Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Polis niby tak ale kurcze zestresowalam sie ta historia, ze wszystko bylo ok a potem ktorys tam tydz ciazy i taka jazda.. Tez znam straszne historie i nie opowiadam. Mozna powiedziec ze PAPPA jest fajna bo wykryje to czy tamto i warto zrobic ale takie historie bardzo stresuja.
nie będę już nic pisać o tym i wierzę w to głęboko , że na tym naszym forum wszystkie ciąże będą zdrowe, i przez lipiec będziemy wrzucać zdjęcia naszych pociech
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
xgirl powtórze się - moze poszukaj sposobu radzenie sobie ze stresem, bo czy napiszemy tu o róznych przypadlkach, czy nie, to prawda jest taka, że macierzynstwo jest pełne stresów - szczęsliwe narodziny dziecka tego nie konczą niestety. Dla mnie pamiętam w pirwszym roku każdy katar młodego odpalał w głowie lęki, że może od tego umrzeć. Że nie wspomnę o innych, bo katar to akurat pierdoła przy jego prolemach nerkowych. Więc jeśli teraz będe ostra (choć zazwyczaj bronię Twoich reakcji, bo uwazam, że masz do nich prawo - jak każda z nas) to przepraszam, ale spróbuj ten czas do terminu spozytkować na jakis technikach relaksacyjnych, bo będzie to z korzyscia i dla Ciebie i Twojego dziecka. Polecam hipnoterapie porodowa - sa fajne nagrania, fajnie relakcje i mozna glowe uspokoic.
Rozne nieszczescia i tragedie wkolo nas sa i beda - nie jestesmy w stanie sie od nich calkowicie odseparowac. Na szczescie od czytania naszym dzieciom nic sie nie stanie - nie jestesmy w stanie myslami wywolac ani poronienia ani choroby i w druga strone to rowniez dziala. Jak cos ma sie stac to sie stanie i tak i warto sobie to w glowie ukladac powoli. Ciąża jak i macierzynstwo to czasami okropna bezsilnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:26
Patrycja28, mikka86, ines., Eluska lubią tę wiadomość
-
Dzieki, popatrze na te hipnoterapie porodowa.
Ja wiem, ze od czytania nie stanie sie nic mojemu dziecku. Chodzi o to, ze wrocilam z prenatalnych, odetchnelam z ulga a tu czytam, ze dziecko bylo zdrowe i nagle w 20ktoryms tygodniu cos sie podzialo strasznego. No i ulga zniknela. Serio nie chce takich rzeczy czytac.. Ale szanuje tez wasze zdanie i jesli wy nie macie z tym problemu to bede przerywac czytanie i juz. -
xgirl wrote:Dzieki, popatrze na te hipnoterapie porodowa.
Ja wiem, ze od czytania nie stanie sie nic mojemu dziecku. Chodzi o to, ze wrocilam z prenatalnych, odetchnelam z ulga a tu czytam, ze dziecko bylo zdrowe i nagle w 20ktoryms tygodniu cos sie podzialo strasznego. No i ulga zniknela. Serio nie chce takich rzeczy czytac.. Ale szanuje tez wasze zdanie i jesli wy nie macie z tym problemu to bede przerywac czytanie i juz.
A Ty robiłaś pappa? czy odpuściłaś sobie?Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
-
nick nieaktualnyxgirl wrote:Dziewczyny taka rada na bol glowy bo od czasu do czasu ktoras pyta co zrobic na straszne bole.
Dzis w nocy mialam taki bol glowy, ze myslalam, ze padne. Az tak mnie w tej ciazy nie bolalo. No sztraszne, pulsowalo mi w tyle glowy, z przodu, zo boku..no nie potrafie tego opisac..straszne.. zazwyczaj pomogl termofor na kark czy zimny oklad na czolo plus zgaszenie swiatla i cisza. Wczoraj to wszystko nie pomoglo, myslalam, ze z okna wyskocze. Wiecie co pomoglo? Moj maz wzial kostki lodu, wlozyl do woreczka i mi jezdzil nimi po calej glowie, karku, czole. POMOGLO! Na poczatku bylo to mega nieprzyjemne ale po kilku minutach zaczelam odczuwac ulge a po jakichs 20-30min przeszlo zupelnie. Bylam w szoku. Zrobil mi tez dodatkowo herbate z melisy, nie wiem czy to tez sie przyczynilo do poprawy ale podam ten szczegol na wszelki wypadek.
xgirl a często masz takie bóle głowy? może to też od ciśnienia takie bóle z tyłu głowy są często objawem właśnie zbyt wysokiego ciśnienia ale dobra wskazówka bo mnie ostatnio bolała głową i nic nie pomagało -
xgirl poczytaj moze zatem jakie sa statystyki takich przypadkow - bo sa zdecydowanie mniejsze i masz o wiele wieksze szanse na urodzenie zdrowego dziecka, niz chorego. Naprawde. W internecie, na forach internetowych czesto mozna wyczytac o tych przypadkach z mniejszosci statystycznych, bo jako ludzie pamietamy raczej to zle, bo przeciez wspominamy o tych chorych dzieciach, a nie o tych zdrowych, bo ludzie pisza o tym, bo szukaja pomocy wiec internet jest przepelniony chorobami. Widzisz u mnie w rodzinie jest aktualnie (niech no policzę) 23 dzieci ponizej 10 roku zycia i tylko (choć tak naprawde az, bo najlepiej jakby bylo 0) jedno dziecko powaznie chore. A to tylko "statystyka" mojej rodziny. O ile statystyki poronien w 1. trymestrze sa gorsze o tyle po pierwszym trymestrze ryzyko czegos zlego jest mniejsze i juz. Trzymaj sie tego.
-
Alisia wrote:Xgirl będziesz miała jakieś kontrolne badania krwi odnośnie heparyny ? Masz ją brać do końca ciąży ?Termin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
-
xgirl wrote:Dziewczyny taka rada na bol glowy bo od czasu do czasu ktoras pyta co zrobic na straszne bole.
Dzis w nocy mialam taki bol glowy, ze myslalam, ze padne. Az tak mnie w tej ciazy nie bolalo. No sztraszne, pulsowalo mi w tyle glowy, z przodu, zo boku..no nie potrafie tego opisac..straszne.. zazwyczaj pomogl termofor na kark czy zimny oklad na czolo plus zgaszenie swiatla i cisza. Wczoraj to wszystko nie pomoglo, myslalam, ze z okna wyskocze. Wiecie co pomoglo? Moj maz wzial kostki lodu, wlozyl do woreczka i mi jezdzil nimi po calej glowie, karku, czole. POMOGLO! Na poczatku bylo to mega nieprzyjemne ale po kilku minutach zaczelam odczuwac ulge a po jakichs 20-30min przeszlo zupelnie. Bylam w szoku. Zrobil mi tez dodatkowo herbate z melisy, nie wiem czy to tez sie przyczynilo do poprawy ale podam ten szczegol na wszelki wypadek.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Alisia wrote:Xgirl będziesz miała jakieś kontrolne badania krwi odnośnie heparyny ? Masz ją brać do końca ciąży ?
ja mam brac do końca ciąży heparynę. Porozmawiam z lekarzem czy robic jakies badania czy nie. Ponoc bada się ten X cos tam? tez poproszę o takie badanie
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nana wiesz bole glowy mam czasem jak duzo wymiotuje. Wtedy sie pochylam do przodu, i od wymiotow dostaje takiego ucisku w glowie i od tego mnie czasem troche glowa boli ;P A wczoraj bolalo mnie bo zle spalam i zmeczona bylam. Wiec w sumie za kazdym razem jest jakis konkretny powod.
Alisia tak mam kolejna kontrole na poczatku lutego i powiedza co i jak, ale tez mi sie wydaje, ze bede brac do konca ciazy i nawet dluzej. Wczoraj tez mi tak lekarz na prenatalnych powiedzial, ze zazwyczaj trzeba juz do konca brac.
Mikka u mnie jest problem taki, ze mi tylko ibuprom pomaga a tego nie chce brac w ciazy. Paracetamol bym wziela raz na Jakis czas ale nie Ibu. -
Oczywiście ciąża to nie zawsze tylko piękny czas, w każdym momencie może się wydarzyć coś złego ,ostatnio uświadomiła mi to moja ginekolog ,jak spytałam jej się,kiedy mija największe zagrożenie to spojrzała na mnie i powiedziała, no wie pani,zdarza się,że i w 40 TC dziecko umiera , mimo że wcześniej wszystko wydawało się być dobrze, ale to sporadyczne przypadki i trzeba być dobrej myśli.Ja chcę czytać o wszystkich przypadkach,tych dobrych i złych, bo chcę być świadoma zagrożeń
ines., Eluska lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Oczywiście ciąża to nie zawsze tylko piękny czas, w każdym momencie może się wydarzyć coś złego ,ostatnio uświadomiła mi to moja ginekolog ,jak spytałam jej się,kiedy mija największe zagrożenie to spojrzała na mnie i powiedziała, no wie pani,zdarza się,że i w 40 TC dziecko umiera , mimo że wcześniej wszystko wydawało się być dobrze, ale to sporadyczne przypadki i trzeba być dobrej myśli.Ja chcę czytać o wszystkich przypadkach,tych dobrych i złych, bo chcę być świadoma zagrożeń
nana1 lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:Nana wiesz bole glowy mam czasem jak duzo wymiotuje. Wtedy sie pochylam do przodu, i od wymiotow dostaje takiego ucisku w glowie i od tego mnie czasem troche glowa boli ;P A wczoraj bolalo mnie bo zle spalam i zmeczona bylam. Wiec w sumie za kazdym razem jest jakis konkretny powod.
Alisia tak mam kolejna kontrole na poczatku lutego i powiedza co i jak, ale tez mi sie wydaje, ze bede brac do konca ciazy i nawet dluzej. Wczoraj tez mi tak lekarz na prenatalnych powiedzial, ze zazwyczaj trzeba juz do konca brac.
Mikka u mnie jest problem taki, ze mi tylko ibuprom pomaga a tego nie chce brac w ciazy. Paracetamol bym wziela raz na Jakis czas ale nie Ibu.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Dziewczyny chciałam sobie kupić zestaw witamin dla ciężarnych ( tam jest żelazo ) ale zrobiłam sobie badania krwi - W Norwegii nie miałam jeszcze żadnych badań ....... Wydawało mi się że mam anemię bo bardzo mało jem , mięsa nie jem . Jak odebrałam wyniki to byłam w szoku hemoglobina górna granica i żelazo przekroczona norma . Dlatego przed suplemantacją badajcie dziewczyny poziom witamin itd bo nadmiar też szkodzi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:04