X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Drobinka a Ty na 17 kardiolog tak?

Tak, jesteśmy w drodze. Śmiejemy się z mężem, że mamy pierwszą randkę od 5 miesięcy. Aż mi dziwnie bez Olka, oby jakoś dał radę 🙈

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma atopowe zapalenie jednego płuca. 😳

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Casjo, a Ty jakie miałaś objawy początkowe? Bo potem to wiem że wysypka i gorączka.. zamówiłam mu lekarza domowego, zaraz się dowiem co mu jest.
    Wysypka to moja indywidualna alergiczna sprawa, więc się nie liczy ;)
    Ogólne osłabienie, potem bóle mięśniowe i kostne, temp do 39, kaszel. Temp miałam nieco ponad tydzień.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Jeeeny, że co?! 😱

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze atypowe🙄

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 rety tyle u Was się teraz dzieje masakra🙄 Zdrowia dla Was, dbajcie o siebie :*

Emma jak tam Emilka?? Dała Ci coś odpocząć?? Zofia ma drugą drzemkę na moich rękach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 17:06

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    A nie przypadkiem atypowe? ;) To zasadniczo tak jak ja. Jaki antybiotyk dostał?

• anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba zaczyna się jelitówka.. Wczoraj roczna córka od szwagra trafiła do szpitala z biegunka (ma rok a waży 7kg)potem szwagier tutaj przyszedł i też coś źle się czuł a teraz teściowi jest nie dobrze.. Oby tylko na Antka nie przeszło..

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Drobinka zeby sie nie okazalo ze sie zaraziłas od meza i tez masz to samo,chiciaz z dwojga zlego lepiej miec zapalenie pluc niz zawał

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    No to Drobinka zeby sie nie okazalo ze sie zaraziłas od meza i tez masz to samo,chiciaz z dwojga zlego lepiej miec zapalenie pluc niz zawał
    Atypowe zapalenie płuc tyczy się też Mycoplasmy, więc wysoce prawdopodobne, że się Drobinka91 zaraziła..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to pisze,ze to moze w ta strone..
    Kurde w sumie mogli sie tak zarazac w kółko...
    A jak Ty sie czujesz?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Przez to pisze,ze to moze w ta strone..
    Kurde w sumie mogli sie tak zarazac w kółko...
    A jak Ty sie czujesz?
    Nie wiem, nie umiem ocenić. Powiem Ci czy jest lepiej jak mnie jutro osluchaja. Ogólnie przez to więzienie w domu mi wszystko obojętnieje. Żeby jeszcze chociaż ktoś się pojawił w tej chacie.. A tak stary wraca jak Iza już śpi, a Mikołaj leży w łóżku.
    Ale się rzucił na Mikołaja, dostałam Samsunga Galaxy s8 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zeby to nie bylo z kasy na zakupy ubraniowe!
    Nawet w trumnie trzeba miec porzadne ciuchy.
    Co do ciuchow...mialam dzisiaj nieprzyjemną rozmowe. Moja kolezanka.stwierdzila,ze nie stac nas na dzieci.
    Byl u nas i gada ,ze te rzeczy dla dzieci takie drogie, na co ja ze wszystko to używki,z reszta ona wie ,ze ja siebie i dzieci ubieram w lumpkach. Po pierwsze,szkoda mi kasy,po drugie wybor jest większy, po trzecie ciagle wierze w to,ze dzieki temu nie zasyfiam tej planety,a po czwarte lubie to.
    I wiecie co ona na to? Powiedziała mi "no jak sie decyduje na dzieci to trzeba mieć na to środki" . Autentycznie mi pojechała. Tak.mi sie przykro zrobiło,ze prawie sie poryczalam. Nie wiem ,czy ona ma.jakiś kompleks starej panny czy co? Przeciez moje dzieci maja wszystko. Po co mieć 20 nowych zabawek jak mozna miec 5 uzywanych?Po co kupowac pełno nowych ubran,nowych rzeczy? Co mi to da? Ja sie bardziej ciesze z jakiejś perelko na szmatach niz z ubrania ze sklepu. Kupuje dzieciom.nowe w sklepach,to nie tak,zw tylko lumpki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie przejmuj się! Popatrzyła na Stasia i żal dupę ściska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Karola nie przejmuj się! Popatrzyła na Stasia i żal dupę ściska.
    Ja mam wrażenie, ze jest zazdrosna.Ma 28 lat ,kupę kasy zarobionej i nie ma ani faceta ani dzieci. Pare lat temu mowila mi ze bardzo by chciala rodzine, i płakała po pijaku,ze nie umie trafić na tego.jedynego. Stąd moje wnioski,ze to zazdrość. Ale kurwa no,ona tez se kogos znajdzie,urodzi dzieci.Ja jej nie zazdroszcze ze ma.400 tysi w gotówce na.mieszkanie,tylko sie ciesze,ze nie babra sie w kredycie. A ta mi jakieś glupie uwagi
    .Do tego zaczela.gadac,ze dzieci ją meczą i nie ma czasi sie spotykac ze mną. Przeciez moje fzieci po niej nie skaczą...

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chujowa masz koleżankę i tyle, przecież to Twoja sprawa gdzie ubierasz siebie i dzieci i nikomu nic do tego, a jej komentarz był delikatnie mówiąc nie na miejscu. Mnie kiedyś moja też wkurwila u mnie w odwiedzinach , a chodziło o kp. Tak się wypytywała o Ksawerego ,czy prawidłowo rośnie,dobrze się rozwija,czy nie choruje ,czy robi to albo tamto ,czyli to co powinien dla jego wieku,no to mówię , że raz tylko miał dwa dni katarek i wszystko z nim tak jak być powinno i w końcu jej się zapytalam a co ty się tak wypytujesz ,to ona do mnie no bo wiesz, piersią nie karmisz to różnie może być i zaczęła swoje opowieści o dzieciach na mm , a jedno to nawet nie miało włosów do 3 r.z bo było od początku na mm 😂😂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale zobacz,Tom.od Jaszczurka jakie ma wlosy na cycu a jakie Ksawery ma po mm🤣

Sylka135, 33Sylwia, JaSzczurek lubią tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola JJ
    Tez mam rzeczy na siebie i na dzieci z lumpa.Kolezanka caly czas lazi po Poznanskich lumpach i kupuje mi ciuchy na Łukasza.Nie uwazam zebym byla przez to zla matka .Na zuzie tez kupuje uzywane albo czasem dostaje cos po kims .Zabawke kupuje raz na rok zamiast 5 gorszej jakosci .

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory, ale dla mnie to kiepska koleżanka. Też długo się starałam o ciążę, później poroniłam, ciężko mi było. Mimo wszystko potrafiłam cieszyć się szczęściem znajomych i rodziny jak pojawiało się dziecko. Skoro ona nie umie to niech chociaż zachowa swoje chore poglądy dla siebie a nie ubliża innym bez powodu. Jakby Stasiu miał Cię kochać bardziej w ciuchach Gucciego niż z Pepco😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 18:18

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, atypowe, źle mi powiedział 😉
    Osłuchowo jestem czysta, ekg ok. Zlecił mi echo serca (dopiero mam 18.12) ze względu na to co przeszłam. Jeśli będzie ok, to albo mięsień (serio?), na tle nerwowym i zmęczenie albo może faktycznie początki czegoś co złapałam od męża. Dla mnie tylko jest to dziwne że nic innego mnie nie boli tylko klatka, ciężko mi się oddycha i mam kaszel. No zobaczymy co weekend pokaże, jak nie będzie lepiej to coś będziemy działać od poniedziałku. 🤷‍♀️
    A mąż dostał Klabax, a Ty co masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 18:23

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ