X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?
    Pokarm możesz mieć opóźniony przy cc do 24 godzin

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polatalam po sklepach i nie wiem czy się coś nie ruszy
    🤔 Zobaczymy
    Bo w niedziele moi rodzice mają przyjechać w domu posprzątać musze

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię przy otwartym na ścieżaj oknie. W samych majtkach. I nie przykryta. Nawet się do męża nie przytulę, bo mi gorąco. W ogóle się czuję jakbym miała gorączkę, oczy jakbym nie spała parę dni, zatkany nos, zamiast kupy leci ze mnie woda (sorry 😋), pachwiny napierdzielają, plecy wołają o litość i brzuch twardnieje coraz częściej, czasem jakiś skurcz.

Wiecie, będzie mi miło, jak któraś urodzi ze mną w poniedziałek 😁

Emma_ lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż działa z odkurzaczem. Mała wciągnęła 60ml bez problemu i śpi teraz więc nic a nic jej nie rusza 😁😊Jestem ciekawa na jak długo

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ja wczoraj sprzatalam a dzisiaj mam spa😁Paznokcie u stóp zrobione,biore sie za dłonie. Pozniej trzasne henne i moze farba na włosy sie uda. Mlody bedzie mial jeszcze dwie dwugodzinne drzemki wiec mysle ze dam rade

Karola z Ciebie to taka perfekcyjna pani domu! :D Wszystko wysprzątane na błysk, okna wypolerowane dzień po cesarce, zawsze zadbana, regularne seksy przez całą ciążę, noż kuźwa chłop twój to 6 w totka trafił! :D Dobrze, że mój biedak nie wie, że takie kobiety naprawdę istnieją. ;)

Jeju jakie fajne te wasze dzidziule. A Larissa ze swoimi 43 centymetrami to już w ogole rozbija system. Prześliczna!

Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Tka_aa 3060 gramów i 54 cm

Nie mam pokarmu,dr kazała dokarmiać mm.
    Pije herbatki,przystawiam małego. Czy laktator pomoże czy na razie się z nim wstrzymać? Po jakim czasie od cc pojawił się u Was pokarm?

U mnie w 3. dobie zaczęło coś lecieć, ale tak więcej pokarmu mam od wczoraj - 6. doba po. Więc trochę później, niż poprzednim razem.

Z tym dokarmianiem to właśnie różnie jest. Ja wolałam małej w szpitalu podać mm, żeby mocz miała czysty i te kryształki się nie pojawiały, bo bez tego by nas po prostu nie wypuścili, a tak przepłukałam ją w 12 h dosłownie i wyszłyśmy, a w domu i tak to kp jakoś nam idzie - nie ma 100%, ale nie wiem jeszcze, czy będę miała zapał na 100% kp i czy mi się właśnie chce, bo jak wspomniałam - jestem też wygodnicka :P

Mówi się, że dzieci na piersi krócej śpią, a ta już 3h śpi po tej wspaniałej nocy. Zjadła 1 cyca tylko na dodatek więc jeden mam taki se, drugi nabity, az czuję grudki pod skórą :/ Zaraz jej chyba zmienię pampka, żeby się obudziła i zjadła, bo mnie rozsadzi przecież 🤔

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dziś rodzić nie będziemy :P Łepek w dole, nisko, ale nie bardzo, w kanale jeszcze nie jest, czego się w sumie spodziewałam. Następna wizyta w środę, a krótko potem wysyłka do szpitala na wywoływanie... Według nich jestem w 40+3, więc zostało max 1.5 tyg.

KasiaLukasia, Kamsza, ines., Eluska lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Karola z Ciebie to taka perfekcyjna pani domu! :D Wszystko wysprzątane na błysk, okna wypolerowane dzień po cesarce, zawsze zadbana, regularne seksy przez całą ciążę, noż kuźwa chłop twój to 6 w totka trafił! :D Dobrze, że mój biedak nie wie, że takie kobiety naprawdę istnieją. ;)

Jeju jakie fajne te wasze dzidziule. A Larissa ze swoimi 43 centymetrami to już w ogole rozbija system. Prześliczna!
    Okna to ja umyłam 2 tyg po a nie dzień.Poza tym mnie nic nie boli.Na seks od cc nie mam ochoty. A zadbana jestem tak ,ze chodze w spodenkach starego,przewiazanych rzemykiem i z cyckami na wierzchu bo wietrze cyce. Do tego jak zwiazałam włosy wczoraj wieczorem tak chodzę w tym kucyku ktory aktualnie jest na boku mojej głowy wiec wyglądam jak 3 latka po całym dniu w przedszkolu.
    Acha i dodam ze chidze jak robot bo ta szyja nadal napieprza i jak sie odwracam to całym ciałem a nie głową.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, ze juz jestescie po wszystkim, macie swoje dzieciaki i jeszcze do tego kestescie w domu! Mam nadzieje, ze max za 3 tygodnie ja juz tez bede mogla martwic sie laktacja i odpalac odkurzacz w domu!
    Tez tak mialam jak inne rodzily a ja sie tylko stresowalam :P Teraz mega ulga. Ty tez juz bardzo blisko celu jestes :* Jak sie czujesz?

tka_aa lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c9a772c4bcd4.jpg
    Centrum dowodzenia😂

Kamsza, mikka86, KasiaLukasia, Emma_, Casjopea, mikaja lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Okna to ja umyłam 2 tyg po a nie dzień.Poza tym mnie nic nie boli.Na seks od cc nie mam ochoty. A zadbana jestem tak ,ze chodze w spodenkach starego,przewiazanych rzemykiem i z cyckami na wierzchu bo wietrze cyce. Do tego jak zwiazałam włosy wczoraj wieczorem tak chodzę w tym kucyku ktory aktualnie jest na boku mojej głowy wiec wyglądam jak 3 latka po całym dniu w przedszkolu.
    Acha i dodam ze chidze jak robot bo ta szyja nadal napieprza i jak sie odwracam to całym ciałem a nie głową.

No wlasnie co z tą szyją? Jesteś umówiona do jakiegoś lekarza? Będą coś z tym robić?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w sierpniu na dopplera szyi

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga!!

Jednak poprawka u mnie waga dzisiaj pokazał 49.9kg także waga z przed ciąży.
    Tak to ja mogę być zawsze w ciąży 😊😁 Ale do następnego maleństwa trochę i to napewno poczekam...
    563690d928349c07med.jpg

Zdjęcie 2tyg temu i zdjęcie z dziś..

Moja malutka dzisiaj kończy 2tyg 😱😱😱kiedy ten czas tak zleciał 😊🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:50

KasiaLukasia, xgirl, Sylka135, Drobinka91, ines., Eluska, Casjopea lubią tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Byłam u lekarza, dziś rodzić nie będziemy :P Łepek w dole, nisko, ale nie bardzo, w kanale jeszcze nie jest, czego się w sumie spodziewałam. Następna wizyta w środę, a krótko potem wysyłka do szpitala na wywoływanie... Według nich jestem w 40+3, więc zostało max 1.5 tyg.

To dokładnie tak jak ja. A co z szyjką? Ja miałam w 40+0 rozwarcie na centymetr, ale lekarz z taką siłą wkręcał mi palucha, że mógłby nam w domu palcem dziury na gwoździe w żelbetonie robić. Więc nie wiem czy to wiarygodne. A długość szyjki na 2,5cm czyli też tyle co niektóre dziewczyny mają przez polowę ciąży.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza zajebiscie Ci ta waga zeszla. Raz dwa i brzuch sie tez wsyśnie do zera.

Kamsza lubi tę wiadomość

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    To dokładnie tak jak ja. A co z szyjką? Ja miałam w 40+0 rozwarcie na centymetr, ale lekarz z taką siłą wkręcał mi palucha, że mógłby nam w domu palcem dziury na gwoździe w żelbetonie robić. Więc nie wiem czy to wiarygodne. A długość szyjki na 2,5cm czyli też tyle co niektóre dziewczyny mają przez polowę ciąży.
    Nie mam pojęcia, tu badają ginekologicznie dopiero w szpitalu. I tak dobrze, że chociaż na usg zobaczył, ale to pewnie tylko dlatego, że nie czuje się pewnie w "macankach", a chciał zobaczyć pozycję dziecka.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Tez tak mialam jak inne rodzily a ja sie tylko stresowalam :P Teraz mega ulga. Ty tez juz bardzo blisko celu jestes :* Jak sie czujesz?

Psychocznie naprawde niezle, juz mi wszystko jedno byle bylo po! Ogarnela mnie jakos obojetnosc i troche wkurw, bo juz jestem zmeczona.

Fizycznie srednio, niestety odczuwam bole przy chodzeniu lezeniu wstawaniu, ruchy dziecka tez nie rozpieszczaja, jestem zmeczona swoja niepelnosprawnoscia i wszystkimi ciazowymi dolegliwosciami ;p niestety koncowka jest najgorsza i juz naprawde przebieram nogami jak dziecko przed prezentami na gwiazdkę!

Ale dzieki, zw pytasz :)))

A jak tam leki, strachy macierzynstwa? Spoko? Jest tak zle jak straszą? Nie spi sie, nie je, koniec zycia?;p i jak rana? Dalej strasznie wyglada? ;(

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna, to super waga :) i super ekspres porod, mam nadzieje, ze u mnie tez tak sie skonczy ;p (chyba ze juz mi sie porypalo i to nie Ty tak szybko ogarnelas sie z rodzeniem ;p)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:

Trzymam kciuki, zeby Cie jesnak wzielo wczesniej niz pozniej ;p Ja juz wariuje, a dopiero 37+3 , podziwiam cie za cierpliwosc, chyba bym wyciagnela sobie bobasa juz gardlem ;p

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka, a ty kiedy zamierzasz rodzic?

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ