X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli :( Skurcze co 3/4 minuty, czasem 5. Nieregularne gnoje.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam sie. Bardzo milo jest, nie powiem. Fajne towarzyszki niedoli. Jednak jak juz tu jestem to mogliby cos zaczac robic, a nie mnie obserwowac... cisnienie teraz mi mierzyli to mam 130 na 90 wiec spoko. Ostatnio ze 143 na 80 nie mieli zastrzezen po ktg.

X, po pprostu my mamy permanentny wkurw i dlatego cisnienie whsokie ;)

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pol dnia cos sie dzieje. Spróbuję zasnąć bo brzuch mnie boli.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaa haha😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powodzenia 😘 i innym również 😘 jeszcze troszkę i wszystkie będziemy po za dwupakiem 😁 i będziemy wypatrywac pierwszych ząbków, kroków, słów, urodzin. Jeszcze jednak trochę trudu przed nami. Damy radę!

Mi już czasami na sekund 10 pada psycha, szczególnie tak od 21 do 24. Z grzeczne go ulozonego synka w tych godzinach zamienia się w placzacego i tylko cyc go uspakaja. No nic nikt nie mówił że będzie łatwo.

Dziś mam ściągnięcie szwów. Tak bardzo chciałabym już żyć z tą rana normalnie bo nadal mnie boli, już nie tak często ale jednak.

Ściskam Was dziewczyny mocno 😘
    Powodzenia i gratulacje!

relgupjy0emg7fv2.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa nas już ustawia. W dzień lozeczku śpi nawet w miarę ale w nocy co godzina ryk. Mój mąż dzisiaj postanowił ja wziąść do łóżka. Nieuwierzycie. Śpi mala5jak Aniołek. Budzi się co 3h albo ja ją budzę na butle mleka bo moje cycki dają alarm co 3h jak są pełne. Rozumiem że mała potrzebuje bliskości ale żeby spać z nami w łóżku 🤔🤔🙄🙄🙄widać rzeczywiście że nielubi spać u siebie.

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie to bawi jak zycie weryfikuje teorie i jak szybko się zmienia przy dziecku poglądy tak nas te słodziaki sprytnie ustawiają 😉 Kamsza moja do nas dołączyla o 4 rano. My z mężem mamy po snie a ona sobie na środku łóżka slodko spi 😉
    KasiaLukasia już pewnie urodzilas 😃
    Mikka ciekawe czy u Ciebie się rozkrecilo

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej leże z balonem, ale dziś napewno go wyjmą i zadecydują co dalej

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka pewnie oksytocyna 😉 przynajmniej ja tak mialam po wyjściu balonika

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak współlokatorki? Znosne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę na ktg. Ciekawe ile czasu spędzę w poczekalni....

• Adria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na ktg 😂 cała noc miałam skurcze znowu jestem niewyspana

Sylka135 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podlaczona pod ktg. Noc do dupy. Budzilam sie co 2 h i o 6 pobidka. Masakra. Łeb mi pęka. Mikka ja s podobnej syyuacji co ty. W sensie noc.procz cisnienia sie nie dzieje. Ciekawe co u mnie wymysla. Marze o tym zeby byc juz w domu z małą :( a mam wrazenie, ze to bedzie wiecznosc i droga przez.meke. Chociaz mi powiedzieli, ze prawdopodonnie do rozwiazania to mnie nie eypuszcza. Tylkonkiedy beda chcieli rozwiazywac...

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Zawsze mnie to bawi jak zycie weryfikuje teorie i jak szybko się zmienia przy dziecku poglądy tak nas te słodziaki sprytnie ustawiają 😉 Kamsza moja do nas dołączyla o 4 rano. My z mężem mamy po snie a ona sobie na środku łóżka slodko spi 😉
    Mikka ciekawe czy u Ciebie się rozkrecilo

Hahaha no dokładnie jest jak piszesz 😁 Plany planami a życie i tak zweryfikuje.
    Ja z tych,które się zarzekały,że nie będę używać smoczka-już w 3cim dniu kupiłam😂 W życiu nie przyzwyczaję dziecka do noszenia na rękach-robię to codziennie 😂 Nie pozwolę sobie,żeby dziecko spało z nami-taaa małej najlepiej się zasypia z rodzicami 😜 Wszystko co sobie obiecałam-poszło się j..... ale najważniejsze, że dobrze mi z tym jak jest😂😂😂

Kciuki za Was dziewczyny rodzące 😊

Hiszpaneczka co u Ciebie słychać?

Pozdrawiam i miłego dnia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 07:38

Sylka135, Kamsza lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:

Nope, nawet jeszcze nie jestem na porodowce. Skurcze sa dalej nieregularne, za to bolą jak ch. :/ Czekam na obchód co dalej.

Dziewczyny moglyscie normalnie sikac podczas rozwierania? Ja nam taki ucisk, robię malutkie siurki. Najlepiej razem z puszczona wodą z kranu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 07:53

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie ktg!

Messy92, jak się czujesz?

Casjopea,oj tak niech się to szybko normuje. Jak dzisiaj, bez sraczki już?

Hope, jak Rychu?

33sylwia, każdemu psycha siada jak nie może się wyspać albo dzieciak wisi bez ustanku na cycu, u nas w nocy od 2 do po 4 i ja już nerwowa rano, bo cierpliwośc siada jak jeszcze druga marudzi.

Messy92 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze powiedzieć,ze tak jak sobie zaplanowalam tak jest ale...tylko dlatego ze Stachu współpracuje. Śpi u siebie(z nami od 4 rano bo wtedy je co 30 min do 7),zasypia sam,nie bujamy go np i jest na cycu..czyli tak jak chcialam. Ale.jak mi pokaze faka to się skończy bal.
    Zostalam wczoraj bez wozka bo gondola została w bagazniku a stary do pracy pojechał to pozyczylam od sąsiadki (staty ja wiozl do porodu wiec czas sie odwdzięczyc) wozek. Cybexa baliosa s,dokladnie tego którego mielismy kupic i musze powoedziec ze gardze tym wózkiem. Dziecko w nim telepało a kółka nie radziły sobie ze starymi chodnikami,ciesze sie ze jednak zmienilam zdanie i kupilam tego espiro.
    Dziewczyny widze znowu zamiast pojedynczo to wszystkie sie rzucily do szpitala...

• Danio Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    A ja witam sie z ptologii ciazy. Pojechalam ze skiierowaniem od prowadzacego, powiedzieli, ze mnei by nie zostawili dzisiaj, ale ze skoczylo mi cisnienie 150/88 to zadecydowali o hospitalizacji i obserwacji. Szyjka na dwa palce, krotka i jak sie zgladzi do konca to super. Na razie obserwuja. Chociaz to cisnienie to mi skoczylo, bo wkurzhla mnie baba z rejestracji, a poza tym badali mi cisnienie przez bluzke, z lezaca w powietrzu reka i wiszaca glowa. W ogole stwierdzam, ze pozycja na ktg do badania cisnienia wysmienita...
    Tak wiec leze na patologii, z dwiema dziewczynami. Jedna jutro idzie na cc. Boli mnie glowa. Jestem placzliwa, na mysl o zostawionym mezu dostaje ataku placzu. Moja pierwsza noc poza domem bez meza od okolo 8 lat.

Dawaj znac jakie plany mają wobec Ciebie. Ja też wlasnie czekam na obchód. Może cos się dowiem. Co ze mną planują

Emma siare.masz to super. Ja mam wrażenie że moje cyccki wcale.nie czują że jestem w ciąży i ze pora się szykować na karmienie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialukasia czekamy na info

oar843r8ab1t8zh2.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wobec mnie nie maja zadnych planow chyba. Na razie obserwacja z uwagi na cisnienie. Jak rozmawialam z lekarka z ip to powiedziala, ze raczej do rozwiazania mnie nie wypiszcza. Mam nadzieje tylko, ze zaczna mi to wywolywanie wczesniej, albo samo sie zacznie.

Danio a ty dzisiaj trafilas na.oddzial? Tez czekam na obchod.

‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ