Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie im wcześniej zaczniemy, tym lepiej. Ja poprzednią ciąże przesiedziałam w pracy i przeleżałam w domu więc dupa kompletna. A przy porodzie nie było mowy o porodzie aktywnym, który tak skrzętnie planowałam i się do niego przygotowywałam, bo skurcze byłam w stanie znieść tylko na siedząco (wbijałam lędźwie i krzyże w fotel). Także 10h skurczy siedziałam
Pare razy mnie połozna jedynie wygoniła do toalety na sikanie. Teraz może uda mi się być bardziej aktywną.
-
No ja właśnie od nowego roku planuje zacząć aktywnie spędzać czas tzn ruszać się więcej itp bo później przy porodzie może być ciężko. Teraz jak jeszcze nie mam dużego brzucha, już mnie kręgosłup boli, to co będzie za miesiąc, dwa, a co na końcówce :p
-
U mnie po wczorajszej burzy z teściową od rana cisza. Obrazona że szok
a tylko wyraziła swoje zdanie że niechce nigdzie jechać po jestem zmęczona. Oczywiście moja teściowa swoim oburzeniem wzbudza litość u mojego męża i co wyszła moja wina...ehh kiedy mój mąż przetnie ta pepowine. Byle się niepozabijac w domu i wytrzymać do niedzieli
co do ćwiczeń to też myślałam o nich ale mój lekarz ewidentnie powiedział że lepiej fizjoterapie(masaże) zaczac. Co do chorób u Nas narazie cisza. Unikam też ludzi chorych żeby później samemu się niemeczyc:/
Trzymam kciuki za Was za dzisiejsze wizyty moja poniedziałkowy też zbliża się dużymi krokami -
Ja muszę przyznać, że nie wiem, jak kobiety otyłe daja radę - w zasadzie ja z moim bmi jestem już otyła, ale naprawdę - takie kobiety większe ode mnie - jak one ciąże znoszą? aktualnie brakuje mi jakieś 4kg do wagi koncowej z poprzedniej ciąży i nie wiem, jak to będzie, jak przekrocze tę wagę. Chyba mnie połamie
Przeżyję tę ciąże, urodzę, ale potem ostro się biorę za siebie i musze wrócić do jakiejś rozsądnej wagi, bo to po prostu niezdrowe jest i tyle. Mam nadzieję na kp, bo poprzednim razem te pierwsze 4 miesiące, gdzie była laktacja waga mi ładnie leciała. Czasem sobie myslę, że nawet kpi pociągnę, ale nie mówię hop, bo przy dwójce może być różnie a i z kp słyszałam, ze bywa cięzej przy drugim - chociaż to możliwe oczywiscieJa też będę miała mamę pierwsze kilka miesięcy do pomocy w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 09:25
-
Jeeezuśku, ja tez w pracy, o 11 wychodzę na badanie. Trzęsę się jak osika dzisiaj...
A'propo choróbska - mój M też chory od dwóch dni. Dostał biedaczek eksmisję do salonu spać, żeby mnie nie zarazić. Sam zaproponował, więc na wszelki wypadek stwierdziliśmy, że tak będzie najlepiej.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyMoja waga stoi póki co w miejscu ale odczuwam to siedzenie w domu. W ogóle siedzenie bo w pracy bylo wiecej biegania niz siedzenia więc kręgosłup daje znać. Na weekend planujemy jakieś góry na lekko i jak sie uda znieść to w miare ok to moze wrócimy do cotygodniowych górskich spacerów ale w wersji dla ciężarnych. 22 stycznia gin ma mi powedziec czy moge wrócić do biegania,wiadomo ze tylko lekki trucht ale to duzo dobrego dla mojego chorego serca
-
Ja niestety mam pracę siedzącą więc jak sama się nie ruszę po pracy, to nie ma szans. Też czekam do wiosny, bo będzie jasno, to będe mogła starszaka na spacery brać po pracy, na plac itd. Teraz wracam i jest ciemno. Pozostaje siłownia delikatnie. Orbitrek albo marsz na biezni pod gore czy wlasnie lekki trucht.
Po tym sprzątaniu i prasowaniu przedświątecznym ostatio wlasnie czulam kręgosłpu więc trzeba coś na to zaradzić. -
ja także uważam,że ciąże należy przejść aktywnie w miarę możliwości,a nie leżąc odłogiem większość czasu,ja niestety w tygodniu nie mam możliwości na żadne aktywności bo w domu jestem po 18 i zmęczenie daje już znać, ale w weekendy zawsze wychodzę z psem na dłuższe spacery, to pojedziemy na stare miasto pochodzić, czy do rodziny,żeby nie siedzieć w domu,na wiosnę jak dzień będzie dłuższy to na pewno bedzie można wykombinować więcej aktywnościurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Dziewczyny powodzenia na prenatalnych! Czekamy na wieści
A u mnie cukier z rana ładny, 85, nie kumam totalnie tego co się dzieje, chyba czas zaprzyjaźnić się z glukometremCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja czekam u dentysty bo mnie dziąsła boląchyba mam jakiś stan zapalny ;(
Odebrałam wynik z testu pappa... masakra sam wynik żadne wyliczenia ryzykapodobno lekarz z certyfikatem teraz to Musi wprowadzić do systemu i policzyć... ciekawe kiedy dostanę ostateczny wynik?
Trzymam kciuki za wizyty :*Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl no tak jest - niestety - lekarz musi to skorelować z wartością NT. Cierpliwości :*
Dziewczyny zastanawialam sie dzis z rana - w cukrzycy ciązowej wiadomo sa normy cukrow z rana i godzine po posilku - trzeba to kontrolowac. Ale co, jesli cukrzyca nie jest zdiagnozowana? Ja np. teraz czekam na ogtt - do tego czasu nie bede wiedziala, czy juz sie cos dzieje, czy nie - mam glukometr i moge sobie cukry kontrolowac, ale jak cukrzyca nie jest zdiagnozowana, to jakie sa normy? Sa w ogole jakies? Bo nie sądzę, żeby normy cukrzycowe tu miały zastosowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:51
-
Mikaja ja nie mam zdiagnozowanej cukrzycy. Krzywa jest ok ale zaprzyjaźniłam się z glukometrem i normy mi podano na czczo <90 a po 1h <140. Od ponad tygodnia mierze cukier i po posiłkach max co miałam to 135 ale to było samo pszenne jedzenie. Testuje wszystko i po słodyczach cukier 110-120. Jutro mam diabetologa. Wole dmuchać na zimne i skonsultować.
Dziewczyny mocne &&& za wizyty i dobre wieści
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.