Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
33Sylwia Racibórz
Tak sobie oglądam filmiki jak karmiłam małą piersią😍 Jeny czemu przeszłam na ten durny laktator 🤦🏼♀️ -
KasiaLukasia wrote:Ali chyba wychodzi ząb. Ma opuchnięte troszkę dziąsełko na dole, ślini się, jest niespokojna. Wiem, że już kilka zębów tu w grupie mamy, ale myślałam, że to jednak trochę później się dzieje. Ja miałam pierwszego po skończonym roku...
Z nowości, to jeździmy po domu w rozłożonej na płasko spacerówce na brzuchu, bo dziecko chce wszystko widzieć i być uczestnikiem każdego wydarzenia. Pozostały czas spędza na macie/łóżku wygięta w chińskie S, identycznie jak Zosia od Lady Dior, bo od wczoraj próbuje się bezskutecznie przewrócić na brzuch. Wrzeszczy przy tym, złości się, ale uparcie się wygina i próbuje. Zobaczymy co z tego wyniknie i kiedy. Lady, jak tam Wasze obroty? Udało się już dzielnej Zosiulce kopyrtnąć na brzuch czy dalej walczy?
No i mam jeszcze obrzydliwą historię na dziś... Ala zwymiotowała mi do ust <żyg>. Kuźwa, ohydne to było przestraszliwie. Wygłupiałam się z nią tradycyjnie jak małpa, miałam otwartą na ościerz gębę i trzymałam ją nad sobą na brzuchu. No i bęc. Pocieszam się, że dzień bez nowego doświadczenia to dzień stracony.Jest podobny do mnie jak byłam mała na pewno.
Co do Ali to podejrzewam, że kwestia dwóch dni i się obróci. U Toma też były wkurwy. Ale fajnie, że uparcie próbuje -
Dzięki dziewczyny za komplementy 😊 Jakby Tom umiał to by się zarumienił 😍
Btw co do obrotów to Tom też tylko przez prawe ramię się zawsze obraca, przez lewe mu słabo idzie. Myślę, że druga strona nadrobi. 🤔 -
KasiaLukasia wrote:O rety już dwa ząbki? Pięknie! To już mały gryzoń
Sylwia Ty karmisz piersią? Przepraszam ale już mi się myli. Pytam, bo jestem ciekawa jak się cycki zapatrują na karmienie małego gryzaczka. Troszkę się tego boję. Kiedy już nareszcie karmienie sprawia mi frajdę, to zaraz Ali wyjdzie 10 zębów i znowu się zaczną rany. 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 05:04
-
33Sylwia wrote:O to też nie daleko 😁 wpadnij na kawę 😁
A nie chwyci Ci już cyca?
Jak przyjadę do Pl to Was wszystkie poodwiedzam 😁 Kawa obowiązkowo 😉
Dawno małej piersią nie karmiłam i po takim czasie wątpię,że złapieZ butli leci cały czas a tu musiałaby się już sporo wysilić-chyba nie jest to warte świeczki na tym etapie.
Emma ja dostałam pokarm chyba w drugiej dobie po porodzie i stresowałam się,że mała jest głodna a że nie umiałam kompletnie jej przystawić,to sobie ułatwilam życie laktatorem 😜 Przez tydzień przychodziła do mnie opiekunka połogowa i pomagała przystawić. Było w miarę ok ale jak tylko szła do domu,to sama sobie kompletnie z tym nie sądziłam.Mała cały czas spała-trzabyło ją stymulować.Była mega żółta ale tu nie badają poziomu bilirubiny.Rozkręciłam laktację laktatorem i było mi o wiele łatwiej.Teraz oczywiście wiem,że to tylko takie jest na początku i jeśli kiedyś bym miała mieć dziecko-zrobię wszystko by karmić piersią.
Mikka86 jaki rozmiar masz tego kokonu? Jak długo Ksawery może jeszcze z niego korzystać? Myślę o kupnie. -
Lady_Dior no nie obiecuj!
A co do cyca weź spróbuj, może złapie - nic nie tracisz-daj znać 😁 Mój Leon od urodzenia był na kapturku i tak raz sobie pomyślałam że dam mu bez i wow inne doznanie całkowicie 😁 teraz karmienie to przyjemność😁
U nas kokon sprawdzał się przez pierwsze 3 miechy, teraz by z niego uciekł 😂 a chyba ma z 85cm lub 90 -
Lady ja kupiłam drugi taki mega duży, nie wiem teraz ile ma długości ale zajmuje praktycznie całe łóżeczko ( oczywiście on nie śpi w nim w łóżeczku tylko tak ci mówię, żebyś sobie wyobraziła wielkość), jest napisane ,że dziecko może korzystać z niego nawet do 18 m-cy. Ten mały zawiozłam do rodziców i jak tam jesteśmy to też jeszcze w nim jakoś śpi,ale nogi już mu wystają poza kokon 😆url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Ja się obudziłam po 3. Obudził mnie potworny smród. Myślę sobie, co to może być. Pielucha? Czasem zaleci jakimś smrodkiem, ale nie tym razem. Jacek kupy nie zrobił, pierdy to nie są. Budzę Tomka, poszedł sprawdzić czy nie ma czegoś na kuchence u nas albo u babki. I okazało się, że palił się koc elektryczny, którym babka psa przykryła (pies się wyziębił, mały pierdek został godzinę na polu wieczorem i prawie zamarzł przy 8 stopniach). Na szczęście się obudziła troszkę wcześniej i już ogarniała sytuację, ale smród okrutny, nie mogłam już zasnąć.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
mikka86, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Co do zebów to sie u łukasza jeszcze niedoszukuje bo moje dzieci dostaja zeby koło roku wychodza pierwsze wiec maja jeszcze czas
-
Próbowałam to wyperswadować bardziej dlatego, że się bałam o psa, że zdechnie ze zbyt nagłej zmiany temperatury czy coś w tym stylu. Nie lubię tego psa, ale śmierci mu nie życzę.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥