X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do domku 😍
    Od samego początku się cyckujemy tak jak ines. W 2 dobie mała spadła z wagi sporo bo prawie 200 g to proponowali dokarmianie. Ja byłam pewna że mam mleko bo poprosiłam jedna z pelegniarek o ucisniecie i wyleciało sporo siary. No ale uparli się ze to zagrożenie życia wiec wzięłam to mm dla własnego spokoju. W sumie dałam jej chyba w nocy ze 2 butelki oczywiście plus cyc i wczoraj już było więcej na wadze ! Też pije mnóstwo wody, herbatkę laktacyjne i femaltiker 2x ale co miało decydujący wpływ to nie wiem :) a z badań jakie mieliśmy wykonywane to bilirubina, przesiewowy test słuchu, fenyloketonuria, saturacja i chyba to wszystko.

X girl. Z mobilizacja po cc jest różnie. Daj sobie czas - każdy organizm jest inny :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i te rozpakowane i te jeszcze nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:33

Aska1994, Kamsza, Casjopea, Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Tkaa w FCI nawet odpady mają metryki i np zakaz rozmnażania.. Domyślam się jaki Wasz piesek ma papier. Uwierz mi, pełno takich widuję. I żal mi nieświadomych niczego właścicieli, którzy myśleli, że robią wszystko dobrze i że mają rasowego pieska, tylko trochę tańszego niż 2 tys.. I teraz płacą tysiące za operacje i inne cuda wianki.

Echh to wlasnie prawda. Tata chcial dobrze, sam na wlasna reke wszystko zalatwial, bo chcial zeobic niespodziankę, a ze łatwo go namowic i jeszcze jak zobaczył psiaka to sie zakochal to poszedl na taki uklad. Wiec ja tez sie wlasnie domyslam co to za hodowla... :/

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo, a u ciebie.cos sie pojawia podejrzanego? :>

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska, świetne wieści!

Eluska lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kamsza twoja malutka wygląda jak taka laleczka baby Born. Śliczna

Noo ma aż 43cm 😁😊Także prawie jak laleczka 🥰

Dzwonił właśnie pediatra dostaliśmy pozwolenie dawać małej 55ml-60ml mleka w butelce mam nadzieję ze pomorze i wystarczy dla niej żeby głodna nie była. A teraz właśnie zbliża się pora karmienia a moja mała co w najlepsze śpi u nas w łóżku 😁😊nie wiem co ona widzi w tym naszym łóżku ale widać że jej wygodnie i przyjemnie. A ja dokonczam obiad robić. Dzisiaj pomidorowa 😁😁😁😁

Eluska super wieści 😊😊

Mikaja i jak tam proba z odkurzaczem? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 11:44

tka_aa, Eluska lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Mikaja i jak tam proba z odkurzaczem? 😁

Jeszcze nie odpalił mąż :D Nawadnia się :D

Kamsza lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie drgnęła nawet :D Ale co się dziwić - w nocy 3h nie spała i lamentowała, bo cycki jej nie pasowały, to teraz odsypia.

Kamsza lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Casjo, a u ciebie.cos sie pojawia podejrzanego? :>
    Nic a nic. Tylko wiszący brzuch. Miałam wczoraj nadzieję w tych skurczach, ale pewnie po prostu za dużo aktywności fizycznej (centrum handlowe, 3 pralki, prasowanie, córka z motorkiem w dupce..). Nawet czop mi nie wypada, a z córką jednak wypadał stopniowo kilka dni przed porodem. Także cóż, czekam. Ale jutro odkopujemy seksy, bo od kiedy mam te różne dziwne akcje to nic a nic. Mąż i tak średnio chce i się boi, ale toć to przecież zalecenia lekarza są.. 😋

tka_aa, Messy92 lubią tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, ze juz jestescie po wszystkim, macie swoje dzieciaki i jeszcze do tego kestescie w domu! Mam nadzieje, ze max za 3 tygodnie ja juz tez bede mogla martwic sie laktacja i odpalac odkurzacz w domu!

Eluska lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo masz jeszcze nogi czy odpadły?
    Gnija sobie dalej. Rano rażą fioletem w czerwone ciapki, potem są normalne. Dzisiaj o 7 rano wpadł mój kumpel po kasę, od którego kupujemy okna i mój kochany mąż rzekł, żebym jednak ubrała długie spodnie, bo wstyd. Ale nie miałam wstydu przed kumplem gejem, którego znam od stu lat 😂

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ines ja przy pierwszym dziecku nic sie nie nauczylam. Przy drugim wbijałam sobie teorie kp i nastawaialam sie na walke dzieki temu wiedzialam co mnie czeka i nie bylo zdziwienia ze cycek to jednak nie kran😁A kobietom niestety brakuje podstawowej wiedzy i jest jak jest

Poza tym to w szpitalach tez brakuje wsparcia i odpowiedniej pomocy, tutaj cdl mówiła ze spokojnie ze siara jest, ze dziecku wystarczy ze trzeba się dużo przytulać żeby hormony odpowiednio zadziałały etc, ja zarządziłam zakaz dokarmiania a przyjechały starsze piguły z noworodków i na mnie nafuczaly ze dziecko głodne i ze tak wyje bo głodna a ja powinnam jej dac butelkę bo pokarmu jeszcze nie mam i szybko po cc mieć nie będę a kto to widział tak dziecko głodzić. No i gdzie tu wsparcie? Gdzie podstawowa wiedza? Nawet osoby które powinny ja mieć kuleja No i jest jak jest. To straszne ze więcej można wyczytać w internetach niż dowiedzieć się od potencjalnych profesjonalistów.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nic a nic. Tylko wiszący brzuch. Miałam wczoraj nadzieję w tych skurczach, ale pewnie po prostu za dużo aktywności fizycznej (centrum handlowe, 3 pralki, prasowanie, córka z motorkiem w dupce..). Nawet czop mi nie wypada, a z córką jednak wypadał stopniowo kilka dni przed porodem. Także cóż, czekam. Ale jutro odkopujemy seksy, bo od kiedy mam te różne dziwne akcje to nic a nic. Mąż i tak średnio chce i się boi, ale toć to przecież zalecenia lekarza są.. 😋

Ja tez wlasnie od niedzieli, jak mi w szpitalj powiedzieli zeby wiecej ruchu to chodze na zakipy, wydaje pieniadze, schylam sie, nie ma ze boli ;p
    Kurna a ja meza nie moge moge namowic, chlop sie tak boi ;d a ja z tym brzichem i fizycznymi ograniczeniami to nawet powic sie nie moge i pokusic, nie mowiac juz o jakiejs seksi bieliznie czy cos. Boi sie, ze pecherz plodowh przebije... ;d ale umowilismy sie, ze jak do przyszlego tygodnia nic sie nie zadzieje, to nie ma opcji...;p

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w końcu zeszła opuchlizna i o mamo ! Mam kostki w stopach i łydki takie ładne. W 4 dni od wyjścia ze szpitala zeszło 5kg - wody chyba :O Nawet nie wiedziałam, że jestem w tej końcówce aż tak opuchnięta. A i tak jeszcze jak zakładam buty, to trochę ciasno więc pewnie jeszcze zejdzie. W poniedziałek prawa noga i łydka tak mi spuchły, że myślałam, że mi noga eksploduje.

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Idz sie lecz😂😂

No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂

Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.

No i dobra, to trzeba czuć. wolisz karmić mm to będziecie się karmić mm. Grunt żeby mała miała pełny brzuszek i zadowolona mamę ☺️

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    To kiedy nastepne? 🤣

Nigdy!!! Fabryka definitywnie zamknieta 😅🙈
    To wszystko przez to ze ta ciąża była tak intensywna ze nie zdążyłam się nią nacieszyć... a tu pyk już maleństwo z nami

Sylka135 lubi tę wiadomość

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Idz sie lecz😂😂

No ja tez zauwazylam, ze 80%rad bylo o kant dupy potluc. Fajnie pomogli mi z siara na poczatku ale bez sensu katowalam sie potem laktatorem jak i tak mleka jescze nie mialam i nie mialo prawa tam cos leciec🤦 Dobrze, ze dalam sobie siana po trzech odciaganiach (taka mam cierpliwosci)😂

Teraz karmie pol na pol. Jednak Jak mowilam kp srednio mi lezy. Pokarmie tak tylko jakis czas i bede zamykac fabryke.

Karmienie mieszane też jest dobre i ma swoją wartość.
    Odciągasz czy karmisz piersią i mm z butelki?

Ja odstawiłam laktator wczoraj całkiem. Tzn, raz dociągnęłam po karmieniu, bo zależało mi, żeby Mikołaja wykąpać wieczorem, a mała jadła i jadła więc jak pojadła i przysnęła to w razie w dociągnęłam jeszcze do butelki laktatorem, żeby tata mógł podać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ines, w szpiatalach brakuje wsparcia bo nie malo personelu,gówniana płaca a do tego oni tez maja nastawienie do matek takie jakie maja, ze one i tak lepiwj wiedza i ze zrobią po swojemu.
    A dokarmianie mm czesto jest konieczne bo faktycznie ten cukier dzieciakom leci na łeb na szyje.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X Ty musisz jeszcze postarać się o syna ,bo musi być parka , no i oczywiście musisz jeszcze urodzić SN ...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, ja podobnie jak Ty, w przeciągu tygodnia chciałabym być już rozdwojona. 😅

Co do odczuwania gorąca, zaczyna się wieczorem, trwa całą noc, rano dopiero mija, niczym się nie przykrywam, a mąż zakryta po czubek nosa i mówi żebym zamknęła okno bo piździ. 😉 ogólnie mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. 😅

Miałam jeszcze się do czegoś odnieść, ale już zapomniałam. Tradycyjnie 😜

Dzieciaczki macie cudne!🥰

My zbieramy się do galerii, trochę pochodzimy, zjemy obiad i potem na ktg i wizytę o 14. 😊

mikka86 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ