Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Lidzia a jaki Ty masz wynik?
Beta hcg 54.8 ng/ml
Białko pappa 0.4 mIU/ml -
LidziA89 wrote:10t5dTermin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Cześć kochane
przychodzę do Was z najnowszym zdjęciem dzieciątka na poprawę humoru :p
Ciąża starsza o 3 dni niż myślałam, 10+67.01 mam usg genetyczne plus pappa
xgirl, Hiszpaneczka, Kajtolo, Patrycja28, Alrauna1987, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
mikaja wrote:Dziewczyny ja bym sie serio powstrzymała od takiego przeliczania w internecie i zostawiła to lekarzom. Pamiętajmy, że około 5% przypadków to wyniki fałszywie dodatnie itd. Po co się nakręcać?
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
-
Dziewczyny prosze was dajcie spokoj z takimi strasznymi opowiesciami jak na poprzedniej strobnie
Juz kiedys was prosilam i sie wszystkie zgodzily. Bardzo mi przykro, ze ktokolwiek musial przez takie rzeczy przechodzic ale ja nie chce tego czytac bo sie zaczynam stresowac.. Moze jak juz ktos koniecznie musi to moze wczesniej napisac, ze drastyczne tylko dla chetnych. Wtedy kto chce to przczyta, kto nie to nie.
Lidzia tez uwazam, ze nie ma co samemu liczyc. Wiem, ze to okropne tyle czekac do terminu ale jak bedziesz sama wyliczac i szukac w necie to tylko sie bedziesz bardziej stresowac.
Casjo tez bym poszla do lekarza! Tak czy siak tylko sie oplaci. Jak cos jest nie tak, to Ci pomoga a jak wszystko ok to sie uspokoisz. Ja sobie powiedzialam, ze jak bede miec watpliwosci czy wszystko ok czy nie to pojde do lekarza. Nie wybaczylabym sobie gdybym nie poszla i cos by sie stalo. Popatrza sie na mnie krzywo? I co.. -
Ja w piątki zawsze zaczynam nowy tydzień, a dzisiaj to już wyjątkowo!
Witam się w 2gim trymestrzexgirl, Hiszpaneczka, mikka86, Alrauna1987, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Dziewczyny taka rada na bol glowy bo od czasu do czasu ktoras pyta co zrobic na straszne bole.
Dzis w nocy mialam taki bol glowy, ze myslalam, ze padne. Az tak mnie w tej ciazy nie bolalo. No sztraszne, pulsowalo mi w tyle glowy, z przodu, zo boku..no nie potrafie tego opisac..straszne.. zazwyczaj pomogl termofor na kark czy zimny oklad na czolo plus zgaszenie swiatla i cisza. Wczoraj to wszystko nie pomoglo, myslalam, ze z okna wyskocze. Wiecie co pomoglo? Moj maz wzial kostki lodu, wlozyl do woreczka i mi jezdzil nimi po calej glowie, karku, czole. POMOGLO! Na poczatku bylo to mega nieprzyjemne ale po kilku minutach zaczelam odczuwac ulge a po jakichs 20-30min przeszlo zupelnie. Bylam w szoku. Zrobil mi tez dodatkowo herbate z melisy, nie wiem czy to tez sie przyczynilo do poprawy ale podam ten szczegol na wszelki wypadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:17
-
kinga27.30 wrote:Ja w piątki zawsze zaczynam nowy tydzień, a dzisiaj to już wyjątkowo!
Witam się w 2gim trymestrze
to jest nas więcejpiatki sa faaajne
kinga27.30 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
xgirl wrote:Dziewczyny prosze was dajcie spokoj z takimi strasznymi opowiesciami jak na poprzedniej strobnie
Juz kiedys was prosilam i sie wszystkie zgodzily. Bardzo mi przykro, ze ktokolwiek musial przez takie rzeczy przechodzic ale ja nie chce tego czytac bo sie zaczynam stresowac.. Moze jak juz ktos koniecznie musi to moze wczesniej napisac, ze drastyczne tylko dla chetnych. Wtedy kto chce to przczyta, kto nie to nie.
xgirl a co w tym strasznego? napisałam, że wg genetyków warto robić test pappa, bo samo usg genetyczne może wprowadzić w błąd, mikaja potwierdziła tą informację swoim przypadkiem w rodzinie i tyle. Nie zamierzałam nikogo straszyć, ale dziewczynom, które się wahają czy warto robić, podpowiedzieć, że naprawdę warto.ines. lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
-
Polis niby tak ale kurcze zestresowalam sie ta historia, ze wszystko bylo ok a potem ktorys tam tydz ciazy i taka jazda.. Tez znam straszne historie i nie opowiadam. Mozna powiedziec ze PAPPA jest fajna bo wykryje to czy tamto i warto zrobic ale takie historie bardzo stresuja.
-
Moik zdaniem nikt nie napisał nic złego, toczyła się dyskusja w wydźwięku czym warto i jest sens robić pappa. Nie popadajmy znowu w paranoje.
poliś lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]