Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Casjopea wrote:Prenatalne mam dopiero 21.01.. Pierwszy wolny termin. To będzie już 13 tydzień, nie za późno? Chyba nie co?
Nie można zrobić do 14+1 mój gin twierdzi ze im później tym lepiej i ja mam w 13+3 dopiero
Siedzę w poczekalni, jak wrócę do lekarza wreszcie ogarnę nasza listęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:37
Casjopea lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja już po usg wszystko w porządku dzidziuś śliczny, wyglada na zdrowego - pomachał mamie o tacie, ssał kciuk i się kręcił nt 1,16 a crl 6,2 cm tp chyba na czerwiec mi wypada ale jeszcze nie wiem. Czekam teraz na krew. Mąż pojechał już do pracy z porotem
Alrauna1987, Czarna_kawa, xgirl, Sylka135, Hiszpaneczka, LidziA89, ines., Casjopea lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:Ja już po usg wszystko w porządku dzidziuś śliczny, wyglada na zdrowego - pomachał mamie o tacie, ssał kciuk i się kręcił nt 1,16 a crl 6,2 cm tp chyba na czerwiec mi wypada ale jeszcze nie wiem. Czekam teraz na krew. Mąż pojechał już do pracy z porotem
Cudne wieści ejjj,ale nigdzie nie uciekaj nawet jak masz termin na czerwiec
Cieszę się bardzo,ze takie dobre wiadomości przynosisz trzymam za nas wszystkie kciuki,żeby każda miała takie pozytywy po wizytach
Pewnie się troszkę uspokoiłas
PannaEvans,Niespodzianka,wy dzisiaj tez wizyty?
Hope,a Ty kiedy masz kochana,ze mówiłaś coś,ze miesiąc jesteś bez usg? (Tez bym oszalała jużWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:50
-
Mikaja super!
Sylka to chyba jesze za wczesnie zeby mdlosci i wymioty minely, teraz wlasnie dobijamy do okresu, w ktorym stezenie bety jest najwieksze. Mysle, ze jescze chwilke trzeba odczekac. -
Czarna_kawa nigdzie się nie wybieram ja już z om miałam termin na 30.06 ale z owu lipiec wiec niech już tak zostanie z usg dziś wyszedł 1 dzień do przodu pobrali mi krew na pappa i zaraz jeszcze lekarz. Chyba ginekolog
Uspokoiłam się, nie powiem wypatrywałam wyrostka płciowego i widziałam ze chyba był rownolegle z kręgosłupem wiec to wskazywałoby na kolejnego chłopaka ale dowiem się na 100% za kilka tygodni bo pod koniec stycznia się wybiorę na wizytę
Połówkowe dopiero w połowie lutego będę mieć. Wiec jakbym miała 2 miesiące czekać to bym oszalała wiec się wybiorę prywatnie w styczniu ale to czekanie kest strasznie męczące, nie powiem. 2-3 tygodnie spoko ale teraz czekałam 5,5. Na kolejne tez w sumie tyle gdzieś będę czekała.
Dobrze ze detektor w domu jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:01
-
xgirl wrote:Takie pytanie- jak wysoko usytuowane jest dziecko? Na linii wlosow lonowych? Tak nisko? Bo jak leze to czuje, ze tam cos jest. Taka gula, wypuklenie.
Ja dziś znalazłam terno na linii gdzie zaczynaja się włosy wiec gdzieś tam ale raczej nie powinnas nic w tym miejscu pod palcami wyczuwać.
Mikaja gratuluje cudownych wieści!!!! Oby tak dalej! Nie wiem jakim cudem umiesz coś z usg odczytać Obie rozpoczniemy cykl bo moj gin mi cc na 1go lipca planuje także nie ma sie gdzie stad wybierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:18
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja mam 27 genetyczne Ale już sobie w lxmed na jutro umówiłam usg żeby w święta nie dostać pierdolca
Super że te pierwsze genetyczne tak nam dobrze idą!ines. lubi tę wiadomość
-
xgirl na tym etapie spokojnie możesz już czuć macicę - zwłaszcza, jeśli jesteś chudzinka
Lekarz palpacyjnie też mnie badał i wyczuwał w poprzedniej ciąży, jak jeszcze mojego brzucha nie pokrywały gruba zwały tłuszczu :p
Polowkowe mam na 13 lutego juz klepniete. Na 18. stycznia mam klinike vbac, bo chce probowac sn po cc i mam tez wtedy ogtt ze wzgledu na poprzednia cukrzyce.
No i tarczyca. Dzis tez badali mi tarczyce. Zapowiedziala mi lekarka, ze jak cukrzycy nie bedzie i tarczyca bedzie odobrze wyregulowana, to w 20. tygodniu ostatnie usg :D:D:D Nie dziwi mnie to, ale bede probowala wydebic jeszcze jedno w 3. trymestrze jak cos - powolam sie na problemy zdrowotne starszaka, ktore wyszly wlasnie w 3. trymestrze.
JAk jednak bede miala cukrzyce to i tak czekaja mnie usg.
Tp mam na 29.06 wyznaczony Wg usg 12t4d czyli 1 dzien do przodu. NT mam wpisane 1,5 ale na ekranie ewidentnie widzialam 1,15 - takie czy takie - jest dobre -
nick nieaktualnymikaja wrote:Ja wspominam początki mojego macierzynstwa jako niekonczace sie wizyty w szpitalach, walke o laktacje a w koncu depresje poporodowa. Takze teraz sie boje tego znowu. Zwlaszcza tej laktacji, bo znowu chcialabym sprobowac, ale tez czytam, ze przy starszym dziecku w domu bywa trudniej. Plus taki, ze bede miala mame do pomocy, ale tez nie chce zaniedbywac starszaka.
Nie ma łatwo...
Pierwsze dziecko: koszmar z karmieniem. Nikt nie umiał mi pomóc, a dziecko się wściekało przy piersi. Od 2 miesiąca zycia do 7go dokarmiana mm, a ja na ścisłej diecie, bo była uczulona. Któregoś dnia obudziłam się i pomyślałam, że jak jeszcze raz zjem kaszę na sniadanie i przez cały dzień będę odciągał i walczyła z nią to nie wstaję z łóżka. I odstawiłam ją ku obopólnemu zadowoleniu.
W drugiej ciąży odrobiłam pracę domowa, znalazłam pomoc za wczasu i mimo cc i maluszka w domu karmiłam bez problemu prawie 2 lata.
Nie dajcie sobie wmówić, ze cc nie sprzyja kamrieniu. Moje dziecko dostałam dopiero po 8h i tak nie miałam problemu. Ani nigdy nie miałam nawału.
Polecam:
https://natuli.pl/produkt/karmienie-piersia-ksiazka/
Źle się dziś czuję. Czyści mnie i mi słabo. Umówiłam się jeszcze na usg. Ciągle mnie boli i uciska.
-
uffff ogarnęłam listę?
jak kogoś pominęłam lub coś pomyliłam do krzyczcie
Sung - jaki termin w końcu Ci wpisać 28 czy 15 ?
LidziA89 4go masz prenatalne czy sama wizyta?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Po wizycie, niestety nie mialam usg bo bardziej chodzilo o te bakterie w moczu. Juz nie chcialam jej prosic bo mega duzo ludzi a mnie wcisnela na chama wiec ok.
Krew i bialko zniknely z moczu ale bakteria dalej jest. Ginka kazala odczekac do konca 1 trymestru, potem bede musiala wziac antybiotyk. -
ines. wrote:uffff ogarnęłam listę?
jak kogoś pominęłam lub coś pomyliłam do krzyczcie
Sung - jaki termin w końcu Ci wpisać 28 czy 15 ?
LidziA89 4go masz prenatalne czy sama wizyta?ines. lubi tę wiadomość
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )