Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To jak już taka piękna ta pierwsza strona to ja z usg mam termin na 9 lipca dziękuję
ines. lubi tę wiadomość
-
Ines ja sie rozluznie dopiero po prenatalnych, mimo, ze wg belly za 1,5 tyg minie u mnie ten krytyczny czas. Ale i wtedy pewnie bede sobei wymyslac jakies inne problemy.. powiem wam, ze dobija mnie jak u co trzeciej dziewczyny widze w opisie Aniolek 7 tydz, Aniolek 10 tydz, itp a juz najgorzej straty w 3cim trymestrze. Masakra W ogole nie wchodze w inne tematy bo chce uniknac tego widoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:48
-
xgirl wrote:Ines ja sie rozluznie dopiero po prenatalnych, mimo, ze wg belly za 1,5 tyg minie u mnie ten krytyczny czas. Ale i wtedy pewnie bede sobei wymyslac jakies inne problemy.. powiem wam, ze dobija mnie jak u co trzeciej dziewczyny widze w opisie Aniolek 7 tydz, Aniolek 10 tydz, itp a juz najgorzej straty w 3cim trymestrze. Masakra W ogole nie wchodze w inne tematy bo chce uniknac tego widoku.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyInes mój termin to 28 lipca.
Będę wcześniej rodzić, bo cc, ale narazie niech wisi.
W wiaderku mylismy córkę już 12 lat temu.
Ale zupełnie nie pamiętam jak było. Przestawilismy się na wanienke, więc chyba tak sobie.
I też kąpiel do roku była raz w tygodniu.
Z synem tak się nie dało, bo urodził się w maju i tył tak, że szybko wyglądał jak mały Budda. Wszystko mu sie3w faldkach zbierało. -
nick nieaktualnyxgirl wrote:Ines ja sie rozluznie dopiero po prenatalnych, mimo, ze wg belly za 1,5 tyg minie u mnie ten krytyczny czas. Ale i wtedy pewnie bede sobei wymyslac jakies inne problemy.. powiem wam, ze dobija mnie jak u co trzeciej dziewczyny widze w opisie Aniolek 7 tydz, Aniolek 10 tydz, itp a juz najgorzej straty w 3cim trymestrze. Masakra W ogole nie wchodze w inne tematy bo chce uniknac tego widoku.
Mi znajoma podeslala statystyki... trudno się nie bać. Do 12 tc roni się 1 na 10 ciąż... -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Ines mój termin to 28 lipca.
Będę wcześniej rodzić, bo cc, ale narazie niech wisi.
Sung ja zapewne załapie się jeszcze na czerwiec bo też cc. no ale na karcie ciązy gin narazie twardo trzyma się terminu z om na 3go lipca więc niech i tak będzie jak będziemy mieć ustalone terminy cc to dopiszemy niezależnie
z wielką radością dopisuję Cię do listy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:15
Sung lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
xgril w którym potrzeba tak naprawdę - z planowanymi, jesli nie ma jakis wskazan wczesniej czeka się chyba do terminu normalnie. Ale to kwestia indywidualna. Lepiej, jak się przed cc akcja sama rozpocznie. Moja znajoma miala planowana cc jakos 2 dni przed tp, ale mala tydzien wczesniej sie wypuscila na ten swiat.
-
xgirl wrote:W ktorym tyg robi sie cc?
zależy od wielu czynników, czy nie ma cukrzycy i innych komplikacji w ciąży, jaki jest stan blizny, jaki jest stan, ułożenie i wielkośc dziecka etc. jeden lekarz woli tydzień przed tp inny później. ciężko to przewidzieć. też jest jeszcze kwestia czy czeka się aż akcja się zacznie i wtedy cc, czy tzw. cc 'na sucho' z umówioną datą.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
xgirl dla bezpieczenstwa dziecka najlepiej celowac jednak z tp, jesli nie dzieje się nic, co sugerowałoby, że będzie bezpieczniejsze na zewnatrz (jak np szybko starzejące się łożysko, złe przepływy). Matki, które maja zagrozenie porodu przedwczensego czesto powtarzają, że kazdy dzien jest na wage zlota i to prawda. W ostatnich tygodniach, z tego co pamietam, dojrzewa uklad nerwowy i oddechowy i naprawde dzien moze robic roznice, a co dopiero miesiac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:36
-
Ines,super robota! Ja mam usg jutro(Mikołaj ;p) o 10 i wtedy tez będę wiedzieć koedy prenatalne będą grane,bo zobaczymy Maleństwa wymiary jutro muszę się czymś zając dzisiaj,żeby nie myśleć,bo mnie stresor dopada jak zawsze przed wizytą...
Zasypiam na stojąco dzisiaj dziecko uśpiłam i chyba zaraz tez jeszcze uskutecznię drzemkę...a poza tym witam się w 3 miesiącu(bo suwaczek w porównaniu z ostatnim usg ciut przyspieszył,dzisiaj 9+0 -
mikaja wrote:xgirl dla bezpieczenstwa dziecka najlepiej celowac jednak z tp, jesli nie dzieje się nic, co sugerowałoby, że będzie bezpieczniejsze na zewnatrz (jak np szybko starzejące się łożysko, złe przepływy). Matki, które maja zagrozenie porodu przedwczensego czesto powtarzają, że kazdy dzien jest na wage zlota i to prawda. W ostatnich tygodniach, z tego co pamietam, dojrzewa uklad nerwowy i oddechowy i naprawde dzien moze robic roznice, a co dopiero miesiac.
ines. lubi tę wiadomość