Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Kamsza a od Ciebie czekam na info kiedy masz tp, najbliższą wizytę i prenatalne
Kochana w Holandii wizyty wyglądają trochę inaczej. Z racji historii odnośnie mojej córki teraz będę miała wszystkie wizyty w szpitalu także jak będę wiedziała więcej informacji napewno dam znać. Termin wypada mi gdzieś na koniec lipca ale do szczegółów muszę jeszcze poczekać parę dni -
Uff juz po wszystkim. Z malym wszystko ok, 2.4cm, faaaajnie wyglada, widac tulow, glowe, rece Cudny widok. Aaaaaaale.. zeby nie bylo za pieknie.. w moczu mam krew i cos jescze, juz zapomnialam z wrazenia. Mam przyjsc za 2 tyg i sprawdzic czy nic sie nie zmienilo i jesli nie to mam isc do urologa. Ale ja nie bede czekac 2 tyg tylko umowie sie zaraz nan wizyte. Babka cos gadala, ze to moze byc zapalenie. Z nerwow nawet nie spytalam czego.. i czy to cos powaznego.. dziewczyny o co chodzi? Orientuje sie ktoras?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:46
Sung lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Xgirl super wieści a maluszek cudo. Co do moczu może kup żurawine ja pamiętam jak jak właśnie ktoś opowiadał że żurawina pomaga na układ moczowy. Kup sobie sok z żurawiny i kup sobie też suszona żurawine.
-
Ok, dzieki. Jutro pojde kupic zurawine i cytryny. Dzis juz nie dam rady. Ta wizyta tyyyle sil mnie kosztowala. Ledwo dowloklam sie do domu i juz myslalam, ze bede pukac do sasiadow bo tak slabo mi bylo.
-
Ogólnie spokojnie. Ja poprzednia ciaze zaczelam z zapaleniem pecherza - plamilam jeszcze 2 dni przed terminem miesiaczki i pamietam poszlam do lekarza i kobiety mnie potraktowaly jak idiotke, bo test, ktory kazaly mi zrobic byl negatywny (no serio? przed tp test robiony po poludniu). a ja robilam test rano i byl pozytywny. Koniec koncow dostalam wtedy antybiotyk 'bezpieczny' w ciazy.
Potem caly 1. trymestr popijalam ten sok zurawinowy wlasnie, zeby zapobiegac -
Ależ było do nadrobienia, przeczytałam pobieżnie.
Xgirl gratulacje, Ines super 1wsza strona.
Moja następna wizyta 15.12 oraz puki co 19.12 prenatalne. No ale moja pyza skorygowana z racji usg o 8 dni aż więc może się to zmienić
termin podałam już po korekcie i "tego się trzymamy" jak to powiedział mój Gin
Oj ja to wiem jak ważny jest każdy dzień przy zagrożeniu porodem przedwczesnym Mój Maks się spieszył w 33 tygodniu... 3 tygodnie leżenia plackiem na patologii ciąży? Zdecydowanie nie polecam!! Na szczęście nam się udało i ostatecznie urodził się w 37+4
Teraz oby pyza nie miała takich pomysłów ;P -
Dzieki jeszcze raz. Wiedzialam, ze mnie uspokoicie i cos doradzicie.
W ogole jak wspomnialam o badaniu glukozy na czczo to popatrzyla na mnie jak na wariatke Powiedziala, ze to dopiero w 5-6 miesiacu. Chyba sobie pojade zrobic prywatnie. -
xgirl ale dobrze mowila, bo ogtt robi sie w 24-28 tygodniu dopiero jesli nie ma wskazan do robienia wczesniej. Ja mialam cukrzyce w poprzedniej ciazy i w Pl mialabym ogtt robione juz w tym trymestrze, ale w UK robia w okolicach 14-16 tygodnia w takim wypadku.
-
xgirl gratuluję wizyty
Ewe, ja myśle, że i na grupę na fb przyjdzie czas może tak około połowy pomyślimy co?Ewe90 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikaja wrote:xgirl ale dobrze mowila, bo ogtt robi sie w 24-28 tygodniu dopiero jesli nie ma wskazan do robienia wczesniej. Ja mialam cukrzyce w poprzedniej ciazy i w Pl mialabym ogtt robione juz w tym trymestrze, ale w UK robia w okolicach 14-16 tygodnia w takim wypadku.