Także niejest źle 😊wybaczcie że mało się udzielam ale ta mała terrorystka zabiera sporo czasu 😊😊😁

xgirl, JaSzczurek, Sylka135, Emma_, KasiaLukasia, Eluska, Drobinka91, Danio, Panna_Justyna lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Idz sie lecz😂😂

No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂

Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsz typowa pozycja "ale sie zażarłem/nażarłam😂
    Mi waga zjechala do wyjsciowej po 10 dniach ale teraz przez to ze jem wiecej to mam 1kg do przodu znowu

Kamsza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jakis czas "amerykańscy naukowcy" stwierdza ze laktator zaburza laktacje i powinien byc izywany tylko sporadycznie i ze matka karmiaca jednak nie moze jesc wszystkiego. Daje sobie łeb uciąć ze tak bedzie.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Kajtolo kciuki!!!!! 🙈😍 No podobno gaz nic nie daje. Kreci sie po nim w glowie ale boli dalej🙄😆
    A Ty juz po czy jeszcze nie? :)

Ale przez to, że się tak kręci, to serio nie czuć tak bólu - mnie pomagał bardzo - nie dotrwałabym do tych 7cm nawet bez gazu :P Położna była zdumiona :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza nie przepraszaj, to oczywiste, ze teraz Larissa jest na pierwszym miejscu❤️

Ale przeciez dziecko musi jesc coraz wiecej i wiecej. Mi w szpitalu powiedziano, ze 10ml wiecej kazdego dnia przy kazdym karmieniu. Choc pewnie to tak pi razy oko. Chodzi o zwiekszanie ilosci.

Ja zwazylam sie trzy dni po wydobycinach bo dopiero wtedy bylam w stanie wyjsc z pokoju i waze 1kg mniej niz przed ciaza. W moim wypadku ciaza to dieta cud😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:56

Kamsza lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Dziewczyny po wydobycinach- wy chodzicie i jestescie fit mamy pomio bolu czy was nie boli i dlatego jestescie takie sprawne?

Mnie już nie boli po prostu aczkolwiek podniosłam starszaka - tak odruchowo i mi przepuklina wylazła i teraz to mnie boli :/ ja pierdole :/ Mam guzek nad pępkiem - ewidentnie czuć, że mi pomiędzy mięśnie wlazło coś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:56

• Lolla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo gratuluję! Zwłaszcza vabacu? Jaki miałaś odstęp między porodami?

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo gratuluję!! :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza, jaki słodziak!!!

Alrauna, ile w koncu wazyl Twoj maluch?

Gratuluje yym co sie rozpakowaly!

Casjo, to co? Umawiamy sie na wtorek? Ciesze sie, ze wyniki masz dobre! Chociaż kopytka przerqżające masz ;p
    Przy okazji moge Ci zadac pytanie z zakresu weterynarii? Moi rodsice maja 2,5 letniego pieska, czìłałkę, niby z hodowli, ale troche taka oszukana. Skakal ostatnio i obil sobie prawa, tylna nózke. Byl bardzo osowialy, wiec poszlismy do weta. Lekarz zronil przeswietlenie, powiedzial, ze mały uszkodzil sobie rzepkę, ktora w ogole ma wade wrodzona i jest wypadająca(?), zalecił operacje. Piesek faktycznie od urodzenia przeskakuje tak specyficznie z łapii na łapkę, ale generalnie nie wuglada jakhy mu to utrudnialo zycie. Teraz dostal leki przeciwbolowe wzastrzykach i juz wszystko okej, zachowuje sie normalnie. We wtorek mamy konsultacje z psim ortopeda. Zobaczymy co powie. Tylko tak sie zastanawiamy, czy faktycznienjest potrzeba operacji, lepiej moze jej nie wykonywac? O co pytac tego ortopedy? Na co zwrocic uwage? Moze cos podpowiesz? :)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo szacun! I ogromne gratulacje 😘

Wszystkie Wasze dzieciaczki są cudne, odczuwam wielkie zazdro 😜
    ❤️

Byłam dzisiaj na ktg, zapis prawidłowy. Mikołaj kręcił się jak szalony, aktywność skurczowa.. zero 😂 Widocznie wczoraj moja macica się zmeczyla.
    Położna mówi, że brzuch mam już prawie na poziomie kolan, więc może coś się zadzieje w przeciągu tygodnia, no ale wiadomo.. Nie wiadomo ;)

Kajtolo, Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ