X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do domku 😍
    Od samego początku się cyckujemy tak jak ines. W 2 dobie mała spadła z wagi sporo bo prawie 200 g to proponowali dokarmianie. Ja byłam pewna że mam mleko bo poprosiłam jedna z pelegniarek o ucisniecie i wyleciało sporo siary. No ale uparli się ze to zagrożenie życia wiec wzięłam to mm dla własnego spokoju. W sumie dałam jej chyba w nocy ze 2 butelki oczywiście plus cyc i wczoraj już było więcej na wadze ! Też pije mnóstwo wody, herbatkę laktacyjne i femaltiker 2x ale co miało decydujący wpływ to nie wiem :) a z badań jakie mieliśmy wykonywane to bilirubina, przesiewowy test słuchu, fenyloketonuria, saturacja i chyba to wszystko.

X girl. Z mobilizacja po cc jest różnie. Daj sobie czas - każdy organizm jest inny :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i te rozpakowane i te jeszcze nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:33

Aska1994, Kamsza, Casjopea, Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Tkaa w FCI nawet odpady mają metryki i np zakaz rozmnażania.. Domyślam się jaki Wasz piesek ma papier. Uwierz mi, pełno takich widuję. I żal mi nieświadomych niczego właścicieli, którzy myśleli, że robią wszystko dobrze i że mają rasowego pieska, tylko trochę tańszego niż 2 tys.. I teraz płacą tysiące za operacje i inne cuda wianki.

Echh to wlasnie prawda. Tata chcial dobrze, sam na wlasna reke wszystko zalatwial, bo chcial zeobic niespodziankę, a ze łatwo go namowic i jeszcze jak zobaczył psiaka to sie zakochal to poszedl na taki uklad. Wiec ja tez sie wlasnie domyslam co to za hodowla... :/

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo, a u ciebie.cos sie pojawia podejrzanego? :>

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska, świetne wieści!

Eluska lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kamsza twoja malutka wygląda jak taka laleczka baby Born. Śliczna

Noo ma aż 43cm 😁😊Także prawie jak laleczka 🥰

Dzwonił właśnie pediatra dostaliśmy pozwolenie dawać małej 55ml-60ml mleka w butelce mam nadzieję ze pomorze i wystarczy dla niej żeby głodna nie była. A teraz właśnie zbliża się pora karmienia a moja mała co w najlepsze śpi u nas w łóżku 😁😊nie wiem co ona widzi w tym naszym łóżku ale widać że jej wygodnie i przyjemnie. A ja dokonczam obiad robić. Dzisiaj pomidorowa 😁😁😁😁

Eluska super wieści 😊😊

Mikaja i jak tam proba z odkurzaczem? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:44

tka_aa, Eluska lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Mikaja i jak tam proba z odkurzaczem? 😁

Jeszcze nie odpalił mąż :D Nawadnia się :D

Kamsza lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie drgnęła nawet :D Ale co się dziwić - w nocy 3h nie spała i lamentowała, bo cycki jej nie pasowały, to teraz odsypia.

Kamsza lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Casjo, a u ciebie.cos sie pojawia podejrzanego? :>
    Nic a nic. Tylko wiszący brzuch. Miałam wczoraj nadzieję w tych skurczach, ale pewnie po prostu za dużo aktywności fizycznej (centrum handlowe, 3 pralki, prasowanie, córka z motorkiem w dupce..). Nawet czop mi nie wypada, a z córką jednak wypadał stopniowo kilka dni przed porodem. Także cóż, czekam. Ale jutro odkopujemy seksy, bo od kiedy mam te różne dziwne akcje to nic a nic. Mąż i tak średnio chce i się boi, ale toć to przecież zalecenia lekarza są.. 😋

tka_aa, Messy92 lubią tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, ze juz jestescie po wszystkim, macie swoje dzieciaki i jeszcze do tego kestescie w domu! Mam nadzieje, ze max za 3 tygodnie ja juz tez bede mogla martwic sie laktacja i odpalac odkurzacz w domu!

Eluska lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo masz jeszcze nogi czy odpadły?
    Gnija sobie dalej. Rano rażą fioletem w czerwone ciapki, potem są normalne. Dzisiaj o 7 rano wpadł mój kumpel po kasę, od którego kupujemy okna i mój kochany mąż rzekł, żebym jednak ubrała długie spodnie, bo wstyd. Ale nie miałam wstydu przed kumplem gejem, którego znam od stu lat 😂

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ines ja przy pierwszym dziecku nic sie nie nauczylam. Przy drugim wbijałam sobie teorie kp i nastawaialam sie na walke dzieki temu wiedzialam co mnie czeka i nie bylo zdziwienia ze cycek to jednak nie kran😁A kobietom niestety brakuje podstawowej wiedzy i jest jak jest

Poza tym to w szpitalach tez brakuje wsparcia i odpowiedniej pomocy, tutaj cdl mówiła ze spokojnie ze siara jest, ze dziecku wystarczy ze trzeba się dużo przytulać żeby hormony odpowiednio zadziałały etc, ja zarządziłam zakaz dokarmiania a przyjechały starsze piguły z noworodków i na mnie nafuczaly ze dziecko głodne i ze tak wyje bo głodna a ja powinnam jej dac butelkę bo pokarmu jeszcze nie mam i szybko po cc mieć nie będę a kto to widział tak dziecko głodzić. No i gdzie tu wsparcie? Gdzie podstawowa wiedza? Nawet osoby które powinny ja mieć kuleja No i jest jak jest. To straszne ze więcej można wyczytać w internetach niż dowiedzieć się od potencjalnych profesjonalistów.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nic a nic. Tylko wiszący brzuch. Miałam wczoraj nadzieję w tych skurczach, ale pewnie po prostu za dużo aktywności fizycznej (centrum handlowe, 3 pralki, prasowanie, córka z motorkiem w dupce..). Nawet czop mi nie wypada, a z córką jednak wypadał stopniowo kilka dni przed porodem. Także cóż, czekam. Ale jutro odkopujemy seksy, bo od kiedy mam te różne dziwne akcje to nic a nic. Mąż i tak średnio chce i się boi, ale toć to przecież zalecenia lekarza są.. 😋

Ja tez wlasnie od niedzieli, jak mi w szpitalj powiedzieli zeby wiecej ruchu to chodze na zakipy, wydaje pieniadze, schylam sie, nie ma ze boli ;p
    Kurna a ja meza nie moge moge namowic, chlop sie tak boi ;d a ja z tym brzichem i fizycznymi ograniczeniami to nawet powic sie nie moge i pokusic, nie mowiac juz o jakiejs seksi bieliznie czy cos. Boi sie, ze pecherz plodowh przebije... ;d ale umowilismy sie, ze jak do przyszlego tygodnia nic sie nie zadzieje, to nie ma opcji...;p

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w końcu zeszła opuchlizna i o mamo ! Mam kostki w stopach i łydki takie ładne. W 4 dni od wyjścia ze szpitala zeszło 5kg - wody chyba :O Nawet nie wiedziałam, że jestem w tej końcówce aż tak opuchnięta. A i tak jeszcze jak zakładam buty, to trochę ciasno więc pewnie jeszcze zejdzie. W poniedziałek prawa noga i łydka tak mi spuchły, że myślałam, że mi noga eksploduje.

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Idz sie lecz😂😂

No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂

Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.

No i dobra, to trzeba czuć. wolisz karmić mm to będziecie się karmić mm. Grunt żeby mała miała pełny brzuszek i zadowolona mamę ☺️

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    To kiedy nastepne? 🤣

Nigdy!!! Fabryka definitywnie zamknieta 😅🙈
    To wszystko przez to ze ta ciąża była tak intensywna ze nie zdążyłam się nią nacieszyć... a tu pyk już maleństwo z nami

Sylka135 lubi tę wiadomość

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Idz sie lecz😂😂

No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂

Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.

Karmienie mieszane też jest dobre i ma swoją wartość.
    Odciągasz czy karmisz piersią i mm z butelki?

Ja odstawiłam laktator wczoraj całkiem. Tzn, raz dociągnęłam po karmieniu, bo zależało mi, żeby Mikołaja wykąpać wieczorem, a mała jadła i jadła więc jak pojadła i przysnęła to w razie w dociągnęłam jeszcze do butelki laktatorem, żeby tata mógł podać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ines, w szpiatalach brakuje wsparcia bo nie malo personelu,gówniana płaca a do tego oni tez maja nastawienie do matek takie jakie maja, ze one i tak lepiwj wiedza i ze zrobią po swojemu.
    A dokarmianie mm czesto jest konieczne bo faktycznie ten cukier dzieciakom leci na łeb na szyje.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X Ty musisz jeszcze postarać się o syna ,bo musi być parka , no i oczywiście musisz jeszcze urodzić SN ...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, ja podobnie jak Ty, w przeciągu tygodnia chciałabym być już rozdwojona. 😅

Co do odczuwania gorąca, zaczyna się wieczorem, trwa całą noc, rano dopiero mija, niczym się nie przykrywam, a mąż zakryta po czubek nosa i mówi żebym zamknęła okno bo piździ. 😉 ogólnie mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. 😅

Miałam jeszcze się do czegoś odnieść, ale już zapomniałam. Tradycyjnie 😜

Dzieciaczki macie cudne!🥰

My zbieramy się do galerii, trochę pochodzimy, zjemy obiad i potem na ktg i wizytę o 14. 😊

mikka86 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ