Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynana1 wrote:sung ja tak miałam przez tydzień, do tego straszne bóle żołądka jakby ktoś wbijal mi milion igieł ale przeszło, pomogło jedzenie bananów bo mają właściwości ochronne na żołądek i picie dużej ilości wody rano ciepłej
To nie żołądek... i mam tak po każdym jedzeniu... tzn zawsze.mikka86 lubi tę wiadomość
-
Alxawl wspolczuje tych infekcji. Jak zaleczysz, to kup sobie jakis probiotyk z paleczkami kwasu mlekowego, zeby zakaszac srodowisko, bo to przeciwdziala infekcjom. PH kwasne dobrze miec. Ja Ci polecam lactovaginal - mnie to moj ginekolog polecal - mowil, ze tanie, a dobre, bo sklad prosty, a te wszystkie reklamowane iladiany i inne to sobie mozna wsadzic
Sung wspolczuje
xgirl tez mialam ostatnio jedenAlxawl lubi tę wiadomość
-
Cześć! I ja się przywitam krótko, mam 24 lata, mieszkam rzut beretem od Krakowa (ciążę prowadzi dr Jaworowski), to będzie moje 3 Szczęście mam w domu prawie 3,5 letniego synka Cypriana (sierpień 2015) oraz niespełna 2 letnią córcię Monikę (marzec 2017). Teraz mamy termin na 17.07.2019, będzie kolejna cesarka. A wizytę mamy 7.01
Pozdrawiamy!Czarna_kawa, Sylka135, ines., Hiszpaneczka, Alrauna1987, Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
mikaja wrote:Alxawl wspolczuje tych infekcji. Jak zaleczysz, to kup sobie jakis probiotyk z paleczkami kwasu mlekowego, zeby zakaszac srodowisko, bo to przeciwdziala infekcjom. PH kwasne dobrze miec. Ja Ci polecam lactovaginal - mnie to moj ginekolog polecal - mowil, ze tanie, a dobre, bo sklad prosty, a te wszystkie reklamowane iladiany i inne to sobie mozna wsadzic
Sung wspolczuje
xgirl tez mialam ostatnio jeden
Na razie mam kuracje nystatyną, probiotyki mam jakieś lacto coś jeszcze z poprzedniej ciąży, kupie ten co ty polecasz moze bedzie poprawa...
Chociaz u mnie chyba taka uroda, w każdej ciąży średnio co 2 miesiące wychodzi candida w posiewie mimo że nie robię nic, vo sprzyja rozwojowi tych grzybkow
Teraz przez pol roku od marca do sierpnia, co tydzien chodzilam z synem na basen i nie zlapalam nic , w lipcu nawet cytologia mi wyszla w 1 grupie. A w pazdzierniku jeszcze przed zrobieniem testu ciazowego mialam świąd i pieczenie, ktorym zarazilam męża i w sumie po tym objawie jeszcze przed zrobieniem testu bylam przekonana o ciążyMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Sung,współczuje,mnie po nocy zimno to śpię w bluzie,dopiero nad ranem się przebieram.
Xgirl,ja tez ostatnio tak miałam ;p
Mnie mdli jak jeżdżę autem,niestety tego się obawiałam,bo jeszcze mam tzw dodatek do urody czyli chorobę lokomocyjną czyli kombo biorąc pod uwagę ciąże ;/ -
Aska1994 witaj ale fajnie w takim wieku już troje dzieciaków
Alxawl jeśli masz cos z poprzedniej ciazy, to zapewne nadaje sie do kosza Zalezy tez, co to jest. Krople, kapsulki czy globulki? Tutaj najlepiej globulki, trzmymac je w lodowce.
A mąż sie teraz też badał? Żeby tak nie przenosic z jednej osoby na druga w kolko.
W ciąży nic nie trzeba robić - taka fizjologia ciąży, że o infekcje nie trudno.
Ja ten lactovaginal bralam w poprzedniej ciazy chyba az do 15 tygodni codziennie. Zero infekcji cala ciaze. Ale ja tez nigdy nie mialam nic w życiu. Nic o czym bym wiedziala. Cytologie zawsze mam tez ok.
Czarna_kawa wspolczuję Dużo musisz jeździć ? -
Nie badał się, ale też miał świąd i pieczenie. Lekarka na 1 recepcie przepisala też leki dla niego, wziął i przez kilka dni smarowal maścią i mu przeszło. Mnie nystatyna wyleczyła na samym początku tej ciąży ale znow minely 2 miesiące i po zapachu poznalam grzybka a lekarka tylko potwierdziła...
A probiotymi mam w lodowce, doustne lacibios femina, wlasnie sprawdzalam :> wazne do 02.2019 ale zostaly mi cale 2 sztukiMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Sprobuj jednak miejscowo, moze pomoze. Ja mm takie paski do badania ph w pochwie i czasem sprawdzamy, czy nie jest zbyt zasadowo, bo im bardziej zasadowo, tym wieksza szansa na infekcje. Jak skonczysz leczenie to sobie cos uzyj.
Oczywiscie takie doustne mozna brac rownolegle - nie zaszkodą. Tylko te doustne to trzeba dlugo brac, nie tydzien, nie dwa a minimum z 2-3 miesiace, zeby sie w jelitach bakterie skolonizowaly. -
Aska1994 wrote:Cześć! I ja się przywitam krótko, mam 24 lata, mieszkam rzut beretem od Krakowa (ciążę prowadzi dr Jaworowski), to będzie moje 3 Szczęście mam w domu prawie 3,5 letniego synka Cypriana (sierpień 2015) oraz niespełna 2 letnią córcię Monikę (marzec 2017). Teraz mamy termin na 17.07.2019, będzie kolejna cesarka. A wizytę mamy 7.01
Pozdrawiamy!
czesc Aska mnie tez czeka teraz kolejne cc, powiedz mi masz planowane czy lekarz woli czekać na akcje?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja wlasnie wrocilam od endokrynologa z niedoczynności wpadłam w nadczynność, na usg wszystko ok. Mam odstawić euthyrox a biore 25 mg i za 3 tyg powtorka badan. Jak będą ok to mam wyslac jej na e-maila i da mi wytyczne co dalej a jak zle to mam przyjść do niej 11 stycznia!
Odebralam tez moje wyniki pappa z opisem i mysle ze jest ok, ale wiadomo jeszcze lekarzowi musze pokazac
Wczoraj takie dziwne bulgotanie poczułam pytanie na ile to maluch a na ile to jelitaxgirl lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Czesc Aska, witaj w naszych skromnych progach
Dziewczyny a ja na dupie boje sie usiasc dluzej niz 15 minut. Ogladam film chodzac po pokoju. Ten brak ruchu przyczynil sie do mojej choroby i teraz sie mega boje. -
Poprzednie 2 cc miałam w 39tc, planowane. Ale po 2 cesarce miałam małe komplikacje i teraz będę cięta w innym szpitalu, w końcu przez mojego ginekologa. Mówi, że będziemy działać nieco wcześniej, aby zapobiec problemom. Podejrzewam, że położy mnie w szpitalu trochę wcześniej, żeby jakieś skurcze wywołać i rozwarcie zrobić. Poprzednim razem macica nie chciała się obkurczać i oczyszczać i pełno skrzepów było.
ines. lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Sung wrote:Kolejna cudowna noc za mną. Pół nocy miałam dreszcze. W koncu obudziłam się cała mokra. Przebralam się. Potem 3x sikałam i znowu się przebierałam...
a chora jesteś? gorączkujesz?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️