Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska sporo osob mi mowilo, ze po jakims czasie zapominali o tym jak ciulowa byla ciaza i porod i decydowali sie na nastepne.. ale u mnie tak jak u Mikki koniec produkcji. Kawal zdrowia stracilam przez to wszystko i dalej trace
Serio to bym sie nawet bala znowu zachodzic w ciaze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:24
-
Sylka135 ja też z początku źle zrozumiałam
ale to jest tak że w pup jesteś na 'macierzyńskim' i to wg nich znaczy że poprostu jesteś wolna od wstawiania się tam przez te 50 ileś tygodni, ale jeśli chodzi o zasiłek to musisz dać wniosek o kosiniakowe
Kamsza współczuję bardzociężka sprawa, nie wiadomo co tu jeszcze dodać do tego co napisały dziewczyny
Może dodam tylko że faceci widzą to wszystko inaczej i mają inne spojrzenie na to, przynajmniej większość z nich. To nie oni byli w ciąży, nie oni rodzili i nie oni są z nimi 24/7, a jak wrócą z pracy i czasami chwilę się nimi zajmą to nie wiedzą o co nam chodzi ze zmęczeniem itd.
Jednak jeśli chodzi o te piwo to musisz mu jakoś to przetłumaczyć i wiem że pomyślisz "fajnie się mówi" ale innej rady na to nie ma:( musi to zrozumiec bo to idzie w złą stronęSylka135 lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj u gina prywatnie, u innego niż prowadzilam ciąże. U niego byłam w październiku po tym jak beta wyszła 48,5
❤️ aaaale za dużo się nie dowiedziałam, badanie wyszło ok więc usg nie robił a na moje pytanie co jest przyczyną tych krwawien co kilka dni, nie odpowiedział
Przepisał mi tabletki ovulan antykoncepcyjne których nigdzie nie mogłam dostać 🙄 jak teraz z tym braniem? Bo mi powiedział że mam se przeczytać w ulotce ale tam tak średnio to jest wytlumaczone
Teoretycznie jak się zacznie miesiaczka ale skąd mam wiedzieć że to właśnie ona przez te krwawienia? 🙄Mogę zacząć brać od dzisiaj jak myślicie? -
nick nieaktualnyAngelikamarta zaczynasz opakowanie kiedy chcesz. Tylko tydzien trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc i te minipigułki trzeba brac zawsze o tej samej godzine. Najlepiej ok 4-6 godzin przed stosunkiem. Tak mi moja dr tłmaczyła,ja tego nie wiedzialam. Ze zwyklymi tabsami te pare godzin spoznienia nie robi roznicy a z tymi tak
anngelikamartaa lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:W ogole wczoraj bylam z kolezankami w barze i wstawilam sie JEDNA Pina Colada. Chichralam sie jakis czas jak glupia przez tego jednego smutnego drinaurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Ja zamknelam etap ubranek noworodkowych,popakowalam za male ciuszki i zdalam sobie sprawę jak ten czas leci.
Musle sobie ze za jakis czas bede je wyciagac dla kolejnego malucha...url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Karola, ja wczoraj poprasowałam ostatnie ciuszki noworodkowe 💛 schowałam do szuflady i czekam aż mąż ogarnie jakiś karton z pracy...
I też nie mogę się nadziwić jak ta moja córka się zmieniła i jak ten czas zapierdziela.
Kiedy chcecie następne?
Mi ginekolog powiedział, że musimy około 5 miesięcy odczekać, zanim zaczniemy się ponownie starać.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyPropo mężów to ja już nie mogę się doczekać kiedy moj wroci do pracy jakos ostatnio jego pomoc mnie irytuje. Po obiedzie przysnelam na kanapie a on tak pilnował Alicje ze przyszla do mnie i wyrwała mi wlosy. Wkurzyłam się i zamknelam drzwi na szczęście znowu udało mi się usunąć ale ja oczywiście nie mogę się popołudniu zdrzemnac bo jeszcze bym odpoczela i co wtedy, więc moj kochany maz przyszedł do mnie z ryczacym Wiktorem ze ma go przystawic do piersi po czym oznajmil mi ze juz go nakarmil butelka a tak naprawdę chciał żebym się już obudziła i zebysmy poszli na spacer. Nosz kur.. a mac!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Julka miała tylko 56 i wszystkie były za duże na początku
X powiedział, że mniej więcej tyle organizm do siebie dochodzi - ja jeszcze byłam na lekach...
Więc jak mi się krwawienie skończy, odczekam pół roku, zrobię cytologię i zacznę całą zabawę z badaniami od nowa 😊
Teraz już jestem o kilka lat bardziej doświadczona i wiem co w jakiej kolejności ruszyć 💪
Tym razem naturalnie starać się będziemy rok. Jak nie wyjdzie, to wracamy do kliniki po cięższe działa 👍
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!