X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?
    Pokarm możesz mieć opóźniony przy cc do 24 godzin

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polatalam po sklepach i nie wiem czy się coś nie ruszy
    🤔 Zobaczymy
    Bo w niedziele moi rodzice mają przyjechać w domu posprzątać musze

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię przy otwartym na ścieżaj oknie. W samych majtkach. I nie przykryta. Nawet się do męża nie przytulę, bo mi gorąco. W ogóle się czuję jakbym miała gorączkę, oczy jakbym nie spała parę dni, zatkany nos, zamiast kupy leci ze mnie woda (sorry 😋), pachwiny napierdzielają, plecy wołają o litość i brzuch twardnieje coraz częściej, czasem jakiś skurcz.

Wiecie, będzie mi miło, jak któraś urodzi ze mną w poniedziałek 😁

Emma_ lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż działa z odkurzaczem. Mała wciągnęła 60ml bez problemu i śpi teraz więc nic a nic jej nie rusza 😁😊Jestem ciekawa na jak długo

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ja wczoraj sprzatalam a dzisiaj mam spa😁Paznokcie u stóp zrobione,biore sie za dłonie. Pozniej trzasne henne i moze farba na włosy sie uda. Mlody bedzie mial jeszcze dwie dwugodzinne drzemki wiec mysle ze dam rade

Karola z Ciebie to taka perfekcyjna pani domu! :D Wszystko wysprzątane na błysk, okna wypolerowane dzień po cesarce, zawsze zadbana, regularne seksy przez całą ciążę, noż kuźwa chłop twój to 6 w totka trafił! :D Dobrze, że mój biedak nie wie, że takie kobiety naprawdę istnieją. ;)

Jeju jakie fajne te wasze dzidziule. A Larissa ze swoimi 43 centymetrami to już w ogole rozbija system. Prześliczna!

Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?

U mnie w 3. dobie zaczęło coś lecieć, ale tak więcej pokarmu mam od wczoraj - 6. doba po. Więc trochę później, niż poprzednim razem.

Z tym dokarmianiem to właśnie różnie jest. Ja wolałam małej w szpitalu podać mm, żeby mocz miała czysty i te kryształki się nie pojawiały, bo bez tego by nas po prostu nie wypuścili, a tak przepłukałam ją w 12 h dosłownie i wyszłyśmy, a w domu i tak to kp jakoś nam idzie - nie ma 100%, ale nie wiem jeszcze, czy będę miała zapał na 100% kp i czy mi się właśnie chce, bo jak wspomniałam - jestem też wygodnicka :P

Mówi się, że dzieci na piersi krócej śpią, a ta już 3h śpi po tej wspaniałej nocy. Zjadła 1 cyca tylko na dodatek więc jeden mam taki se, drugi nabity, az czuję grudki pod skórą :/ Zaraz jej chyba zmienię pampka, żeby się obudziła i zjadła, bo mnie rozsadzi przecież 🤔

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dziś rodzić nie będziemy :P Łepek w dole, nisko, ale nie bardzo, w kanale jeszcze nie jest, czego się w sumie spodziewałam. Następna wizyta w środę, a krótko potem wysyłka do szpitala na wywoływanie... Według nich jestem w 40+3, więc zostało max 1.5 tyg.

KasiaLukasia, Kamsza, ines., Eluska lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Karola z Ciebie to taka perfekcyjna pani domu! :D Wszystko wysprzątane na błysk, okna wypolerowane dzień po cesarce, zawsze zadbana, regularne seksy przez całą ciążę, noż kuźwa chłop twój to 6 w totka trafił! :D Dobrze, że mój biedak nie wie, że takie kobiety naprawdę istnieją. ;)

Jeju jakie fajne te wasze dzidziule. A Larissa ze swoimi 43 centymetrami to już w ogole rozbija system. Prześliczna!
    Okna to ja umyłam 2 tyg po a nie dzień.Poza tym mnie nic nie boli.Na seks od cc nie mam ochoty. A zadbana jestem tak ,ze chodze w spodenkach starego,przewiazanych rzemykiem i z cyckami na wierzchu bo wietrze cyce. Do tego jak zwiazałam włosy wczoraj wieczorem tak chodzę w tym kucyku ktory aktualnie jest na boku mojej głowy wiec wyglądam jak 3 latka po całym dniu w przedszkolu.
    Acha i dodam ze chidze jak robot bo ta szyja nadal napieprza i jak sie odwracam to całym ciałem a nie głową.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, ze juz jestescie po wszystkim, macie swoje dzieciaki i jeszcze do tego kestescie w domu! Mam nadzieje, ze max za 3 tygodnie ja juz tez bede mogla martwic sie laktacja i odpalac odkurzacz w domu!
    Tez tak mialam jak inne rodzily a ja sie tylko stresowalam :P Teraz mega ulga. Ty tez juz bardzo blisko celu jestes :* Jak sie czujesz?

tka_aa lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c9a772c4bcd4.jpg
    Centrum dowodzenia😂

Kamsza, mikka86, KasiaLukasia, Emma_, Casjopea, mikaja lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Okna to ja umyłam 2 tyg po a nie dzień.Poza tym mnie nic nie boli.Na seks od cc nie mam ochoty. A zadbana jestem tak ,ze chodze w spodenkach starego,przewiazanych rzemykiem i z cyckami na wierzchu bo wietrze cyce. Do tego jak zwiazałam włosy wczoraj wieczorem tak chodzę w tym kucyku ktory aktualnie jest na boku mojej głowy wiec wyglądam jak 3 latka po całym dniu w przedszkolu.
    Acha i dodam ze chidze jak robot bo ta szyja nadal napieprza i jak sie odwracam to całym ciałem a nie głową.

No wlasnie co z tą szyją? Jesteś umówiona do jakiegoś lekarza? Będą coś z tym robić?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w sierpniu na dopplera szyi

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga!!

Jednak poprawka u mnie waga dzisiaj pokazał 49.9kg także waga z przed ciąży.
    Tak to ja mogę być zawsze w ciąży 😊😁 Ale do następnego maleństwa trochę i to napewno poczekam...
    563690d928349c07med.jpg

Zdjęcie 2tyg temu i zdjęcie z dziś..

Moja malutka dzisiaj kończy 2tyg 😱😱😱kiedy ten czas tak zleciał 😊🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:50

KasiaLukasia, xgirl, Sylka135, Drobinka91, ines., Eluska, Casjopea lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Byłam u lekarza, dziś rodzić nie będziemy :P Łepek w dole, nisko, ale nie bardzo, w kanale jeszcze nie jest, czego się w sumie spodziewałam. Następna wizyta w środę, a krótko potem wysyłka do szpitala na wywoływanie... Według nich jestem w 40+3, więc zostało max 1.5 tyg.

To dokładnie tak jak ja. A co z szyjką? Ja miałam w 40+0 rozwarcie na centymetr, ale lekarz z taką siłą wkręcał mi palucha, że mógłby nam w domu palcem dziury na gwoździe w żelbetonie robić. Więc nie wiem czy to wiarygodne. A długość szyjki na 2,5cm czyli też tyle co niektóre dziewczyny mają przez polowę ciąży.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza zajebiscie Ci ta waga zeszla. Raz dwa i brzuch sie tez wsyśnie do zera.

Kamsza lubi tę wiadomość

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    To dokładnie tak jak ja. A co z szyjką? Ja miałam w 40+0 rozwarcie na centymetr, ale lekarz z taką siłą wkręcał mi palucha, że mógłby nam w domu palcem dziury na gwoździe w żelbetonie robić. Więc nie wiem czy to wiarygodne. A długość szyjki na 2,5cm czyli też tyle co niektóre dziewczyny mają przez polowę ciąży.
    Nie mam pojęcia, tu badają ginekologicznie dopiero w szpitalu. I tak dobrze, że chociaż na usg zobaczył, ale to pewnie tylko dlatego, że nie czuje się pewnie w "macankach", a chciał zobaczyć pozycję dziecka.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Tez tak mialam jak inne rodzily a ja sie tylko stresowalam :P Teraz mega ulga. Ty tez juz bardzo blisko celu jestes :* Jak sie czujesz?

Psychocznie naprawde niezle, juz mi wszystko jedno byle bylo po! Ogarnela mnie jakos obojetnosc i troche wkurw, bo juz jestem zmeczona.

Fizycznie srednio, niestety odczuwam bole przy chodzeniu lezeniu wstawaniu, ruchy dziecka tez nie rozpieszczaja, jestem zmeczona swoja niepelnosprawnoscia i wszystkimi ciazowymi dolegliwosciami ;p niestety koncowka jest najgorsza i juz naprawde przebieram nogami jak dziecko przed prezentami na gwiazdkę!

Ale dzieki, zw pytasz :)))

A jak tam leki, strachy macierzynstwa? Spoko? Jest tak zle jak straszą? Nie spi sie, nie je, koniec zycia?;p i jak rana? Dalej strasznie wyglada? ;(

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna, to super waga :) i super ekspres porod, mam nadzieje, ze u mnie tez tak sie skonczy ;p (chyba ze juz mi sie porypalo i to nie Ty tak szybko ogarnelas sie z rodzeniem ;p)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:

Trzymam kciuki, zeby Cie jesnak wzielo wczesniej niz pozniej ;p Ja juz wariuje, a dopiero 37+3 , podziwiam cie za cierpliwosc, chyba bym wyciagnela sobie bobasa juz gardlem ;p

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka, a ty kiedy zamierzasz rodzic?

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ