Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moze Sung chce odpocząć i posiedzieć sama ze sobą?
Jak bedzie gotowa na pewno sie odezwie.
Magda, tez zaliczyłam wpadkę, high 5!
Aczkolwiek ja po miesiącu myślenia domyśliłam sie jak to sie stało. Głupia historia wyszła.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Nadrobie jutro bo mam dziś gości Ale Żółwik się musiał z ciotkami przywitać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b0375bff845.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 16:04
mikka86, xgirl, Ewe90, mikaja, Alrauna1987, Hiszpaneczka, Alisia, LidziA89, Kamsza, Patrycja28, Casjopea, kinga27.30, AktywnaPrzyszłaMama1991, Eluska, Czarna_kawa, Sung, Sylka135, ines. lubią tę wiadomość
-
Większe ryzyko jak sie o zabezpieczeniu zapomni w dniach płodnych, po pijaku, w wannie...
Magdabg6 lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Moze Sung chce odpocząć i posiedzieć sama ze sobą?
Jak bedzie gotowa na pewno sie odezwie.
Magda, tez zaliczyłam wpadkę, high 5!
Aczkolwiek ja po miesiącu myślenia domyśliłam sie jak to sie stało. Głupia historia wyszła.
-
Mikaja nie masz racji co do boku, na którym się leży. Lewy bok sprzyja fizjologii Lepiej ma się układ pokarmowy i krwionośny. Niemniej dla dziecka znaczenia to większego nie ma. Faktem natomiast jest, że płód ułoży się "na jednym boku" i tak już zostanie aż do porodu gdy będzie duży. To normalne. Mi nawet przy porodzie kazali się lekko przerzucić na bok, na którym spałam, żeby młoda mogła się przygotować do wyjścia
PannaEvans a duża ta działka? -
Kurde w pierwszej ciąży też miałam lekki problem z zaparciami i wzdęciami, a teraz to latam do kibelka po kilka razy dziennie I biada jak jest zajęte :p Nie przeszkadza to oczywiście wzdeciom. Mam nadzieję, że w końcu mi się ta perystaltyka unormuje, bo jak boga kocham w końcu się zes...m publicznie w gacie :p
-
Aha, jeszcze co do samopoczucia to w drugim trymestrze czułam się jak młody bóg. W pierwszym w zasadzie też, ale miałam krwiaka i prawie 6 tyg leżałam. W ostatnim też było spoko aż do ostatniego miesiąca kiedy to doprowadzala mnie do szału wieczorna zgaga i zapinanie kozaków :p (rodziłam zimą)
-
nick nieaktualnyJestem, jestem, ja nie mam L4 od dzieci i rodziny ledwo usiadłam po całym dniu latania.
A więc byłam na usg. U innego lekarza, bo mój nie miał terminów.
Włozył mi to do usg i hmm… no kiepsko widać. Nagle pyta się "czy Pani miała cc?" Mówię, ze tak, nawet 2. "A! To wszystko tłumaczy" i przerzucił się na usg przez brzuch. I tam wszystko pięknie było widać. I bijące serduszko też. Popłakałam się.
I wszystko jest ok! Mam ochotę rzucić mojego lekarza za ten horror, który mi zafundował.
A teraz powiedzcie mi jak wrzucić suwaczek, bo nie umiem kiedyś normalnie wchodziłam w ustawienia, ale teraz nie widzę tam nic o podpisach...Alisia, LidziA89, Tysia16003, Kamsza, Ewe90, Patrycja28, Casjopea, Magda - mbc, kinga27.30, Eluska, Czarna_kawa, Sylka135, moni92, Hiszpaneczka, ines., mikaja lubią tę wiadomość