Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alrauna1987 wrote:A masz ogólnie problemy z tarczycą czy nie? Ja mam niedoczynność i hashi. Może dlatego są inne normy brane pod uwage. Ostatnio miałam 1.5 i powiedziała że ok ale biorę euthyrox 7x150 a za chwilę mam zwiększyć na 6x150 i 1x175url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Melduję się po wizycie Robak ślicznie rośnie, ma już prawie 2cm. Wiek ciąży 8+1, zgodnie z tym co mówi bbf. Tętno 169.
Także ines proszę o wpisanie na 23 lipcaAlrauna1987, xgirl, Drobinka91, Sylka135, Sung, Eluska, Kamsza, Hiszpaneczka, Czarna_kawa, ines. lubią tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Ja mialam swiadome lata przerwy. Urodzilam młodo,musiałam odchować i sie wyszumieć(sportowo-podróżniczo nie imprezowo) i teraz moge mieć kolejne nie mając poczucia ze coś mnie omija
Moi rodzice starali sie o 1 dziecko po ślubie, mama była w moim wieku jak po roku zaszła w ciąże (21). Równo rok później drugie dziecko.
Później jak miała 37 to się pojawiła wpadka. No i moje rodzeństwo jest starsze 14 i 15 lat odemnie.
Zawsze się mną zajmowali, bawili się, mama już jak miałam miesiąc chodziła na pierwsze imprezy. Jeszcze miała luz bo siostra poszła do LO w Rzeszowie a brat do wojskowego w Dęblinie wiec miała spokój od dzieci na 5 lat i zajmowała się głównie mną, a na wakacjach czy przy świętach miała ich pomoc.
Ale mało znam takich par, które świadomie się decydują na dziecko po takiej przerwie, mega szanuje.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
mikka86 wrote:Nic mi o tym nie wiadomo żebym miała, TSH zrobiłam planując ciążę,chyba drugi raz w życiu i trzeci jak już byłam w ciąży
Szczęściara ja zaczęłam leczyć się na serce , miałam straszne kołatania i wtedy kardiolog wykrył u mnie niedoczynność a pòźniej doszło hashi a tarczyca wielkością jak u małej dziewczynki tak że tak...ale na chwile obecną wszystko pod kontrolą
Casjopea super wieści, oby tak dalej
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Casjopea wrote:Melduję się po wizycie Robak ślicznie rośnie, ma już prawie 2cm. Wiek ciąży 8+1, zgodnie z tym co mówi bbf. Tętno 169.
Także ines proszę o wpisanie na 23 lipcaCasjopea lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Tysia16003 wrote:Dziewczyny, niestety 8 cm zakrzep w zyle... nie bagatelizujcie dretwienia kończyn... ehhh 3 mce clexany to minimum...
Będzie dobrze nic się nie martw Ja od początku ciąży biore neoparin 0.6 i szybko go nie odstawie. Brzuch w siniakach ale najważniejsze żeby dzieć był cały i zdrowy.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
mikka86 wrote:Nic mi o tym nie wiadomo żebym miała, TSH zrobiłam planując ciążę,chyba drugi raz w życiu i trzeci jak już byłam w ciąży
Powiedz mi jak u Ciebie z objawami bo jesteśmy na tym samym etapie. Mi wszystkie objawy ustały, nawet cycki mnie już nie bolą tylko krzyż/miednica mnie cały czas boli i się martwię że coś jest kuźwa nie tak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatala095 wrote:TSH 2.840 norma 0.27-4.20
FT3 5.41 NORMA 3.1-6.8
FT4 16.3 NORMA 12.0-22.0
PROGESTERON 13.39
FAZA PĘCHERZYKÓWA 0.06-0.89
FAZA OWULACJI 0.12-12.00
PROLAKTYNA 39.26 NORMA 4.79-23.3
BADANIA WYKONANE W 8DPO
dziewczyny, co myślicie? przy takich wynikach nie mam szans w tym cyklu na ciąże? jestem 10dpo. jeszcze 4 dni do @
a tak z ciekawości... dlaczego pytasz w wątku ciążowym?...
Tysia, współczuję, dobrze, że szybko złapane. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LidziA89 wrote:Powiedz mi jak u Ciebie z objawami bo jesteśmy na tym samym etapie. Mi wszystkie objawy ustały, nawet cycki mnie już nie bolą tylko krzyż/miednica mnie cały czas boli i się martwię że coś jest kuźwa nie takurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyLidziA89 wrote:Powiedz mi jak u Ciebie z objawami bo jesteśmy na tym samym etapie. Mi wszystkie objawy ustały, nawet cycki mnie już nie bolą tylko krzyż/miednica mnie cały czas boli i się martwię że coś jest kuźwa nie tak
-
Dzięki dziewczyny. Wiem świruję trochę ale przed ostatnimi USG denerwowalam się ale czułam się tak jakoś pewniej a przed jutrzejszą wizytą jestem jakaś cała niespokojna nie wiem jak to opisać. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Pozostało tylko czekać do 16...
Mój mąż mówi że denerwuje się bardziej bo jak wszystko będzie dobrze to będzie trzeba całej rodzinie to ogłosić a tak wiemy tylko my dwoje i jest dobrze. Może coś w tym jest. -
Słuchajcie, spotkalyscie się z niską glukoza w ciąży? Bo ja chociaż badałam krew po sporym śniadaniu to mam poniżej normy. Resztę wyników mam super, tylko ta glukoza. Gin pytała czy czasem jak jestem głodna to nie trzesa mi się ręce.. I trzesa się Apetyt ma słaby. I jak tu żyć?
-
Bez ciazy tez tak zawsze miałam, teraz badanie na czczo było na dole normy po jedzeniu nie badałam.
I tez mi sie zawsze łapy trzęsły na głodnego, nawet jak zjem to mi sie leciutko trzęsą rece, od dziecka.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy