Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung, wspaniała wiadomość,ale to co przeszłaś to nawet nie chce sobie tego wyobrażać, ja bym już więcej do tego lekarza nie poszła,no chyba że poraz ostatni powiedzieć mu ,co mi zafundował,tak czy inaczej, cieszę się , że tak to się skończyłourl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Sung kamień z serca!! Gratulacje
Co do wzdec, toalety ciaglej znam to. Mi dokucza zgaga i polykanie tabletek. Do tego jestem koszmarnie przeziebiona i teraz do końca tygodnia l4. Kuruje się miodem, malina, cytryna i czosnekiem. Noa wracając do. Mojego pytania co do ASP. . Bylam w sobotę na sor w szpitalu. Wieczorem po pracy zauwazylam skrzepy, ale bez bolu brzucha. Myślę, może mi sie wydaje. Rano w sobote jeszcze więcej cej. Ogarnęłam sie i z lubym do szpitala. Wszystko ok, lekarz nie widział skad to, usg z serduszkiem, czysto i w środku ale w razie co dal mi dupa.
Pograzil palcem, przepracowalam się, przedzwiglam. Dlatego uważajcie na siebie mamusie ja juz tez bede.SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
Sung super wiadomość!
Ja ma dzis jakiegos dola, ogolnie zawsze mialam plaski brzuch a od 3 dni mam taki ... wydety... 6 tydzien a juz brzuch wylazi?? Tez juz coś zauwazylyscie? Ciesze sie bardzo ze bede mama, dbam o siebie i zdrowo się odzywiam takze na pewno to nie jest nadprogramowy brzuszek zwiazany z przytyciem od jedzenia... google mi podpoeiadaja ze przy ciazy blizniaczej juz kolo 10 tyg moze byc widoczny... oby tym razem nie mialy racji xD dowiemy sie za tydzień...11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Sung, cudowna wiadomość!
Bardzo się cieszę! A lekarz...? Ah szkoda gadać...
Tysia, ja też jestem mega wzdęta. Do tego te gazy i w ogóle... masakra. No ale zmienia się perystaltyka jelit, jakoś muszą się uporać z tym, co jemy.
Ja znowu zaczęłam wieczorne bąki, bekanie i cały arsenał "przyjemności".
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Casjopea wrote:Kurde w pierwszej ciąży też miałam lekki problem z zaparciami i wzdęciami, a teraz to latam do kibelka po kilka razy dziennie I biada jak jest zajęte :p Nie przeszkadza to oczywiście wzdeciom. Mam nadzieję, że w końcu mi się ta perystaltyka unormuje, bo jak boga kocham w końcu się zes...m publicznie w gacie :p
-
CASJOPEA 30arow
Ale teraz tezeba odkladac kase na budowę domu wiec średnio sie to Ci opłaca.
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Sung,wspaniale wiadomosci! A tego doktorka co Cię o zawał przyprawił to solidnie opieprzyć!
Lolla,super wieści!
Hope,żółwik boski
Co do wzdęć to nawet mi nie mówcie,obżarłam się jeszcze kapusty dzisiaj...i zaraz zdechnę taki mam brzuchol... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Jestem, jestem, ja nie mam L4 od dzieci i rodziny ledwo usiadłam po całym dniu latania.
A więc byłam na usg. U innego lekarza, bo mój nie miał terminów.
Włozył mi to do usg i hmm… no kiepsko widać. Nagle pyta się "czy Pani miała cc?" Mówię, ze tak, nawet 2. "A! To wszystko tłumaczy" i przerzucił się na usg przez brzuch. I tam wszystko pięknie było widać. I bijące serduszko też. Popłakałam się.
I wszystko jest ok! Mam ochotę rzucić mojego lekarza za ten horror, który mi zafundował.
A teraz powiedzcie mi jak wrzucić suwaczek, bo nie umiem kiedyś normalnie wchodziłam w ustawienia, ale teraz nie widzę tam nic o podpisach...
wspaniala wiadomośćSung lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Magdabg6 wrote:Hej dziewczyny, ja termin mam na 13 lipca. Mamy już jednego malucha (2 latka) a teraz spotkała nas klasyczna wpadka.nawet nie wiem jak to się stało. Jesteśmy z Poznania.
witaj w klubie mój maluch ma 1,5 roku myslelismy moooże za pół roku zacząc myślec o rodzeństwie. z tym, że ja dokładnie wiem kiedy była nasza wpadka i jest to to tak mało prawdopodobne, ze aż ciężko uwierzyć damy rade
mikka86 wrote:A takie pytanie, farbujrcie włosy w ciąży? Bo słyszałam, że przez hcg gorzej przyswaja się kolor i może wyjść inny, nie wiem na ile w tym prawdy,ale już mam taki odrost, że muszę się wybrać na dniach
farbuje normalnie u fryzjera, tylko staram się przeczekać do końca I-go trymstru. nie zauważyłam jakieś różnicy w kolorze.
Casjopea wrote:My mamy 5 ha i też zaczynamy z domem.. Studnia bez dna
powodzenia! my jsteśmy na etapie wykończeniówki i wykańczamy się już na każdym kroku... budowa domu to masakra ;/
Tysia16003 wrote:Sung super wiadomość!
Ja ma dzis jakiegos dola, ogolnie zawsze mialam plaski brzuch a od 3 dni mam taki ... wydety... 6 tydzien a juz brzuch wylazi?? Tez juz coś zauwazylyscie? Ciesze sie bardzo ze bede mama, dbam o siebie i zdrowo się odzywiam takze na pewno to nie jest nadprogramowy brzuszek zwiazany z przytyciem od jedzenia... google mi podpoeiadaja ze przy ciazy blizniaczej juz kolo 10 tyg moze byc widoczny... oby tym razem nie mialy racji xD dowiemy sie za tydzień...
no ja się mogę już pochwalić normalnym ciążowym brzuszkiem.... nie da się go ukryć, mega szybko,, ale to druga ciąża stosunkowo szybko po pierwszej... szok po prostu.
Sung cudowne wieści co z lekarzem? zmieniasz? ale napędził stracha dziad jeden.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Sung, Lolla - cudne wieści !
Casjopea - moja wiedza od tym, na którym boku można spac jest od 2 lekarzy + kontrowersyjna mamaginekolog tez o tym pisala. Wiec jesli ktos nie ma racji, to moi lekarze + instalekarka. Ja tylko powtarzam
Dzien dobry
Muli mnie lekko z rana przez co wstrzymuje sie ze sniadaniem jak najdluzej, bo wiem, ze jak zjem, to machina mdłości poleci... Codziennie tak mam. Czasem mam wrazenie, ze wszystko mam na odwrot, niz inne kobiety, ktore mdlosci maja najwieksze na czczo
Sung lubi tę wiadomość