X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Zgadzam sie z ostatnim zdaniem, ale akurat do planowanej cc podobno lepiej się nie golić ;)

Ja się oporządzam, ale koniec koncow ginekolodzy nie jedno widzieli i gdybym musiala isc nieogarnieta, to bym poszla i juz. Jeszcze 20 lat temu kobietom nie snilo sie zeby depilowac okolice intymne wiec sory.
    Podstawowa higiena tak, ale depilacja moim zdaniem nie jest elementem higieny. Tez po cos te wlosy tam nadal rosną ;)
    mnie raz moj ginekolog zarzucił podczas cytologii - 'o, zacięła się pani' :D Dziś chce mi się śmiać, ale wtedy było mi glupio :P
    twoje przedostatnie zdanie przypomniało mi tekst mojej "niby" teściowej,kiedy szykowaliśmy się na wesele jej najstarszego syna, ona kupiła sobię suknie na ramiączka taką do kolan,a pachy i łydki tak zarośnięte ,że szok,wtedy ja pytam jej ale te włosy to chyba Pani ogoli? A ona do mnie z wyrzutem,że nie po to jej Pan Bóg dał w tych miejscach też włosy,żeby ona je goliła :)))))

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Hahahahaha coś w tym jest :D chociaż ja to co wydarzyło się podczas porodu sn wyparlam ze swojej świadomości :D

A ja pamiętam :D Ale jakoś mnie to nie odpycha od kolejnego podejścia :D U Ciebie wiem, że było gorzej. U mnie na szczęście nic złego się nie działo poza tym, że poród po prostu nie postępował.

Moja znajoma w pracy jest 2 tygodnie przede mna - jesteśmy w tym samym szpitalu :D News dnia :D moze spotkamy sie na porodowce :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    twoje przedostatnie zdanie przypomniało mi tekst mojej "niby" teściowej,kiedy szykowaliśmy się na wesele jej najstarszego syna, ona kupiła sobię suknie na ramiączka taką do kolan,a pachy i łydki tak zarośnięte ,że szok,wtedy ja pytam jej ale te włosy to chyba Pani ogoli? A ona do mnie z wyrzutem,że nie po to jej Pan Bóg dał w tych miejscach też włosy,żeby ona je goliła :)))))

:D
    Mnie sie teraz przypomniala moja polonistka z podstawowce - zawsze jje sie te włochale na nogach pod rajstopami zwijały. Moja mame jescze taka pamietam :D Takie czasy byly :D Sporo starszych pan do dzis nie uznaje depilacji i dobrze - nie muszą ;) Ja nie przepadam za tym calym narzucaniem estetyki.
    A odkad mam dziecko juz w ogole. Dzieci sa fajne - sa naturalne i nie udaja - puszczaja bąki, kiedy muszą, odbija im się, kiedy musi, zadjaa proste pytania bez ogrodek, pokazuja palcem i to jest fajne. Szkoda, ze pewnie bede zmuszona wcisnac go w jakies durne normy spoleczne, bo ktos sobie wymyslil, ze to czy tamto nie wypada.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    :D
    Mnie sie teraz przypomniala moja polonistka z podstawowce - zawsze jje sie te włochale na nogach pod rajstopami zwijały. Moja mame jescze taka pamietam :D Takie czasy byly :D Sporo starszych pan do dzis nie uznaje depilacji i dobrze - nie muszą ;) Ja nie przepadam za tym calym narzucaniem estetyki.
    A odkad mam dziecko juz w ogole. Dzieci sa fajne - sa naturalne i nie udaja - puszczaja bąki, kiedy muszą, odbija im się, kiedy musi, zadjaa proste pytania bez ogrodek, pokazuja palcem i to jest fajne. Szkoda, ze pewnie bede zmuszona wcisnac go w jakies durne normy spoleczne, bo ktos sobie wymyslil, ze to czy tamto nie wypada.
    no wiesz, ja np nie chciałabym, stojąc np w kolejce w sklepie czy w urzędzie,żeby każdy po kolei puszczał bąki czy bekał głośno bez skrępowania :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    no wiesz, ja np nie chciałabym, stojąc np w kolejce w sklepie czy w urzędzie,żeby każdy po kolei puszczał bąki czy bekał głośno bez skrępowania :)

No bo my juz jestesmy wlozeni w te normy. W UK ludzie bekają na głos - kobiety, mężczyźni - u mnie w biurze - nawet na spotkaniach i nikomu do głowy nie przyjdzie za to przepraszać. Nikt nikomu uwagi nie zwróci.
    Bąki jeszcze rozumiem, bo niosa niekoniecznie przyjemną won, ale reszta ;) To fizjologia.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie bylo - nie są to beki jak faceta przy piwie ;) :P

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś chodziłam do lekarza który zerkał na bieliznę ale mu chodziło bardziej o uświadomienie dziewczyn że stringi i poliester to raczej na rozbierane randki ;-) a na co dzień to bawełna ........

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    No bo my juz jestesmy wlozeni w te normy. W UK ludzie bekają na głos - kobiety, mężczyźni - u mnie w biurze - nawet na spotkaniach i nikomu do głowy nie przyjdzie za to przepraszać. Nikt nikomu uwagi nie zwróci.
    Bąki jeszcze rozumiem, bo niosa niekoniecznie przyjemną won, ale reszta ;) To fizjologia.

W Norwegii jest to samo ........ ale tutaj bąki też są dopuszczalne i nikt za to nie przeprasza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:58

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    dokładnie , mnie też samej sobie to przeszkadza, już te kilka minut poświęcić raz w tygodniu czy raz na dwa tyg na golonko to nie jest dla mnie jakieś poświęcenie,pewnie jak mi brzuch zasłoni pole widzenia to już nie będę tego robić,narazie daję radę :)
    Jesli Ci przeszkadza to dasz radę do samego porodu. Ja też lubię być na dole zadbana i mimo dużego brzucha zawsze dawałam radę się ogolić. Jedyny czas jak się nie golilam to byl połóg bo bałam się o ranę po cc ;)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    ja w swoim towarzystwie, przy piwku np też bekam na głos bez skrępowania,ale to tylko w takich sytuacjach :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam do poprzedniego porodu goliłam się na raty 2 dni :D Mąż odmówił pomocy więc siadałam na wannie, lusterko i heja.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle ,to dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu się całkiem nie źle czuje , nie mdli mnie ani troszkę i mam całkiem spory apetyt :) czyżby najgorszy czas złego samopoczucia już mijał ? :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mikka, imiona widze wybrane :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    dokładnie , mnie też samej sobie to przeszkadza, już te kilka minut poświęcić raz w tygodniu czy raz na dwa tyg na golonko to nie jest dla mnie jakieś poświęcenie,pewnie jak mi brzuch zasłoni pole widzenia to już nie będę tego robić,narazie daję radę :)

Dokładnie, nie trzeba tego robić codziennie przecież a ze dwa razy w tygodniu :) ja się lepiej czuje gdy jestem wydepilowana, dla mnie to komfort i higiena, dlatego dopóki mogę to będę to robiła, myślę że i z brzuchem jakoś dam radę, w razie co poproszę o pomoc Męża :)
    Wiadomo najważniejsze jest żeby mieć czysta bielizne i po prostu się myć, ale dla własnego komfortu warto też zadbać o to, czego niby nie widać :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka dasz radę golić do końca ;) trochę gimnastyki i da radę. ja już skurcze porodowe miałam i przed wyjazdem do szpitala poszłam jeszcze pod prysznic i się jeszcze na zero oporządzić ;)

Casjopea lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przez pierwsze tygodnie ciazy bylam jak zwloki.. wstanie do kibelka to byla juz masakra, o goleniu sie nawet mowy nie bylo, bylam za slaba. Moze brzmi to dramatycznie ale serio tak bylo. Robilam tylko to, co konieczne a golenie nie nalezalo do jakichs bardzo waznych czynnosci.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Mikka dasz radę golić do końca ;) trochę gimnastyki i da radę. ja już skurcze porodowe miałam i przed wyjazdem do szpitala poszłam jeszcze pod prysznic i się jeszcze na zero oporządzić ;)
    Moja mama mi gadala, ze jak dostala skurczy z moja siostra to jeszcze do pracy pojechala zeby cos dokonczyc ;DDD

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam jak zwłoki, też się źle czułam ;)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Ja też byłam jak zwłoki, też się źle czułam ;)
    Mozna sie licytowac kto czul sie gorzej ale ja serio nie bylam do zycia. Golenie sie zeszlo na dalszy plan, mialam to gdzies.

Asiula86 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    O Mikka, imiona widze wybrane :)
    takkkkk :)

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ