Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj do domku 😍
Od samego początku się cyckujemy tak jak ines. W 2 dobie mała spadła z wagi sporo bo prawie 200 g to proponowali dokarmianie. Ja byłam pewna że mam mleko bo poprosiłam jedna z pelegniarek o ucisniecie i wyleciało sporo siary. No ale uparli się ze to zagrożenie życia wiec wzięłam to mm dla własnego spokoju. W sumie dałam jej chyba w nocy ze 2 butelki oczywiście plus cyc i wczoraj już było więcej na wadze ! Też pije mnóstwo wody, herbatkę laktacyjne i femaltiker 2x ale co miało decydujący wpływ to nie wiema z badań jakie mieliśmy wykonywane to bilirubina, przesiewowy test słuchu, fenyloketonuria, saturacja i chyba to wszystko.
X girl. Z mobilizacja po cc jest różnie. Daj sobie czas - każdy organizm jest inny
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i te rozpakowane i te jeszcze nieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:33
Aska1994, Kamsza, Casjopea, Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Tkaa w FCI nawet odpady mają metryki i np zakaz rozmnażania.. Domyślam się jaki Wasz piesek ma papier. Uwierz mi, pełno takich widuję. I żal mi nieświadomych niczego właścicieli, którzy myśleli, że robią wszystko dobrze i że mają rasowego pieska, tylko trochę tańszego niż 2 tys.. I teraz płacą tysiące za operacje i inne cuda wianki.
Echh to wlasnie prawda. Tata chcial dobrze, sam na wlasna reke wszystko zalatwial, bo chcial zeobic niespodziankę, a ze łatwo go namowic i jeszcze jak zobaczył psiaka to sie zakochal to poszedl na taki uklad. Wiec ja tez sie wlasnie domyslam co to za hodowla... -
Eluska, świetne wieści!
Eluska lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
mikka86 wrote:Kamsza twoja malutka wygląda jak taka laleczka baby Born. Śliczna
Noo ma aż 43cm 😁😊Także prawie jak laleczka 🥰
Dzwonił właśnie pediatra dostaliśmy pozwolenie dawać małej 55ml-60ml mleka w butelce mam nadzieję ze pomorze i wystarczy dla niej żeby głodna nie była. A teraz właśnie zbliża się pora karmienia a moja mała co w najlepsze śpi u nas w łóżku 😁😊nie wiem co ona widzi w tym naszym łóżku ale widać że jej wygodnie i przyjemnie. A ja dokonczam obiad robić. Dzisiaj pomidorowa 😁😁😁😁
Eluska super wieści 😊😊
Mikaja i jak tam proba z odkurzaczem? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:44
tka_aa, Eluska lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Casjo, a u ciebie.cos sie pojawia podejrzanego? :>
tka_aa, Messy92 lubią tę wiadomość
-
Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, ze juz jestescie po wszystkim, macie swoje dzieciaki i jeszcze do tego kestescie w domu! Mam nadzieje, ze max za 3 tygodnie ja juz tez bede mogla martwic sie laktacja i odpalac odkurzacz w domu!
Eluska lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Casjo masz jeszcze nogi czy odpadły?
-
KarolaJJ wrote:Ines ja przy pierwszym dziecku nic sie nie nauczylam. Przy drugim wbijałam sobie teorie kp i nastawaialam sie na walke dzieki temu wiedzialam co mnie czeka i nie bylo zdziwienia ze cycek to jednak nie kran😁A kobietom niestety brakuje podstawowej wiedzy i jest jak jest
Poza tym to w szpitalach tez brakuje wsparcia i odpowiedniej pomocy, tutaj cdl mówiła ze spokojnie ze siara jest, ze dziecku wystarczy ze trzeba się dużo przytulać żeby hormony odpowiednio zadziałały etc, ja zarządziłam zakaz dokarmiania a przyjechały starsze piguły z noworodków i na mnie nafuczaly ze dziecko głodne i ze tak wyje bo głodna a ja powinnam jej dac butelkę bo pokarmu jeszcze nie mam i szybko po cc mieć nie będę a kto to widział tak dziecko głodzić. No i gdzie tu wsparcie? Gdzie podstawowa wiedza? Nawet osoby które powinny ja mieć kuleja No i jest jak jest. To straszne ze więcej można wyczytać w internetach niż dowiedzieć się od potencjalnych profesjonalistów.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Casjopea wrote:Nic a nic. Tylko wiszący brzuch. Miałam wczoraj nadzieję w tych skurczach, ale pewnie po prostu za dużo aktywności fizycznej (centrum handlowe, 3 pralki, prasowanie, córka z motorkiem w dupce..). Nawet czop mi nie wypada, a z córką jednak wypadał stopniowo kilka dni przed porodem. Także cóż, czekam. Ale jutro odkopujemy seksy, bo od kiedy mam te różne dziwne akcje to nic a nic. Mąż i tak średnio chce i się boi, ale toć to przecież zalecenia lekarza są.. 😋
Ja tez wlasnie od niedzieli, jak mi w szpitalj powiedzieli zeby wiecej ruchu to chodze na zakipy, wydaje pieniadze, schylam sie, nie ma ze boli ;p
Kurna a ja meza nie moge moge namowic, chlop sie tak boi ;d a ja z tym brzichem i fizycznymi ograniczeniami to nawet powic sie nie moge i pokusic, nie mowiac juz o jakiejs seksi bieliznie czy cos. Boi sie, ze pecherz plodowh przebije... ;d ale umowilismy sie, ze jak do przyszlego tygodnia nic sie nie zadzieje, to nie ma opcji...;p -
Mnie w końcu zeszła opuchlizna i o mamo ! Mam kostki w stopach i łydki takie ładne. W 4 dni od wyjścia ze szpitala zeszło 5kg - wody chyba
Nawet nie wiedziałam, że jestem w tej końcówce aż tak opuchnięta. A i tak jeszcze jak zakładam buty, to trochę ciasno więc pewnie jeszcze zejdzie. W poniedziałek prawa noga i łydka tak mi spuchły, że myślałam, że mi noga eksploduje.
-
xgirl wrote:Idz sie lecz😂😂
No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂
Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.
No i dobra, to trzeba czuć. wolisz karmić mm to będziecie się karmić mm. Grunt żeby mała miała pełny brzuszek i zadowolona mamę ☺️
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Sylka135 wrote:To kiedy nastepne? 🤣
Nigdy!!! Fabryka definitywnie zamknieta 😅🙈
To wszystko przez to ze ta ciąża była tak intensywna ze nie zdążyłam się nią nacieszyć... a tu pyk już maleństwo z nami
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:Idz sie lecz😂😂
No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂
Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.
Karmienie mieszane też jest dobre i ma swoją wartość.
Odciągasz czy karmisz piersią i mm z butelki?
Ja odstawiłam laktator wczoraj całkiem. Tzn, raz dociągnęłam po karmieniu, bo zależało mi, żeby Mikołaja wykąpać wieczorem, a mała jadła i jadła więc jak pojadła i przysnęła to w razie w dociągnęłam jeszcze do butelki laktatorem, żeby tata mógł podać. -
nick nieaktualnyOj Ines, w szpiatalach brakuje wsparcia bo nie malo personelu,gówniana płaca a do tego oni tez maja nastawienie do matek takie jakie maja, ze one i tak lepiwj wiedza i ze zrobią po swojemu.
A dokarmianie mm czesto jest konieczne bo faktycznie ten cukier dzieciakom leci na łeb na szyje. -
Tka_aa 3060 gramów i 54 cm
Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Mikka, ja podobnie jak Ty, w przeciągu tygodnia chciałabym być już rozdwojona. 😅
Co do odczuwania gorąca, zaczyna się wieczorem, trwa całą noc, rano dopiero mija, niczym się nie przykrywam, a mąż zakryta po czubek nosa i mówi żebym zamknęła okno bo piździ. 😉 ogólnie mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. 😅
Miałam jeszcze się do czegoś odnieść, ale już zapomniałam. Tradycyjnie 😜
Dzieciaczki macie cudne!🥰
My zbieramy się do galerii, trochę pochodzimy, zjemy obiad i potem na ktg i wizytę o 14. 😊mikka86 lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖