X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Na mdłości i bóle głowy polecam lekarza. Czesto przez zbędny duphaston są takie jazdy
    a co mi pomoże lekarz na silny ból głowy,skoro ja wiem ,że pomoże mi tylko ibuprom, przecież nie da mi jeszcze silniejszego leku,skoro ten już nie jest zalecany. I nie mam często silnych bóli głowy,zdarza się może raz w miesiącu. Na co choruje Twoje dziecko?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a co mi pomoże lekarz na silny ból głowy,skoro ja wiem ,że pomoże mi tylko ibuprom, przecież nie da mi jeszcze silniejszego leku,skoro ten już nie jest zalecany. I nie mam często silnych bóli głowy,zdarza się może raz w miesiącu. Na co choruje Twoje dziecko?
    Wylew,zaburzenia neurorozwojowe,autyzm i schizofrenia ,to tak w kolejności. Jak nie ma problemu z ciśnieniem i zbyt wysokim stezeniem hormonu to nic nie pomoze ale glowa czesto boli z nadcisnienia np. Mnie tez czesto boli a cisnienie mam ok wiec wiem ze to z ciazy i tyle. Łkam apap i mam spokoj,jak mam za jiskie ciśnienie i boli to pije kawe

• Lolla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Hmmm mi kazali przyjsc dopiero 4.2 ale pewnie kazdy przypadek jest inny i mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia.

W ogole ta choroba nazywa sie trombofilia czy tromboza? Czy sa to dwie rozne? Bo ja te moja tromboze z niemieckiego sobie tak przetlumaczylam i nie wiem czy dobrze :D

Myślę, że lekarze wiedzą co robią.
    Ja nie znam się za bardzo. Mi hematolog zdiagnozował trombifilie z niedoboru białka s. Czyli problem z krzepliwością krwi. Nie wiem, czy miałam to przed ciążą, bo wcześniej nie badałam tego białka. Z tego co czytam, tromboza to gdy jest zakrzepica żył głębokich, czyli coś takiego jak Ty miałaś. Jaką masz dawkę heparyny?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Wylew,zaburzenia neurorozwojowe,autyzm i schizofrenia ,to tak w kolejności. Jak nie ma problemu z ciśnieniem i zbyt wysokim stezeniem hormonu to nic nie pomoze ale glowa czesto boli z nadcisnienia np. Mnie tez czesto boli a cisnienie mam ok wiec wiem ze to z ciazy i tyle. Łkam apap i mam spokoj,jak mam za jiskie ciśnienie i boli to pije kawe
    ojejku :( schizofrenia u dziecka? ile ma lat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wcześniej ze 14. Jest zdiagnozwoana,ma na koncie pare kilkumiesięcznych pobytów na oddziale zamknìętym więc jest to trafna diagnoza i nie,nie jest to za wcześnie ta taka chorobe

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Pisałam wcześniej ze 14. Jest zdiagnozwoana,ma na koncie pare kilkumiesięcznych pobytów na oddziale zamknìętym więc jest to trafna diagnoza i nie,nie jest to za wcześnie ta taka chorobe
    acha,myślałam,że znacznie mniej ,dlatego się zdziwiłam,mojego ojca siostra rodzona też choruje na schizofrenie i miała zdiagnozowaną w 5 klasie podstawówki, podobno zamykała się w pokoju,nie chiała z nikim się spotykać ,w szkole była jakby w swoim świecie i tak to się zaczęło, na lekach funkcjonuje zupełnie normalnie,teraz ma ponad 50 lat

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jakby mnie czesto bolalo to pewnie bym poszla to skonsultowac ale wczoraj bolala glowa bo malo i zle spalam przedwcoraj.Dzis juz jest ok. Co do cisnienia tez mam ok, w szpitalu badali mi 3 razy dziennie :P
    Kurcze to rzeczywiscie. Jak sobie radzi? Podobno leki dzialaja cuda i mozna normalnie funkcjonowac.

Lolla, ahhaaa ok. Juz myslalam, ze przekrecilam cos. W liscie ze szpitala jest napisane, ze tromboza wystapila z powodu zmian ciazowych i malej ilosci ruchu. Spytam dokladnie 4.2 czy wykluczyli te wszystkie Leideny cos tam.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka schizofrenie moze miec nawet dziecko niestety.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u kilkuletniego dziecka,to raczej chyba trudno jest zdiagnozować taką chorobę, bo jakie objawy może mieć kilkulatek?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale czekaj.. duzo slyszalam, ze bole glowy w ciazy czy nawet migreny to nic nadzwyczajnego wiec teraz juz sama nie wiem..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki rozwalił jej wątrobe wiec sa szkodliwe. No ale mysi brac. Nad reszta nie bedze sie rozwodzic bo po ostatnim wyszydzeniu mojego chorego dziecka wole już tutaj sie nie rozpisywac.
    Mnie dzisiaj tez boli głowa. Wróce do domu i strzele apap. Cos jest z pogoda bo wszyscy dookoła senni

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nikt nie szydzil z Twojego dziecka.. Pojawilo sie troche emocji, ktos cos napisal ale watpie zeby ktos tutaj mial zamiar wysmiewac czyjas chorobe.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jestem senna od początku ciąży :)) nawet po przespaniu 10 h na dobe mogłabym usnąć na stojąco,ale i tak się cieszę,że czuję się już znacznie lepiej niż na początku, wrócił apetyt i mdłości zdarzają się sporadycznie i trwają najwyżej kilka godzin a nie cały dzień i nie wymiotuje już w ogóle :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej mdlosci i czasem jescze rzygne ale zauwazylam, ze zaczynam miec ochote na rozne rzeczy co mnie bardzo cieszy. Wczesniej nie mialam ochoty na NIC i tak wpychalam w siebie to i tamto, wszystko jak trawa smakowalo. Ostatnio mam taka ochote na ziemniaki haha :D Dzis ide z mezem do restauracji i zamowie pieczonego ziemniaka z frytkami a co :D A jutro ziemniak wypchany warzywami. No masakra. Najlepiej bylo Jakis czas temu co zamowilam tylko kilka ziemniakow :D haha

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja mam dalej mdlosci i czasem jescze rzygne ale zauwazylam, ze zaczynam miec ochote na rozne rzeczy co mnie bardzo cieszy. Wczesniej nie mialam ochoty na NIC i tak wpychalam w siebie to i tamto, wszystko jak trawa smakowalo. Ostatnio mam taka ochote na ziemniaki haha :D Dzis ide z mezem do restauracji i zamowie pieczonego ziemniaka z frytkami a co :D A jutro ziemniak wypchany warzywami. No masakra. Najlepiej bylo Jakis czas temu co zamowilam tylko kilka ziemniakow :D haha
    a w domu nie gotujesz obiadów?

ines. lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a w domu nie gotujesz obiadów?
    Nie. Ja zawsze jadlam w pracy (pracuje w przedszkolu i jemy razem z dziecmi) a maz w czasie przerwy chodzi do restauracji z ludzmi z pracy. Wieczorem jemy juz tylko kanapki,warzywa itp.Teraz robie sobie czasem jakas zupe ale Wielkie gotowanie to nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:45

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie ciazy bole glowy - jesli wczesniej mialo sie tendencje do migren - sa normalne. Sa zwiazane, o ile sie nie myle, ze zwiekszona iloscia krwi - stad sa takie cisnieniowe. Organizm się przyzwyczaja zapewne po czasie.

Karola bardzo mi przykro z powodu tych chorob.
    z tym cisnieniem masz racje. I duphastonem. Ja bym dodala jeszcze picie wody, bo bole glowy czesto biora sie z odwodnienia, a w ciazy jak wiadomo, zapotrzebowanie na wode jest wieksze.

Zaliczylam spacer prawie 40 minut - gderajac z mama przez telefon - zadyszka level hard. Musze wrocic na silownie. Biegac nie bede, ale takie marsze 30 minut sie przydadza.
    Ochłonę i biorę się za moje gołąbki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:52

ines. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak. Woda to postawa. Z odwodnienia łeb potrafi pękać,wiem.bo ja mało pije i mój za mną chodzi i mi przypomina co godzine ze mam sie napić bo dziecku basen wyschnie :D Ja mogłabym zyc o jednej herbacie cał dzień a później się dziwie że głowa boli

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym mogla prawie nic nie pic.. Ale od jakiegos czasu stawiam rano dwie butelki na stole i maja do wieczora zniknac. W ogole uwielbialam gazowana wode a teraz tylko niegazowana, gazowana mi przez gardlo nie przejdzie :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tak samo - czasem jak sie zapomne i wieczorem sie zaczynam zastanawiac, ile wypilam, to tez wychodzi 1 herbata. Makabra. Teraz wrocil mi smak na wode wiec pije, bo dystrybutor stoi kolo mnie w pracy akurat. Staram sie ok 10 kubeczkow dziennie wypic. Tylko to sikanie mnie dobija ;p

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ