Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek wrote:ja
zero skutków ubocznych a sama szczepionka dość przyjemna, mały wychłeptał jakby kakao pił 🙄
Moja też dzisiaj wciągnęła jak cukierki, na końcu tylko się wzdrygnęła. Za to przed chwilą miała tak śmierdzącą chemicznie kupę, że aż mnie cofnęło 🙄
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
No jakby spał to nie było by aż takiego problemu. Niestety wstał, wzbudził sensacje i oczka miał otwarte. Tak się martwię, że może przez to dostać zapalenia spojówek czy padaczki, bo ona non stop z tym fleszem jeden za drugim jak migotanie
martwię się ehhh.
-
Moj hist pat
"Polip szyjkowy, fragmenty mięśniówki gładkokomórkowej oraz polipowata owrzodziała struktura, utworzona z zeszkliwiałej tkanki, pokryta endometrium że złogami hemosyderyny w zrębie"
0,5 x 1,2 cm
Cokolwiek to znaczy 🤷♀️ 🤦♀️ za tydzień idę do ginekologa, niech się z tym męczy...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyAlicia ja też szczepilam na rota Wiktora bardzo mu smakowało, ale żadnych zaleceń po szczepieniu nie dostałam😉
A co poradzicie na rozbierające się dziecko?! Ciężko mi to ignorować. Bo chodzi z gilem po pas a w mieszkaniu jest zimno. Zakładam już jej body bo inaczej ściąga pieluchę i sika po kątach😬 -
Sylka135 wrote:Alicia ja też szczepilam na rota Wiktora bardzo mu smakowało, ale żadnych zaleceń po szczepieniu nie dostałam😉
A co poradzicie na rozbierające się dziecko?! Ciężko mi to ignorować. Bo chodzi z gilem po pas a w mieszkaniu jest zimno. Zakładam już jej body bo inaczej ściąga pieluchę i sika po kątach😬url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Alicia ja też szczepilam na rota Wiktora bardzo mu smakowało, ale żadnych zaleceń po szczepieniu nie dostałam😉
A co poradzicie na rozbierające się dziecko?! Ciężko mi to ignorować. Bo chodzi z gilem po pas a w mieszkaniu jest zimno. Zakładam już jej body bo inaczej ściąga pieluchę i sika po kątach😬
U mnie w domu chodzi legenda, że jak byłam malcem i o coś się zbuntowałam i wyłam, to poszłam do sypialni rodziców, zrobiłam kupę i wepchnełam ją za szafkę nocną, żeby nie mogli znaleźć. Taka ot obrzydliwa historia...
-
KasiaLukasia wrote:Czy tylko ja nie używm mokrych chusteczek?
U nas w ruch idzie gaza i woda z termosu, resztki kupy usuwam suchą chusteczką, a pupsko przemywam. Ale mam w domu mokre z Dady, tak na wszelki wypadek.
W domu kran mam obok przewijaka
-
Ja mam koło łóżeczka kubek z wodą i waciki kosmetyczne i tym przemywam przy przewijaniu.
Co do kupnych historii, mój syn wczoraj nasrał mi do buzi 😱 nachyliłam się, żeby sprawdzić, czy ma czysto już i wystrzelił, że całą twarz miałam z kupy, a że akurat do niego mówiłam, to też posmakowałamtka_aa lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma spotkajmy się kiedyś, daleko nie mamy 😃 Daj znać jak już pokonasz etap jaskiniowca zaszytego w domu 😉😘
Aska1994 Mikołaj tylko umie z pleców na bok i odwrotnie. Ćwiczy przekręt na brzuch, ale póki co mu nie wychodzi - obręcz barkowa idzie, ale dupsko zostaje w tyle 😜
W kwestii kupy w buzi - poczekajcie, zaraz wrócę, tylko muszę puścić pawia 😂
Też szczepilam na rota, też trzeba było uważać na kupę. Ponoć może się pojawić rota w kupie do 2 mies od podania.
Flesz w oczy.. Super 👍
KarolaJJJ jak to napięcie Stacha? Bo silny, czy nie, te fotki jak "siedzi" wyglądały na takie trochę.. No wiesz, nie takie jak powinny. Za wcześnie, za mocno.Emma_ lubi tę wiadomość
-
Jeeeestem, dzięki 💙
Tak, mąż wrócił w piątek i teraz mam dwójkę do opieki, dlatego dopiero dziś przy wiszącym Olku przy cycku mam chwilę żeby tu wejść. Co u mnie? Bez większych zmian właściwie.. Nie będę już tu narzekać. 😜
Za równo tydzień Olek skończy magiczne 3 miesiące, ciekawa jestem czy coś się zmieni. 😉 Z dnia na dzień widzę jak się zmienia, jakie ma nowe ruchy, dźwięki które z siebie wydaje 🙂 Od kilku dni jest wyraźnie zainteresowany swoimi stopami, rączki już dawno pochłania w całości, pluje, podnosi się z pozycji półleżącej (tzn próbuje i na chwilę to robi), mówi dużo nowych samogłosek i spółgłosek, cieszy się na widok domowników, próbuje chwytać zabawkę na macie, ale jeszcze Mu się nie udało, narazie tylko celuje i w nią wali 😉 ma ponoć 60 cm i waży już ponad 6 kg, ciuchy nosimy w większości już 68.
Co do chusteczek, ja też nie używam, w domu termos z przegotowaną wodą, a na wyjścia mam Waterwipes, ale odkąd mały jest na świecie zużyłam dopiero jedno opakowanie z trzech 😉
Emma kochana, wszystkiego dobrego ❣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 19:19
Emma_ lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyCasjo niby ma lepsze niz miał. Konsultowalam go z neurologiem i dwoma fizjo. Jutro ide do pediatry(ropa w oku), a akutat przyjmie go taka konkretna babka to tez popytam. Póki co to sie z nim siłuje,żeby nie wstawał ale co z tego jak jego coś zaciekawi i sie podciaga bo chce zobaczyć i jest ryk🙄 on sie nawet na boku podnosi,jak Apollo.wygląda
tka_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Jak mi sie kiedyś uda ,to zrobie mu fote jak podciaga sie jedna reką w gondoli,lapie sie brzechu i ciagnie,i taki okrzyk bojowy za każdym razem wydaje...no dziki jakis
-
Poszłam do nocnej opieki zdrowotnej trafiłam super bo nie było ludzi więc po 10 minutach wyszłam z recepta na antybiotyk bezpieczny KP 😉 jutro ma mnie już nie boleć 😉
Casjopea, KasiaLukasia, JaSzczurek, Sylka135, Lullaby, anngelikamartaa lubią tę wiadomość