Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Pierwsza strona, są wyszczególnione wizyty
Kinga to my normalnie razem będziemy leżały na kozetcekinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPlanować to sobie można. Ja planowałam cudowną, spokojną ciążę zen. Nawet chciałam nie wchodzić na forum. I nie chodzi o to, że było fatalnie fizycznie. Zaskoczyło mnie to jak fatalnie czułam się psychicznie. Czasem tak jest. Miałam dwie znajome z depresją ciążową. Po porodach odwrót o 180 stopni i cudowne, szczęśliwe kobiety. Hormony też robią swoje. Czasem w jedną, czasem w drugą stronę.
A teraz wbrew logice potrzebuję tu być. Czytać o Waszych szczęsliwych ciążach. To mi dobrze robi.
Sylka135, AgaRydz, Eluska lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:Planować to sobie można. Ja planowałam cudowną, spokojną ciążę zen. Nawet chciałam nie wchodzić na forum. I nie chodzi o to, że było fatalnie fizycznie. Zaskoczyło mnie to jak fatalnie czułam się psychicznie. Czasem tak jest. Miałam dwie znajome z depresją ciążową. Po porodach odwrót o 180 stopni i cudowne, szczęśliwe kobiety. Hormony też robią swoje. Czasem w jedną, czasem w drugą stronę.
A teraz wbrew logice potrzebuję tu być. Czytać o Waszych szczęsliwych ciążach. To mi dobrze robi.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Sung miło Cię widzieć
hormony to dziwki, strasznie mieszają. Niby 2gi trymestr się powinien zacząć bardziej przyjemnie a ja się dziś czuje jakby mnie czołg przejechał i przepuścił przez jakaś wirownice.
A Ty jak sie w ogóle trzymasz?AgaRydz, Sung, mikaja lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Wesołych świat dziewczyny
moje prenatalne stoją odłogiem nie mogę do dzwonić się do rejestracji do lekarza, martwię sie trochę tym.
Moja fasola/bąbel jak zwaół tak zwał daje mi popalić wymiotami, tak źle jak w śieta dawno nie było. jestem o samym barszczyku. Ale to piękny czas, dostałam juz kilka ciuszków w ramach prezentów i zmieniłam spodenki na te ciążowe, nie dlatego bo mam tak wielki brzuch tylko zwyczajne mnie gniotą i przeszkadzają :] Komfort przede wszystkim prawda ? a czym Was Gwiazdor/mikołaj/aniołek czy dziadek mróz obdarował :] ?SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
nick nieaktualny
-
Sung,jeśli tylko czujesz się na siłach i dobrze Ci to robi to zostań ile tylko chcesz,jesteś częścią tego forum :*
AgaRydz,u nas w ramach prezentów z moim kupiliśmy sobie buty,a nasza córa dostała od dziadków bardzo praktyczny prezent w postaci konta w banku,stwierdzili,ze co jakiś czas będą wpłacać jakiś grosik,żeby jej się nazbierało coś i myśle,ze to bardzo miło z ich strony.
Podzieliłyscie się już wiadomością z rodziną? Ja najbliższym już zdecydowałam się powiedzieć, moja mama najpierw doznała szoku,ale potem przyszła radość,wiadomo rodzice zawsze martwią się na zapas jak sobie poradzimy z małą różnica wieku między córkami,,ale powiedziałam,ze nie my pierwsi i nie ostatni i trzeba się cieszyć,bo dziecko to cud
Stwierdziłam,ze zaczynam swoje małe odliczanie, teraz pierwsza granica to czucie ruchóww ciąży z córcią pierwszy raz był w 18stym tygodniu
ciekawe kiedy teraz maleńka się ujawni
AgaRydz, Sung lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ja właśnie wracam od rodziny bo 2 poprzednie dni byliśmy w domku. My powiedzieliśmy tylko mojej chrzestnej a reszta rodziny poczeka może do prenatalnych
jeżeli chodzi o prezenty to ja na święta dzień kobiet urodziny chce dostac coś dla siebie a na prezenty dla dzidziusia jeszcze przyjdzie czas
jutro jadę na pappe bo na inne mnie nie stać a za 2 tygodnie usg. Życzę wszystkim duzo zdrowia i mniej zmartwień
trzymam kciuki za jutrzejsze badania
-
Piękne prezenty, pomysł z kontem bardzo rozsądny
u mnie wie pół rodziny, dzis reszta się dowie ale to niestety oznajmi tylko mój małżonek bo niestety rodzinka chora a ja tak nie za bardzo do chorych świeżo po chorobiejestem ciekawa ich reakcji
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
-
U mnie już wszyscy wiedza zreszta nie da sie ukryc bo brzuszek już mam potężny
Co do prezentów to młody dostał sanki duplo i kolejne samochody...
A ja sobie zażyczyłam od męża kuferek na wszystkie moje bajery do hybrydza to od rodziców dostaliśmy świetny prezent - pralkę do naszego nowego domu
AgaRydz, Alxawl lubią tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:U mnie już wszyscy wiedza zreszta nie da sie ukryc bo brzuszek już mam potężny
Co do prezentów to młody dostał sanki duplo i kolejne samochody...
A ja sobie zażyczyłam od męża kuferek na wszystkie moje bajery do hybrydza to od rodziców dostaliśmy świetny prezent - pralkę do naszego nowego domu
dawaj zdjęcie to takie rozczulające
żartuje oczywiście.
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
-
AgaRydz wrote:ohhh masz juz brzuszek
dawaj zdjęcie to takie rozczulające
żartuje oczywiście.
Hahah spoko wrzucę późniejmam mam, taki jak w pierwszej ciąży miałam w 6-7 miesiącu
-
nick nieaktualnyines. wrote:Sung miło Cię widzieć
hormony to dziwki, strasznie mieszają. Niby 2gi trymestr się powinien zacząć bardziej przyjemnie a ja się dziś czuje jakby mnie czołg przejechał i przepuścił przez jakaś wirownice.
A Ty jak sie w ogóle trzymasz?
Pogodzona z faktem. Muszę sobie w głowie poprzestawiać, bo ostatnie dwa lata były jednymi wielkimi staraniami... -
Sung wrote:Pogodzona z faktem. Muszę sobie w głowie poprzestawiać, bo ostatnie dwa lata były jednymi wielkimi staraniami...
To dobrze, jesteś silną babką na pewno sobie wszystko poukładasz i będzie dobrze, cokolwiek nie zdecydujesz.
A u mnie jaja. Cały dzień czułam się fatalnie. Słabo, ciemno przed oczami, niedobrze, jakby mi nogi odjęło. Myślałam ze za mało wody pije bo przy dziecku to tak średnio dopilnuje siebie i wszystkiego. Nawodniona się wypiłam elektrolity, zero poprawy, poty ciemno przed oczami i słabo. Coś mnie tknęło o wysłałam męża po glukometr. Mierzymy cukier godzin 17, po całym dniu jedzenia a tam 53No masakra.
Ok miałam niski cukier którym narazie gin się kazał nie przejmować ale to było naczczo. Teraz z tym samopoczucie to już chyba niebardzo jest ok. Zjadłam 2 ciastka wypiłam słodka herbatę i skoczył na 106. Od razu normalne samopoczucie. Dobrze ze w sobotę prenatalne to będę go meczyc o to bo zaczynam się martwić...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
ines. wrote:
Oo , ja dopiero dostałam lampę do hybrydy na prezent:D wcześniej co 4 tygodnie chodziłam do kosmetyczki ale po nowym roku chce sama spróbować
Poza tym mam straszne skurcze z jednej strony uda, przechodzą po magnezie.
Sung, bardzo mi przykro z powodu twojej straty... życzę dużo sił w nowym roku.
U mnie święta przetrwane, jeszcze Sylwester i Nowy rok ale już na szczęście tylko z mężem i dziećmi.
Powodzenia jutro na prenatalnych, chyba 5 z was się zgadało żeby zrobić je w tym dniu :p trzymam kciuki za wasze wyniki :*
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxlwl ja w maju kupiłam zestaw podstawowy bo wiecznie nie miałam czasu iść do kosmetyczki i to jest bomba! Mam trochę lakierów i robię sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 22:34
-
Hej, hej - ja dzis w pracy
Trzymam kciuki za prenatalne kobiety! Dajcie znać
Wczoraj czułam się paskudnie, dziś już lepiej, ale nadal mnie mdli. Teraz ta granica pomiędzy 1. i 2. trymestrem i mam nadzieję, że za niedługo poczuję się lepiej, bo chciałam wrócić na siłownię. To okropne, ale czuję się, jak w 3. trymestrze już. Kondycja zerowa... Myślę o siłowni i jakiejś jodze dla ciężarnych.