X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i to bardzo. Nie wiem co się stało. Myślałam że to chwilowe, że minie a już 2 tygodnie nie śpi. Nie płacze przy tym abi nie jest jakiś marudny tylko po prostu budzi się co godzinę. Możecie sobie wyobrazić mój wygląd zombi po tym maratonie.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima wrote:
    Tak i to bardzo. Nie wiem co się stało. Myślałam że to chwilowe, że minie a już 2 tygodnie nie śpi. Nie płacze przy tym abi nie jest jakiś marudny tylko po prostu budzi się co godzinę. Możecie sobie wyobrazić mój wygląd zombi po tym maratonie.
    Anima a jak karmisz? Kp?

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kp.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Anima a jak karmisz? Kp?
    I ile masz lat i czy masz męża? 🙂Tzn chodzi mi i to czy ktoś cię może odciążyć w nocy, żebyś trochę pospala ,a nie wstawała co godzinę 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjo ile porcji mleka wypija Iza?
    Ona pije raz dziennie wieczorem. 250ml kobylego mleka, 50ml wody, 4 miarki Sinlaca bez cukru, 4 krople Bacteviru i 30-40 kropli Cebionu 💪

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 29 lat i tak jestem mężatką tylko moj mąż pracuje codziennie od 7 do 19 także całymi dniami jestem sama. A nocą nie chcę go nosić żeby się całkiem wybudził. Poza tym znając jego rytm nie potrafię spać spokojnie w pokoju obok bo strasznie to przeżywam. Ehh bycie matką to najcieższy zawód świata😞

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima wrote:
    Tak kp.
    Mikołaj też miewa takie akcje, szczególnie teraz jak ma katar. Ale zrobił się mocno samoobsługowy - ja tylko odsłaniam cyca. Dzisiaj to nawet po jedzeniu obrócił się na brzuch, oczyścil nos w pościel, odbił, wrócił na plecy i spał dalej 😂
    Ale do czego zmierzam: jesteś w stanie karmić na leżąco żeby się tak mocno nie rozbudzac?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima wrote:
    Mam 29 lat i tak jestem mężatką tylko moj mąż pracuje codziennie od 7 do 19 także całymi dniami jestem sama. A nocą nie chcę go nosić żeby się całkiem wybudził. Poza tym znając jego rytm nie potrafię spać spokojnie w pokoju obok bo strasznie to przeżywam. Ehh bycie matką to najcieższy zawód świata😞
    Piąteczka w kwestii męża i bycia samą cały dzień ;)
    Oo czyżby druga mama, która nie śpi w pokoju/łóżku z dzieckiem?? 😁

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima no nie zazdroszczę-zwłaszcza,że mały wcześniej spał i do tego byłaś przyzwyczajona. Ja na szczęście jakoś się trzymam mimo,że przesłanie 3godz.ciągiem u mnie-to święto 😆 bo nawet jak Zosia przespi 4 to ja w między czasie muszę ściągać 😑

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja w nocy tylko na leżąco karmię. Nie będę się nad sobą użalać bo ludzie mają gorsze problemy. Może przyjdzie czas że i mojemu Bartusiowi się odmieni i będzie znów przesypiał nocki.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima nie jesteś sama, też mam taki problem, tylko od prawie 4 miesięcy. Więc łącze się w bólu 🤗

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_dior strasznie was wszystkie podziwiam kpi że macie tyle siły i wytrwałości żeby walczyć i każdą kroplę waszego pokarmu dla waszych dzieci. Jestem pod wrażeniem i aż mi wstyd że ja tu wyjeżdżam z moim brakiem snu.

Casjopea synek ma łóżeczko w naszej sypialni yylko raz mąż chciał pomóc i kazał mi iść do drugiego pokoju się przespać ale nie dałam rady

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane jesteście ☺

Drobinka91 widać taki urok naszych dzieci😧

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Drobinka na noc od kilku dni już się nie bujamy 😄 chyba się udało 👍😄 robimy tak : jak widzę ,że jest już śpiący ,to dostaje ostatnią porcje mleka przed nocą już w kokonie którym śpi ( wcześniej był karmiony w różnych miejscach, także na ręku) jak zje to już go nie odbijam , żeby nie rozbudzić, włączam przygaszone światło,daje mu smoczka i pieluszkę kładę koło buzi, trzyma też moje palce , na cały czas usypiania muszę być przy nim, podawać mu smoka bo wypluwa go 500 razy ,ale nie odzywam się do niego, nawet jak na mnie spojrzy i zaczyna się śmiać,albo jeszcze chce coś gadać, konsekwentnie nie biorę na ręce nawet jak marudzi i wierzga nogami i rękami na wszystkie strony,chociaż z tym już jest coraz lepiej i usypianie trwa już coraz krócej, wcześniej to nawet i półtorej godziny a teraz może trochę ponad 30 minut. Niestety na dzienne drzemki jeszcze czasami bujam jak widzę, że jest zmęczony a i ja chcę coś zrobić w domu więc zależy mi ,żeby szybko zasnął

Gratuluję! 🤗🙂 szybko Ci poszło.
    Spróbuję tak jak Ty, chociaż będzie trudno, bo smoczka nie używa.. Jeszcze jakbyśmy mieszkali sami to już dawno bym próbowała, a tak to nie chce żeby kogoś obudził i bujam. Z resztą zostało tak od problemów brzuszkowych. Dziś to przeszedł sam siebie, od 2:40 do 4:10 próbowałam go uśpić przy cycku, potem dałam mężowi i też się z nim bujał jakoś do 5, potem wzięłam znowu ja to trochę zjadł i usnął, a jak tylko się położyłam to od razu wrzask. I jakoś po 6 mąż z nim wyszedł do innego pokoju, a ja spałam tak do prawie 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 08:55

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima wrote:
    Dziękuję kochane jesteście ☺

Drobinka91 widać taki urok naszych dzieci😧

Co zrobisz.. 🤷‍♀️ trzeba być myśli, że kiedyś się "naprawią", a my w końcu wrócimy do żywych. 😉

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Gratuluję! 🤗🙂 szybko Ci poszło.
    Spróbuję tak jak Ty, chociaż będzie trudno, bo smoczka nie używa.. Jeszcze jakbyśmy mieszkali sami to już dawno bym próbowała, a tak to nie chce żeby kogoś obudził i bujam. Z resztą zostało tak od problemów brzuszkowych. Dziś to przeszedł sam siebie, od 2:40 do 4:10 próbowałam go uśpić przy cycku, potem dałam mężowi i też się z nim bujał jakoś do 5, potem wzięłam znowu ja to trochę zjadł i usnął, a jak tylko się położyłam to od razu wrzask. I jakoś po 6 mąż z nim wyszedł do innego pokoju, a ja spałam tak do prawie 8.
    O matko😞to też nie ciekawie. Nie wiem od czego to zależy że jedno dziecko śpi ,inne nie- chyba od temperamentu dziecka. U nas dodatkowo chyba etap ząbków. Piąstki cały czas w buzi i straszny ślinotok, przebieramy sie kilka razy w ciągu dnia.

• Anima Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka a ile waży wasz synek? Wiesz że ja też chciałam nazwać Aleksander tylko mąż bardzo chciał Bartusia.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Może to kwestia tej słynnej stabilizacji laktacji? Może u ciebie jeszcze nie nadeszła... A ten okres, o którym nam pisałaś, to faktycznie okres?

Były seksy, raz poczułam klimat, bo mąż bardzo się starał... Parę razy się "zmusiłam", choć nie chcę tego tak do końca nazywać. Po prostu wiem, że gdyby nie jego starania, to nigdy w życiu do tego nie doszło. Dla mnie temat mógłby nie istnieć. Ja się nawet boję przytulić do niego w nocy, bo to oznacza jedno. 🙈 A już w ogóle chce mi się płakać, kiedy kładę się po 1 do łóżka, nie mogę zasnąć ze zmęczenia, a jak w końcu mi się uda, to budzi mnie mąż. Wtedy myślę tylko o tym jak mnie wszystko boli...

Nie, to w końcu nie był okres 🙂

Rozumiem Cię doskonale, przytulam 😙 jak tu mieć siłę i chęci na igraszki, jak samej się ledwo na nogach stoi.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby Ksawery wrzeszczał i zanosił się od płaczu to też bym na pewno go wzięła, tylko że on nie krzyczy tylko tak stęka i marudzi z niezadowolenia, że nie dostał tego co chce. Powodzenia Drobinka, przecież cały czas taki nie będzie ,na pewno niebawem się wyśpisz 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima wrote:
    O matko😞to też nie ciekawie. Nie wiem od czego to zależy że jedno dziecko śpi ,inne nie- chyba od temperamentu dziecka. U nas dodatkowo chyba etap ząbków. Piąstki cały czas w buzi i straszny ślinotok, przebieramy sie kilka razy w ciągu dnia.

Nie wiem właśnie, możliwe że od temperamentu. Twój Bartuś też taki żywiołowy?
    Myślisz że ząbki już? Mój też się mega ślini od długiego czasu i pcha wszystko do buzi non stop. Ale nie za wcześnie na zęby? 🤔

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ