X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, Emma dziękuję ❤️

Lullaby wyrzuć to z siebie czem prędzej - mi pomogło 🤗

W takich sytuacjach mój mąż zawsze ze mnie leje i wkurwia mnie jeszcze bardziej - dzisiaj nie było inaczej - ale też naprawdę mnie zaskoczył. Dał mi w łapę bardzo dużo pieniędzy i powiedział, że w środę bierze wolne i jedziemy wszyscy na zakupy, a ja mam wydać na siebie 80% całej kwoty. Jeśli tego nie zrobię co do złotówki to zabiera kasę 😛
    (ja zawsze wszystko wszystkim kupuję, a sama sobie nic, chodzę w byle czym i jego od kiedy się znamy to wkurwia). Odkładal na te zakupy i chce żebyśmy tak raz w roku zawsze jeździli.

JaSzczurek, Drobinka91 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Casjo uwielbiam formę jaka przedstawiasz nam swój świat 😂
    Miło mi 😁 Świat gównem płynący..

Ej tyle najebalam do pralki w tym pośpiechu, że albo zaraz doskoczy do nas do salonu i się przedstawi albo zwyczajnie wybuchnie 🤦‍♂️

• anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo gówniany dzień 😂😂🤦‍♀️

Ja teraz wykąpalam małego i zasypia w łóżeczku. Zaraz też idę się pucować😪

Co do prezentów to dalej nie wiem co Antkowi kupić 🙄

Jutro mamy szczepienie 6w1 i rota. Oby nie dostał znowu takiej wysokiej gorączki bo zwariuje😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:05

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Co do prezentów to dalej nie wiem co Antkowi kupić 🙄
    Mój mąż powiedział właśnie do Mikołaja w temacie zakupów i prezentów, że w jego wieku najważniejsze jest ciepło i poczucie bezpieczeństwa, więc kupimy mu porządny węgiel, żeby się zawsze dobrze w piecu paliło 👍

Emma_, anngelikamartaa, mikka86, 33Sylwia, Lullaby, JaSzczurek, Sylka135, LidziA89, Drobinka91 lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Jutro mamy szczepienie 6w1 i rota. Oby nie dostał znowu takiej wysokiej gorączki bo zwariuje😏

Tez jutro szczepimy. Juz sie tym stresuje. :/

Casjo co za historia. :) Cudo. :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień spoko. Nic się szczególnego nie działo. Alka pogodna, duzo spala i dzis juz sie nie obracala. Z gorszych rzeczy ktos nam przebil oponę w samochodzie.
    Drobinka dzis ja rzucam na Was czar spokojnego snu!

Drobinka91 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo bardzo się cieszę, że mam tu możliwość wlać wszystkie swoje żale. Ale jak później to sobie czytam i analizuje co do was piszę to moje życie jawi mi się jako obraz smutku i rozpaczy :( wychodzi mi, że mąż mi nie pomaga. Nie dość że na mnie leje to jeszcze mnie obraża. I stąd taki wstęp do tematu.

Jak pisałam rano wstałam z bólem gardła. Do tego zaczęła mnie boleć głowa ale jak zwykle nikogo to nie obchodzi. Miki chory zatem cały dzień wyjacy i marudny. Tymek nie chciał mnie dziś zostawić na krok. Jak go odłożyłam to w ryk. Także dom wariatów. Na to panicz wraca umeczony z pracy o 18.45. Jedzą z starszym kolację a dzieci płaczą coraz bardziej. To mówię jest pyta kąpania, dzieci są zmęczone, ja wykapie Tymka a Ty Mikołaja tak jak zwykle. Pół godz go prosiłam żeby się ruszył ale przecież dokładnie w tym czasie musi załatwiać sprawy z autem. To z bezradności zamknęłam go z Mikim w kuchni na dosłownie 5 min (nie mogę kąpać Tymka, który ryczy że zmęczenia z Mikołajem, bo ten go zaczepia gada zabiera rzeczy i wtedy trwało by to wieczność). Jak wróciłam to mnie tak zbluzgal że myślenie mnie boli i że do mnie gadać jak do ściany a nawet gorzej bo sciana by mogła odpowiedzieć cokolwiek to znaczy. Wiem, że nie postąpiłam dobrze ale ja go nigdy nie obrażam nawet jakby mu się należało a co do Piero przy dzieciach. Wkurwiłam się wykapałam dzieci sama po kolei, obu uspałam. I teraz z nim nie gadam. Coraz bardziej dostrzegam, że nie ma już o czym. On nie ma do mnie szacunku i patrzenia na stan mojego zdrowia więc pewnie to początek końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:28

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    U nas dzień spoko. Nic się szczególnego nie działo. Alka pogodna, duzo spala i dzis juz sie nie obracala. Z gorszych rzeczy ktos nam przebil oponę w samochodzie.
    Drobinka dzis ja rzucam na Was czar spokojnego snu!
    W ogóle to zauważyłam, ze Alucha lepiej spi W NOCY (dzien rzadzi sie innymi prawami) kiedy jest dalej ode mnie. W sensie kiedy jest do mnie przytulona, to są plaskacze, krecenie sie, cycek co 5 minut itd, ale jak juz ja przerzuce do dostawki i spi sama to chrapie jak niedźwiedź. Bliskość cycucha ją chyba za bardzo ekscytuje :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo 😱

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia a na którą macie? My na 11:15😏tyle 'dobrze' bo zawsze dostaje gorączki po 6h od szczepienia 😏

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby a ja myślę, że to taki czas teraz wiesz? Pojawienie się drugiego małego dziecka w chacie to naprawdę rozpierdol życia. I ja o tym wiem, i Ty o tym wiesz i jeszcze kilka z nas tutaj o tym wie ;) Dacie radę, zobaczysz.

Sylka135, Lullaby, Drobinka91 lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby a próbowałas mu pokazac kto w domu rządzi? Moze jakas awantura i przypomnienie, ze nie jest królem coś by pomogło? Wydaje mi się, że mąż pewnie jest czymś zestresowany, zmeczony i odreagowuje na Tobie. Weź no go ustaw trochę.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    W ogóle to zauważyłam, ze Alucha lepiej spi W NOCY (dzien rzadzi sie innymi prawami) kiedy jest dalej ode mnie. W sensie kiedy jest do mnie przytulona, to są plaskacze, krecenie sie, cycek co 5 minut itd, ale jak juz ja przerzuce do dostawki i spi sama to chrapie jak niedźwiedź. Bliskość cycucha ją chyba za bardzo ekscytuje :)
    Mam dokładnie takie same odczucia, więc dopóki nie nadchodzi poranek i czas duszenia cycem, to staram się spać jak najdalej od niego 😛

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    KasiaLukasia a na którą macie? My na 11:15😏tyle 'dobrze' bo zawsze dostaje gorączki po 6h od szczepienia 😏

Na 10:15... Nie cierpię tych szczepień. Chyba zostanę szczepiacym antyszczepionkowcem jak Mikka :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mam dokładnie takie same odczucia, więc dopóki nie nadchodzi poranek i czas duszenia cycem, to staram się spać jak najdalej od niego 😛
    Piateczka!

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło, że nie napisałyscie mi, że jestem kompletna wariatką (np chyba, że któraś ma ochotę to proszę). Teraz sobie trochę porycze i zastanowię się co dalej. Dzięki faktycznie mi lepiej.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    JaSzczurek na jakim kursie? 🙂
    podszkalam norweski

Drobinka91 lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby jesteś cudowna. Jesteś super mamą, wspaniałą żoną i średnią synową 😛
    Ale jesteś za dobra. Nigdy nie piszesz, że to Ty nawrzeszczalas na męża, że przedmuchalas mu porzadnie uszy. A czasem się należy. Pochorujesz się jak będziesz tak wszystko dusic w sobie.

Lullaby, Alrauna1987, Drobinka91 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, a czemu miałabyś być wariatka? :-) Ja czasem dosłownie wyrzucam męża z Leonem z pokoju jak cycuje Miłosza na noc bo zwyczajnie nie usnie przy Leonie, on się burzy, bo Leon wtedy zaczyna wyć, że mama się zamyka, ale maja pecha 😁. Twój mąż sie trochę rozpędzil, to nie byl powód do obrażania kogokolwiek. Chyba musisz mu przypomnieć, że wymagasz szacunku, a sprawy między rodzicami załatwia się bez dzieci, a już na pewno nie przy starszym. Ja mówie mężowi zawsze od razu, że coś mi się nie podoba, a on wtedy "znowu zjeba", odwraca się obrażony, ale się nauczy 😁.
    I też mam nadzieję, że to tylko kryzys związany z pojawieniem się drugiego dziecka, znowu trzeba przeorganizowac sobie życie i odnaleźć się w nowej sytuacji, wśród kolejnych obowiązków.

W każdym razie Lullaby, Casjo przytulam Was :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:58

Lullaby lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo łącze sie w gównie. Stachu zrobił dwie olbrzymie kupy ze śluzu i wody, i jest marudny. Zasrał całe puzzle piankowe ,przewijak i starego

‹‹ 2300 2301 2302 2303 2304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ