Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O a ja jutro mialam miec to szczepienie na grype, ale ze maly ma wizyte w szpitalu, to musze odwolac, bo w tym samym czasie. Nic no. Moze jednak sobie tę grype daruje.
Myślę nad prezentami na swietta dla mamy, tesciow i brata - macie jakies pomysly? Co kupujecie bliskim? -
Czarna_kawa wrote:Xgirl,kciukasy!!!! Wizytujemy dzień po dniu ciekawa jestem,który dokaldnie wyliczy Ci tydzień i dzień doktorek z usg
Ja na szczescie w tym roku nic nie kupuje, zostajemy w domu, ja nigdzie nie chce jechac, czuje sie fatalnie. -
A tak w ogóle z ciekawości jakie macie terminy porodu wpisane na kartach ciąży? Bo większość podaje do listy z usg a przecież na usg jeśli chodzi o tak małe rozmiary łatwo się pomylić mierząc crl a 1mm to już różnica w dacie jaką sprzęt pokaże. Przynajmniej mi na każdym usg wychodził inny tp, i jeśli różnica nie jest większa niż tydzień gin wpisuje z om w kartę ciąży i tego się trzyma do końca. Jak to u was jest?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
W UK ustalaja tp tylko raz, w tym 11-13tc - teoretycznie najlepiej w ukonczonym 11tc kiedy konczy sie organogeneza. Ale tak, te pierwsze usg sa obarczone duzym bledem jednak i nie widze zasadnosci ustalania tp na ich podstawie.
ines. lubi tę wiadomość
-
Ja dostanę kartę ciąży dopiero za 2 tygodnie ;-; nawet nie wiem jak to wyglada.
Kurde ale sobie podpalam, jeszcze usnęłam na 1.5h. Tylko teraz mnie okropnie boli krzyż i promieniuje w nogi i jajnikPCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Kamsza wrote:Xgirl czekamy
Kamsza a od Ciebie czekam na info kiedy masz tp, najbliższą wizytę i prenatalneCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj zwariowany dzień. Wczoraj naszla mnie chęć na gołąbki wyciągnęła wszystko no i oczywiście dzisiaj zrobiłam sobie rano spacer po kapustę. Oczywiście jej niekupilam a za to kupiłam rybę i kapustę kiszona do surówki. Także dzisiaj zmiana obiadu o 360°heh. Mi teraz leci czas bardzo szybko w poniedziałek pierwsza wizyta:) zobacze wkoncu mojego bąbelka
Sylka135, Czarna_kawa, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ines. wrote:A tak w ogóle z ciekawości jakie macie terminy porodu wpisane na kartach ciąży? Bo większość podaje do listy z usg a przecież na usg jeśli chodzi o tak małe rozmiary łatwo się pomylić mierząc crl a 1mm to już różnica w dacie jaką sprzęt pokaże. Przynajmniej mi na każdym usg wychodził inny tp, i jeśli różnica nie jest większa niż tydzień gin wpisuje z om w kartę ciąży i tego się trzyma do końca. Jak to u was jest?